Prie legendinės „Spurginės“ – didžiulė eilė | KaunoDiena.lt

PRIE LEGENDINĖS „SPURGINĖS“ – DIDŽIULĖ EILĖ

Sekmadienio popietę prie legendinės Kauno „Spurginės“ nusidriekė didžiulė eilė – joje nusipirkti skanėstų laukė bemaž 50 žmonių. 

Laisvės alėja apie 14 val. nusprendęs pasivaikščioti Laurynas negalėjo atsistebėti, kiek daug kauniečių sekmadienį patraukė pasivaikščioti miesto gatvėmis.  

„Pamatęs tiek daug žmonių, iš pradžių nesupratau, kas vyksta. Žiūriu, jie visi prie „Spurginės“ išsirikiavę. Eilėje laukė apie 50 žmonių. Ko daugiau žmonėms reikia – spurgų, kavos ir drabužių, – pasakojo vaikinas. – Rekomenduojamų atstumų ir kitų reikalavimų, atrodo, kauniečiai laikėsi.“

Anot skaitytojo, eilėje stovėjo įvairaus amžiaus žmonės – tiek tėvai su vaikais,  tiek vyresnio amžiaus žmonės. 

Pats Laurynas teigė spurgomis nesusigundęs, nes jam tokioje ilgoje eilėje stovėti nepakaktų kantrybės. Kaunietis taip pat užfiksavo miestiečius, laukiančius eilėse ir prie kavos namų. Tiesa, šalia jų nusidriekė kur kas mažesnės eilės.

„Spurginės“ gamybos vadovė Bronė Rimonienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad lauke yra geras oras, tad ir žmonių netrūksta. 

„Visi laikosi atstumų, niekur neskuba, viskas vyksta palengva – vieni išeina, kiti užeina. Vienas perka dvi spurgas, kitas – dešimt. Dirba dvi pardavėjos, galime įsileisti du žmones. – B. Rimonienė, paklausta, ar pardavėjos spėja suktis, tik nusijuokia. –  Mes pripratę, daugelis mūsų dirbame čia bemaž 40 metų. Ko čia skubėti, viskas vyksta iš lėto.“ 

Anot pašnekovės, daugiausia žmonės renkasi spurgas su džemu, jautiena, varške, įvairias bandeles. 

GALERIJA

  • Prie legendinės „Spurginės“ – didžiulė eilė
Skaitytojo Lauryno nuotr.
Gairės: spurginė, Žmonės, eilė, spurgos, skaitytojo naujiena, kava
Rašyti komentarą
Komentarai (59)

prisimynimai

Eidavau studentavimo laikais, edziau poncikus, net per barzda varvejo riebalai. Ir vistiek buvau kuda kaip darzo kaliause.

Kažin

Neinu į tą spurginę dėl 2 priežasčių: baisios tos jų spurgos ir todėl, kad ten galima sumokėti tik grynais, kortelių skaitytuvo nėra. Kažin kodėl jo iki šiol ten nėra? Grynus lengviau apskaityti? Net turguose dabar galima kortele atsisakaityt, o čia ne.

A

taip ponas Kostai , pati geriausia spurginė buvo prie Soboro , tai buvo mažiausia prieš 55 metus . Vėliau atsirado šita ir nepataisomai pastaruoju metu sugedo .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS