Prie Įgulos bažnyčios – dar neskraidantis kirų jauniklis | KaunoDiena.lt

PRIE ĮGULOS BAŽNYČIOS – DAR NESKRAIDANTIS KIRŲ JAUNIKLIS

Kaunietis Tomas, gyvenantis netoli Įgulos bažnyčios, atsiuntė filmuotus kadrus, kuriuose matyti, kaip nuo namo stogo nuskridęs, bet dar nepajėgiantis pats pakilti kiriukas vaikštinėja prie bažnyčios, prie Laisvės alėjos namų, spoksodamas į jam neregėtą aplinką. Tuo tarpu jo tėvai, keldami triukšmą, suka ratus apie pernelyg anksti nuo namo stogo žemyn nėrusį savo jauniklį. Ką daryti?

„Laukinės Lesės“ vadovės, žinomos laukinių gyvūnų gelbėtojos Lolitos Grėblikienės nuomone, nieko nereikia daryti. Tiesą sakant, ji nematė paukštelio nuotraukų, todėl buvo sunku spręsti, kiek gi dar laiko jis bus nesavarankiškas. „Svarbiausia, netrukdyti šiai šeimynėlei. Mažylio tėvai jį dar prižiūrės, patys maitins kokias tris dienas – tiek, greičiausia, pakaks, kad išaugtų kiriukui tinkamos skrydžiui plunksnos ir uodega. Nereikia baimintis ir katinų – kirai sukels tokį triukšmą, kad jie, katinai, tikrai spruks šalin“, – aiškino L.Grėblikienė.

Žinomas ornitologas Julius Morkūnas, išvydęs paukštelio nuotraukas, paaiškino, kad tai sidabrinis kiras ir kad jį dar reikėtų prižiūrėti, maitinti 5-7 dienas, kad jis galėtų pradėti savarankišką gyvenimą. Verta pagauti paukštį ir maitinti minkštu kačių ar šunų ėdalu, atšildytais strimėlės gabaliukais, susmulkintu virtu kiaušiniu, suraikytu ir pasmulkintu batonu.

Ir jūs galite mums parašyti. Laukiame jūsų laiškų adresu portalas@kaunodiena.lt.

Gairės: Įgulos bažnyčia, kaunas, kiras, jauniklis, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

jo

kiriukas pabego is namu,nes girtas parskrides tevas smurtaudavo

Ne ornitologas ornitologui

Paprasciau butu uzkelti jaunikli ant stogo.Tiek ziniu.

...

Būsimasis Laisvės alėjos suoliukų dergėjas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS