Piktina eilutė sąskaitose: mokame mokestį už vagis? | KaunoDiena.lt

PIKTINA EILUTĖ SĄSKAITOSE: MOKAME MOKESTĮ UŽ VAGIS?

  • 23

„Kauno dienos“ skaitytoja pasakoja, kad sąskaitose jau kuris laikas yra eilutė, kuria reikalaujama sumokėti už šilumos kiekį su nepaskirstytu karštu vandeniu.

Į redakciją laišką atsiuntusi Birutė pateikia savo pasipiktinimą:

„Specialistai aiškino, kad turime sumokėti už karštą vandenį, kuris nežinia kur dingsta nuo įvado iki butuose įrengtų skaitiklių.

Atsakingi asmenys nenori ieškoti, kur nuteka tas vanduo, todėl verčia visus sumokėti už kažkokius nesąžiningus žmones.

Aš gaunu tik 200 eurų pensijos. Man kiekvienas centas brangus. Už permokėtus mokesčius grąžino 1,72 euro, o aš buvau sumokėjusi beveik septynis eurus.

Mano nuomone, skolininkų turėtų ieškoti tiekėjai, jie ir turėtų pareikalauti atsiskaityti tuos, kas nesumoka mokesčių.

Kita išeitis – skaitiklių parodymus fiksuoti visiems vienu metu. Tas skirtumas kažkokiu būdu turėtų būti padengiamas. Tačiau nereikėtų išlupti paskutinių pinigų iš varganas pensijas gaunančių žmonių.

Patarimas – patiems gyventojams ieškoti, kas vagia vandenį, nėra logiškas. Žiemą ir taip didelius mokesčius tenka mokėti.

Tai yra didžiulė skriauda žmonėms, bet į teismą duoti taip pat kainuotų daug, juk žinome, kad prieš tiekėjus nelabai pasišakosi.“

Gairės: skaitytojo naujiena, mokesčiai, nauja eilutė sąskaitoje, karštas vanduo
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

-+-

Reikia tik nebijoti ir laimėsite tuos teismus. O kai laimėsite, visos išlaidos bus jums sugrąžintos.

Zelemunčikas

Onutei.Nors vėlokai bet pridursiu.Nesupratote,kam ir kodėl šis šilumininkų užsakytas straipsnis.Primenu seną išmintį-skaldyk ir valdyk.Čia tie sukčių ,,išminčiai'' pjudo kaimyną prieš kaimyną,o apvaginėja visus.

Onutė

Būtų labai gerai,kad žurnalistai imtųsi žurnalistinio tyrimo ir žmonėms atskleistų kas vyksta šilumos ūkyje, kaip kvailinami gyventojai,o atsakingos institucijos tyli ir negina vartotojų teisių ir interesų.Jeigu vienas žmogus ką parašo ar pasako,tai niekas ir dėmesio nekreipia., atrodo,kad ir jokios problemos nėra.Tik kai žurnalistai paviešina kokią problemą,reikalai pajuda .Baisu kas darosi ir daugiabučių gyvenamųjų namų administavime, piktinasi žmonės,bet vėl gi pavieniai,o savivaldybės jokių veiksmų nesiima jų darbo įvertinimams,bet dar palaiko administratorius.Kas gali paneigti,kad.... klausimas retorinis,bet daugeliui žmonių yra aiškus.Mieli, žurnalistai,imkitės šio darbo,nes juk ne visi gyvenate nuosavuose namuose,jums taip pat krausto kišenes ir net neraudonuoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS