Pirmosios Kalėdų eglės pradėtos pirkti rekordiškai anksti: kokios kainos? | KaunoDiena.lt

PIRMOSIOS KALĖDŲ EGLĖS PRADĖTOS PIRKTI REKORDIŠKAI ANKSTI: KOKIOS KAINOS?

  • 7

Nors dar lapkritis, kaunietė Nijolė eglių plantacijoje dairėsi, kokią žaliaskarę pasipuošti namuose, praneša LNK.

Moteris nemano, jog eglę puošti dar anksti – puošia, kai jaučia, kad jau reikia ir gali įsigyti šventinių medžių.

„Ieškau sidabrinės eglutės, nes visąlaik puošiu tokią. Dabar puošiu, nes jaučiu jau Kalėdų nuotaiką“, – sakė Nijolė.

Jaučiančių kalėdinę nuotaiką šiemet kaip niekad gausu. Darbas Kalėdų plantacijoje verda toks, lyg būtų likę vos kelios dienos iki švenčių. Ką tik iškastos eglės viena po kitos keliauja į pakavimą.

Jau lapkričio mėnesį vienoje didžiausių kalėdinių plantacijų rezervuota beveik tūkstantis eglučių. Jos greitu metu atsiras gyventojų namuose ir bus papuoštos Kalėdoms.

Keturis dešimtmečius veikiančioje kalėdinių eglių plantacijoje pirmoji eglė į namus šiemet parduota rekordiškai anksti.

„Pirmi pirkėjai, puošėjai lapkričio 9-10 d. jau šiemet mes turėjom realizaciją“, – sakė Kalėdų eglių plantacijos šeimininkė Daiva Eidikienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Esą didžiausią norą puoštis Kalėdoms skatina ankstyvas pagrindinių miestų eglių įžiebimas. Anksčiausiai Lietuvoje tą padarys Kaunas.

„Nori poilsio, tos šventės, geresnės nuotaikos. Ir netiesa, kad atsibosta anksčiau papuošta erdvė, eglutė ar vainikas“, – įsitikinus D. Eidikienė.

Mieste kalbinti kauniečiai dėl ankstyvo eglių puošimo skirtingų nuomonių.

„Mes Kalėdom pradedam ruoštis likus savaitei iki pačių Kalėdų, eglutę puošiam Kūčių išvakarėse“, – sakė moteris.

„3-4 dienos prieš šventes, kad liktų to džiugesio, nes kitaip akis pripranta, vis žiūri ir žiūri“, – teigė kita praeivė.

„Tikrai per anksti. Na, vis tiek, kadangi tai yra krikščioniška šventė, dar Kristaus karaliaus nebuvo, o jau Kalėdas pradedame ruošti“, – kalbėjo dar viena pašnekovė.

„Gruodžio mėnesį, sakyčiau, gruodžio pradžioj. Sniegas jeigu iškrenta, tada prasideda“, – sakė kalbintas vyras.

Kaip ir eglių pasirinkimas, taip ir kainos šiemet – įvairios. Priklauso nuo medžio amžiaus ir dydžio.

„Nuo mažiausio augaliuko nuo kokių 7-10 eurų ir aukštyn, gali būti ir 70-100 eurų“, – teigė D. Eidikienė.

O štai kiek kainuos bute pasistatyti standartinę eglutę.

„1,5-2 metrų, irgi yra milijonas variantų, kirstinė, vazone, pagal veisles, tai galėtų kainuoti nuo 10 iki 25 eurų“, – informavo  D. Eidikienė.

Visgi lapkritį parsinešus eglę į namus norisi, kad ji nenumestų spyglių iki švenčių. Stebuklingo recepto nėra, specialistai sako, kad svarbu augalą prižiūrėti, o ne palikti stovėti kur nors prie radiatoriaus ar ant šildomų grindų.

„Vazone eglutė turi būti drėkinama per apačią su vandeniu ir papildomai reikia drėkinti per spyglius“, – aiškino Kalėdų eglių specialistas Matas Vaicekauskas.

Jeigu prižiūrėsite, Kalėdų eglutės ne tik  atsilaikys iki švenčių, tačiau jas paskui galėsite pasisodinti kieme. Kirsti medžiai vis labiau praranda populiarumą.

„Iškasta eglutė su grumstu dedama į vazoną, grumstas nepažeistas, šaknys nepažeistos. Tokios eglutės prigijimo tikimybė labai didelė, jei bus tinkamai prižiūrėta“, – teigė M. Vaicekauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kėnis

ko stabdot? liepos pabaigoj reikėjo pirkt

Taigi

Išsityčiojimas iš šv.Kalėdų ir tiek.Ot tai gražu -per Kūčias eglutė su geltonais spygliais,o prieš Naujus metus prie šiūkšlių konteinerio.Tą vaizdelį matau kasmet ir labai graudu.Pagal krikščioniškas tradicijas eglutė turėtų būti iki Grabnyčių t.y vasario 2d.,bet dauguma tik vaidina krikščionis.

Ant kiek zmones sudebilejo!!! Dar virs menesio iki tu Kaledu!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS