R. Kazėnienė traukiasi iš statutinių pareigų | KaunoDiena.lt

R. KAZĖNIENĖ TRAUKIASI IŠ STATUTINIŲ PAREIGŲ

Kauno tardymo izoliatoriaus pareigūnė Rasa Kazėnienė traukiasi iš statutinių pareigų ir sieks užimti aukštas pareigas įkalinimo įstaigos administracijoje.

„Aš savęs nematau kaip statutinės pareigūnės“, – BNS trečiadienį sakė R. Kazėnienė.

„Aš noriu dirbti administracinį darbą, o ne darbą, susijusį su režimu, su jėgos struktūra“, – pridūrė ji.

Izoliatoriaus resocializacijos skyriaus viršininke dirbanti R. Kazėnienė siekia tapti šios įstaigos direktoriaus pavaduotoja. Į šias valstybės tarnautojo pareigas kovo pabaigoje vyks konkursas.

„Aš esu administratorė, finansininkė, personalo specialistė, ūkio kuravimo srities specialistė, tačiau tikrai nesu žmogus, gimęs resocializuoti kalinius“, – kalbėjo pareigūnė.

Apie atsistatydinimą iš statutinių pareigų R. Kazėnienė paskelbė tą pačią dieną, kai pranešė tapsianti premjero Sauliaus Skvernelio patikėtine gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Atlaikiau visą tą sudėtingą laikotarpį dėl to, kad jaučiau ramstį ir noriu tęsti skaidrumo politiką, tikiu, kad tai bus tęsiama Lietuvoje.

Visgi ji tvirtino, kad šie sprendimai nesusiję.

„Iš dabartinių pareigų turėjau išeiti kovo 8 dieną, bet direktorius paprašė šiek tiek likti. Tada dar nežinojau nieko apie tai (darbą su S. Skverneliu)“, – sakė R. Kazėnienė.

Vilniuje trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje pareigūnė teigė, kad sutiko būti S. Skvernelio komandoje, nes premjeras buvo pirmas politikas, palaikęs ją sunkiu metu, pranešus apie negeroves kalėjimų sistemoje.

„Todėl esu čia, kad pareikščiau savo paramą ir savo šeimos paramą. Atlaikiau visą tą sudėtingą laikotarpį dėl to, kad jaučiau ramstį ir noriu tęsti skaidrumo politiką, tikiu, kad tai bus tęsiama Lietuvoje“, – kalbėjo ji.

R. Kazėnienė yra pirmoji, kuriai suteikta pranešėjo apie pažeidimus apsauga pagal šiemet įsigaliojusią tvarką.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

TIKRA TIESA

Skvernelio tikrai neisrinksim ,tai kokije padetyje atsidurs Kazeniene ?Labai laiku ji pareiske NORINTI ADMINISTRACINIO DARBO.

"To va taip"

Tikrai nereikia skubet su isvadom,sprendimais.Ateitis parodys,kas laimes,kas vadovaus.Ir,duok Dieve,kad butu DORAS zmogus. Bet,TUO LABIAU,NEVALIA izeidineti zmoniu: kaip "isverstakis", "sungrybe", "nuoseda", "storabalse duda"... O jus,koks? Vidumi,isore - grynuolis ??? Abejoju,tiksliau NETIKIU. Pasiziurekit atidziau i veidrodi,pasirauskit po savo sazine. Jus,gi net pado neverti siu zmoniu,is kuriu taip tyciojates.

To "Va taip"

Neskubėk "Va taip", Skvernelis tikrai taps prezidentu, nes žmonės supranta, kad tik policininku buvęs žmogus gali išrauti visus kyšius, vagystes ir prichvatizavimus. Ir Kazėnienė bus jam pakankama paspirtis šioje sunkioje kovoje. Bet tu balsuok už nuosėdą arba storabalsę dūdą - tavo balsas vis tiek tik surudijusio skatiko vertas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS