Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai | KaunoDiena.lt

IŠKILMINGAS VAKARAS: ĮVYKO METŲ KAUNIETĖS APDOVANOJIMAI

Kauno valstybiniame muzikiniame teatre – pakili nuotaika ir malonus jaudulys. Šįvakar čia paaiškėjo, kuri moteris išrinkta Metų kauniete 2022. 

Į iškilmingą renginį susirinko visos šešios finalo dalyvės, atvyko ir kitos projekto dalyvės, kiti garbūs svečiai.

Desertas prie sveikinimų, padėkų ir apdovanojimų – Kauno valstybinio muzikinio teatro artistų paruošta speciali muzikinė programa.

Renginio režisierius – Kęstutis S. Jakštas, dirigentas Jonas Janulevičius. Vedėjas – aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Šventės programoje – dainos iš operečių, pasaulinio garso miuziklų ir kino filmų, orkestrinės ir choreografinės miniatiūros su solistais Adrium Apšega, Marija Arutiunova, Egidijumi Bavikinu, Martynu Beinariu, Gabriele Bielskyte, Akvile Garbenčiūte, Iveta Kalkauskaite, Ingrida Kažemėkaite, choro ir baleto artistais, teatro orkestru.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Belieka pasimėgauti renginiu, šaunių moterų veiklumu ir sulaukti akimirkos, kai sužinosime, kuri iš jų taps Metų kauniete 2022.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Ar šis titulas atiteks įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centro „Vilties spindulėlis“ įkūrėjai Astai Kuktienei, teisininkei, mediatorei Eglei Šiugždinytei, sesei  salezietei, pedagogei, Palemono vaikų dienos centro koordinatorei Irutei Dovydaitytei, o gal Kauno valstybinio muzikinio teatro solistei Marijai Arutiunovai, tapytojai, Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus vadovei, atsargos leitenantei  Rebekai Bruder ar socialinių mokslų daktarei, matematikos vadovėlių, mokomųjų knygų autorei, mokymo sistemų bendraautorei, matematikos mokytojai Vilijai Dabrišienei?

„Metų kaunietė 2022“ apdovanojimų svečiai

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Sveikino G. Nausėda

Į „Metų kaunietės“ rinkimus įsitraukė ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų, rajonų gyventojai, net šalies vadovai.

Eidama Prezidentės pareigas renginį globojo Dalia Grybauskaitė, o pastaraisiais metais renginį globoja Prezidentas Gitanas Nausėda.

„Džiaugiuosi, kad šiandienos pasaulyje vis dar esama vietos stabilumui, gražioms ir prasmingoms tradicijoms. Drąsių, veiklių, ryžtingų, talentingų, kūrybingų ir empatiškų moterų pagerbimas – viena iš tokių. Rusijos agresijos Ukrainoje kontekste šios savybės įgauna dar didesnę reikšmę ir prasmę. Esu tikras, kad šiemetinio konkurso dalyvės, skirdamos savo laiką ir energiją valstybei, miestui, bendruomenei ir paprastam žmogui, kartu įkvepia ir aplinkinius. Padėti kitiems, tarp jų – ir ukrainiečiams. Tiek kovojantiems mūšio lauke, tiek gyvenantiems nuolatinės grėsmės akivaizdoje, tiek pabėgusiems nuo karo, prisiglaudusiems Lietuvoje ar kitose šalyse“, – atsiųstame sveikinimo laiške, kurį renginio dalyviams perskaitė V. Rumšas, kreipėsi G. Nausėda.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Atjauta, supratimas, ištiesta pagalbos ranka ar suteikiama viltis, pasak šalies vadovo, yra tai, kuo mes didžiuojamės kaip visuomenė – ir kuo pagrįstai gali didžiuotis valstybė.

„Būtent tokiems žmonėms priklauso ateitis ir kasdienybė, kurioje gerovę jaučia kiekvienas. Norėčiau nuoširdžiai padėkoti konkurso dalyvėms už tai, kad einate atsidavimo ir pašaukimo keliu. Už skleidžiamą grožį ir įkvėpimą, prasmę ir atsakomybę. Už tai, kad esate, kad stengiatės, kad teikiate džiaugsmą bei šilumą, kad puoselėjate tikrąsias vertybes. Norėčiau paprašyti ir toliau nešti gėrį bei šviesą, kuriais galėtų mėgautis visi be išimties bendruomenės nariai. Ačiū jums už tai, ką darote. Linkiu kuo geriausios sėkmės ir niekad neblėstančio įkvėpimo“, – linkėjo G. Nausėda.

 

„Metų kaunietė 2022“ apdovanojimai ir koncertas

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pagarba ir padėkos

„Gėris niekada nepasiduoda, jis kaupia jėgas. Turbūt istorijoje dar niekada neturėjome galimybės be supergalių ar Dievo apvaizdos tapti Gėrio kariuomenės pagalbininkais ar net pačiais kariais. Užtenka tiesiog paaukoti. Paaukoti Ukrainai. Netikėkite tais, kurie sakys, kad tai neatneš jokios naudos ir nieko nepakeis. Netikėkite tais, kurie sakys, kad jūsų auka yra per menka“, – ragino bendrovės „Diena Media News“, leidžiančios dienraštį „Kauno diena“, direktorius Tadas Širvinskas.

Bendrovės „Diena Media News“, leidžiančios dienraštį „Kauno diena“, direktorius Tadas Širvinskas. Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Jis pasiteiravo, ar susirinkusieji žino, ko be ginklų praėjusią žiemą trūko karo zonose? Degtukų. „Jų dėžutė mums beveik nieko nekainuoja, o vienas degtukas gali užkurti laužą, kuris sušildys griuvėsiuose pasislėpusį vaiką. Gali uždegti žvakę apkasuose. Beje, žvakės gali būti iš Kauno, pagamintos kauniečių rankomis. Uždegta žvakė yra ir šviesa, ir viltis. Aukokite, skleiskite gėrį. O gėris jis toks jau yra  – užkrečiamas“, – atkreipė dėmesį T. Širvinskas, pastebėjęs, kad per vienuolika metų, kai gyvuoja „Metų kaunietės“ rinkimų projektas, veiklių, gerus darbus darančių moterų tik daugėja.

Vieną iš projekto finalo dalyvių – I. Dovydaitytę – pristatydamas Kauno arkivyskupo metropolito generalinis vikaras kunigas Evaldas Vitulskis visas moteris, merginas sveikino su jų švente ir atkreipė dėmesį į tai, kad jos tikisi, kad visos dienos, ne tik Kovo 8-oji, bus su dėmesiu, gerumu ir meile.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

„Sesuo Irutė savo meilę dalina vaikams. Meilė gali daug ką padaryti. Jos misija – vaikus padaryti geresniais. Džiaugiuosi jos misija, džiaugiuosi, kad vaikai apgaubti meile, kurios jiems galbūt trūksta namuose“, – teigė E. Vitulskis.

Sesuo salezietė pradėjo nuo to, kad už matomų darbų slepiasi ir labai daug nematomų gerų žmonių. „Visa tai, ką darome mes, seserys, yra labai daug gyventojų, kurie prisideda. Prisidėkit, svajokit, pamatykit. Ačiū“, – kalbėjo Palemono vaikų dienos centro koordinatorė.

Kitą pretendentę į Metų kaunietės titulą A. Kuktienę pristatė Lietuvos sporto universiteto rektorė Diana Rėklaitienė. Įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centro „Vilties spindulėlis“, skirto ir visiems vaikams, taip pat ir su specialiaisiais poreikiais, įkūrėja dėkojo visiems ją palaikantiems ir linkėjo visiems turėti tokį darbą, kurį dirbdami jaustumėtės būdami ten, kur širdis.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Visada yra vietos kultūrai

Nevyriausybinės organizacijos „Blue/Yellow“ įkūrėjas Jonas Ohmanas pristatė R. Bruder.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

„Jeigu menininkai turėtų galimybių plačiau skleisti savo kūrybą, nuo to praturtėtume visi“, – sakė į sceną pakviesta tapytoja, Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus vadovė, diplomuota teisininkė ir Generolo J. Žemaičio karo akademijos absolventė.

R. Bruder prisipažino, kad „Metų kaunietės“ rinkimai privertė atidžiau peržvelgti savo pernykščius metus. „Jie man buvo dosnūs – tapau Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus vadove, už ką esu dėkinga kolegoms. Gavau galimybę pažinti dar daugiau žmonių, tapti labiau matoma“, – sakė moteris.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

„Didžiuojuosi būdama kauniete, nes nėra kito miesto, kuriame jausčiausi tokia sava, – tęsė finalo dalyvė. – Noriu padėkoti dienraščiui „Kauno diena“, kuris yra šio projekto ir renginio organizatorius. „Kauno diena“ vis dar išeina penkis kartus per savaitę ir jame visada yra vietos kultūrai.“

Projekto mecenato „Mano būstas“ Kauno regiono vadovas Valentinas Jerošenko, pristatydamas didelio kauniečių palaikymo sulaukusią E. Šiugždinytę, pabrėžė teisinių ir mediacijos paslaugų prieinamumo svarbą, o ši kaunietė tokias paslaugas teikia dar ir nemokamai. „Neretai ginčo nebūtų, jeigu ginčo šalys tiesiog pasikalbėtų. Raginu visus susėsti ir pasikalbėti. Padedu tarsi išversti, ką viena šalis nori pasakyti kitai pusei, padedu komunikuoti. Džiaugiuosi, kad žinia apie mediaciją sklinda, bet linkiu, kad net ir jos neprireiktų“, – kalbėjo teisininkė ir mediatorė.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Įkvepiantys pavyzdžiai

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pristatė penktąją finalo dalyvę. „V. Dabrišienė yra viena gražiausių mokytojo pavyzdžių. Pastebi visus, suteikia tokias žinias, kad į gyvenimą išeitų saugūs, o mokiniai savo profesiją pasirenka kaip ir jos – matematikos mokytojo“, – kalbėjo V. Makūnas.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

„Jūs žiūrite į mane, aš žiūriu į jus, bet iš tiesų visi mes žiūrime į tą patį dangų. Labai smagu, kad visame chore, raginančių mylėti save, jūs mus renkate už artimo meilę. Ačiū jums. Mylėkite ir padėkime vienas kitam“, – dėkojo socialinių mokslų daktarė, matematikos vadovėlių, mokomųjų knygų autorė, 2022 m. Kauno metų mokytoja, švietimo lyderė, 2021 m. inovatyviausia Lietuvos matematikos mokytoja.

M. Arutiunova, kurią pristatė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, tikra to žodžio prasme ant scenos jautėsi kaip namie. „Noriu padėkoti už įvertinimą. Visas mano kelias nebūtų buvęs toks sėkmingas, jei ne gausybė žmonių, kurie buvo ar tebėra su manimi“, – vardijo svarbius gyvenimo ir dainavimo keliui žmones Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė.

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Netrukus į sceną pakils Metų kaunietė 2021 gydytoja vaikų neurologė, visuomenininkė Milda Dambrauskienė, kuri ir paskelbs Metų kaunietės 2022 vardą ir pavardę.

Metų kauniete tapo dailininkė ir atsargos leitenantė R. Bruder!

Regimanto Zakšensko, Vyčio Šulinsko nuotr.

Vaizdo įrašas – per TV1

„Metų kaunietė 2022“ apdovanojimų renginio vaizdo transliacija bus rodoma per TV1.

Kviečiame prie ekranų kovo 11 d., šeštadienį, nuo 17.45 iki 19.45 val.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto mecenatui „Mano būstas“, pagrindiniams rėmėjams „Vikonda grupė“, „Kauno tiltai“, „Bosca/be alkoholio“, rėmėjams „Heiga“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „SDG“, „Mega“, partneriams „Centro kredito unijai“, „Etapas Group“, „Ilgiausi limuzinai“, „Hegelmann Group“, „Jaukūs namai“, „Ribas Jewellery“, „Era Esthetic Avenue“.

GALERIJA

  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
  • Iškilmingas vakaras: įvyko Metų kaunietės apdovanojimai
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Jei

Krasnodaro bulius meno kūrinys - tai aš balerina

Kaunas

Ne naujiena, kad geriausi būna nepagerbti.Savi žvėrys palaikomi visur,neišimtis ir čia Kuo ji geriausia ,visai neaišku.

Jolanta

Ar man vienai įtartinas konkursas?Stebėjau visą konkusą.Sedėjau koncerte.Šią iniciatyvą palaikau jau keletą metų.Kolegė buvo nominuota.Nuo pradžios viena dalyvė pirmavo.Neneigsiu ją palaikiau ir aš.Tada staiga nėjo už ją balsuoti.Tada šokdetėlėjo Rebeka.Dienraštyje vis jos veidas, straipsniai.Renginio metu neatskleidžia kiek surinkta balsų ir staiga nugalėjo -Rebeka.Tiesiog už nieką.bet kuri kita ten buvo vertesnė.Nusivyliau konkursu,kvepia negražiais dalykais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS