Prie Klinikų – chaosas dėl parkavimo | KaunoDiena.lt

PRIE KLINIKŲ – CHAOSAS DĖL PARKAVIMO

Kol remontuojama Eivenių g., dalis vairuotojų savo transporto priemones palieka bet kur, taip Kauno klinikų prieigose kurdami betvarkę. Vairuotojai gali sulaukti pinigines tuštinančių dovanų.

Nepaiso ženklų

„Kauno dienos“ skaitytojai pasidalijo nuotraukomis iš V. Lašo gatvės. Čia įrengti ženklai „Sustoti draudžiama“, tačiau vairuotojai vis tiek paliek automobilius ir eina į Kauno klinikas.

„Šioje vietoje automobilius galima parkuoti tik keliose aikštelėse, o pačioje gatvėje yra draudžiamieji ženklai. Tačiau pastaruoju metu čia gausu pažeidėjų. Vairuotojai palieka automobilius gatvėje, ypač dažnai matau taip paliktus automobilius po darbo valandų, matyt, tikisi, kad tada kontrolė jų nenubaus“, – pastebėjo kaunietis Benas.

Vyras pasidalijo ir keliomis nuotraukomis, kuriose matyti, kad V. Lašo gatvėje automobiliai stovi po ženklais „Sustoti draudžiama“ ir „Stovėti draudžiama“.

Ponas Benas tikino, kad anksčiau atsirasdavo gudručių, kurie automobilius palikdavo tiesiog Eivenių g. žiede. Dabar tokių mažiau, nes kelininkai šią vietą iškasinėjo, tačiau vis tiek pasitaiko tokių, kurie, jei tik galėtų, iki klinikų durų su automobiliu privažiuotų, todėl savo transporto priemones palieka arčiau įėjimo, tačiau ne pagal Kelių eismo taisykles (KET).

Pastaruoju metu čia gausu pažeidėjų.

 

Vykdo patikrinimus

Kauno miesto savivaldybės specialistai aiškino, kad Kauno klinikų prieigose dažna vykdomi patikrinimai, o netinkamai pastatytų automobilių savininkams surašomos baudos už KET pažeidimus.

„Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai nuolatos atlieka prevencinius patikrinimus prie Lietuvos sveikatos mokslo universiteto (LSMU) ligoninės Kauno klinikų, taip pat šalia esančiose gatvėse. Patikrinimų metu nustatomi KET reikalavimų pažeidimai: automobiliai paliekami stovėti draudžiamųjų kelio ženklų Nr. 332 „Sustoti draudžiama“ ir Nr. 333 „Stovėti draudžiama“ galiojimo zonose“, – dėstoma dienraščiui atsiųstame miesto atstovų komentare.

Pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio antrą dalį, už tokį nusižengimą vairuotojams numatytos baudos nuo 30 iki 90 eurų.

Savivaldybės specialistai priminė, kad klinikų lankytojams yra skirtos net kelios aikštelės. Ten plikus automobilius, neteks mokėti baudų už pažeistas KET. Taip pat tvarkingai pastatytos transporto priemonės nekels trukdžių kitiems eismo dalyviams.

Transporto priemones galima statyti specialiai LSMU Kauno klinikų lankytojams įrengtose automobilių stovėjimo aikštelėse, esančiose Eivenių g. 4, Sukilėlių pr. 19B (daugiaaukštė automobilių stovėjimo aikštelė) ir J. Lukšos-Daumanto g. 26.

Pažeidimai: dalis vairuotojų V. Lašo g. automobilius palieka po ženklu „Sustoti draudžiama“. „Kauno dienos“ skaitytojų nuotr.

Darbai Eivenių gatvėje

Primename, kad Eivenių gatvės remontas pradėtas prieš kelis mėnesius. Dėl vykdomų darbų šioje gatvėje ribojamas eismas.

Savivaldybės atstovai aiškino, kad dabar kelio atkarpa nuo A. Jasaičio gatvės iki Klinikų žiedinės sankryžos dengiama asfaltu ir artimiausiu metu bus įrengti šaligatviai pėstiesiems.

„Nuo birželio 1 dienos iki rugpjūčio 31 dienos bus intensyviai vykdomi darbai žiedinėje sankryžoje ir atkarpoje link Sukilėlių prospekto. Tuo laikotarpiu bus pilnai uždarytas eismas visame ruože, kuriame darbus vykdys bendrovių „Kauno vandenys“, „Geovizija“, „Kauno autobusai“ ir „Kauno tiltai“ specialistai. Pėstiesiems bus įrengtas praėjimas į Kauno klinikas nuo V. Lašo g. pro žiedinę sankryžą“, – apie vykdomus darbus „Kauno dienai“ komentavo savivaldybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (43)

keidanskas

Kaunas yra Kaunas ir ten net staliai stomatologais dirba...Dar seniau,atsimenu, būdavo pastatai mašiną kilometrą nuo klinikų,a ir ten atsivelka koks švancelis su Kauno savivaldybės užrašu ant liemenės ir davai jam už stovėjimą susimokėt.Klausiu kokią man apsaugai garantiją duosi?.Jokios,sako. Nežinau tame vagių ir sukčių mieste gatvių,tai pavadinimo nepasakysiu.Dabar gi lyg ir pasitvarkė .Jei prie beveik pačių paradinių nori,tai tenka pastovėt eilutėj iki šlagbaumą pakels .Ten ir nuorodos yra kiek vietų ir atsiskaitymas maždaug normalus.Teko stovėt ir kitoje ,anapus klinikos.Vyrukas molodiec papuolė ,o gal ten visi tokie-parodė kryptį ir tuščią vietą.Pravda,žiema buvo,daug sniego ir t.t.A ten paėjėt šmotelis jau.Bet jei kam ne į skubią pagalbą ir besiorientuojančiam tuneliuose-baikos.

k.genio gyvenu

K.GENIO gatvėje yra vaikų darželis, asfalto danga visa ištrupėjusi, vienos duobės, gatvė netvarkyta daugiau kaip 20 metų. Gatvėje statomi automobiliai po ženklais ir ne tik, nes nori savivaldybė kuo daugiau pinigų susirinkti, prasilenkti gatvėje sukant iš V. Lašo gatvės praktiškai neįmanoma su iš priešais pastoviai važiuojančiom mašinom, nes gatvė per siaura dėl stovinčių automobilių, o čia matai siūlo kaip į Klinikas patekti, kažin ar kas iš tų planuotojų pakėlė užpakalį nuo kėdės ir buvo į vietą atvažiavęs pasižiūrėti.

Lima

Aplink klinikas pilna mokamù aikšteliù
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS