R. Benetis – Kauno garbės pilietis | KaunoDiena.lt

R. BENETIS – KAUNO GARBĖS PILIETIS

  • 20

Kauno miesto taryba šią savaitę Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorių kardiochirurgą Rimantą Benetį paskelbė miesto garbės piliečiu.

Šiam savivaldybės Apdovanojimų komisijos siūlymui tarybos nariai pritarė bendru sutarimu.

Profesorius garbės piliečiu paskelbtas „už aktyvų Kauno miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje savo darbais ir veikla sveikatos srityje“.

R. Benetis yra ilgametis Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas ir Kardiologijos instituto direktorius, jis prieš du dešimtmečius vadovavo pirmajai širdies persodinimo operacijai Kaune, 2007-aisiais atliko pirmąją Baltijos šalyse plaučių, širdies ir plaučių komplekso persodinimo operaciją.

R. Benetis yra paskelbęs beveik 0,5 tūkst. mokslinių straipsnių, yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi.

Šį apdovanojimą, kaip nurodoma sprendimo aiškinamajame rašte, inicijavo Apdovanojimų komisija ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Apdovanojimų komisijai buvo teiktas dar vienas siūlymas dėl kandidatūros į garbės piliečius: siūlyta juo paskelbti Atlantą perplaukusį Aurimą Valujavičių.

„Valstietė“ Audronė Jankuvienė teigė, kad keliautojas tokio titulo nusipelnė „už Kauno vardo garsinimą, už patriotizmo sukeltą bangą, už tai, kad suvienijo lietuvius abipus Atlanto“, tačiau teigė neabejotinai palaikanti ir R. Benečio kandidatūrą.

Pasak komisijos pirmininko Benjamino Želvio, siūlymas nagrinėtas, tačiau kol kas A. Valujavičiui bus suteiktas miesto 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklas.

„Ateityje žiūrėsime, kaip viskas toliau klostysis, bet jo, vadinkime, žygis per Atlantą, jis bus atžymėtas“, – sakė komisijos vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Kaunietis

" apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi. " Klausimas - jis karininkas ar medikas?

Arvydui

o taaip, pas verslinyką viskas turi būti paauksuota: ir klozetas, ir daktarėlio rankos...

Bjauru

Benetis su tuo apsidovanojimu daro gėdą visiems medikams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS