Mįslingai dingusi jauna moteris atsirado (papildyta policijos komentaru) | KaunoDiena.lt

MĮSLINGAI DINGUSI JAUNA MOTERIS ATSIRADO (PAPILDYTA POLICIJOS KOMENTARU)

  • 41

Ketvirtadienio rytą iš namų išėjusios Vaidos Milenos Benetaitės paieškos iki šio vakaro buvo bevaisės. Portalui ir geros valios žmonėms pasidalijus informacija, jauna moteris atsirado.

Ketvirtadienio rytą iš namų Vilijampolėje išėjo ir dingo V. M. Benetaitė. 26-erių moters mama pasakojo, kad po darbo grįžusi namo dukros juose jau neberado.

„Nepranešė nei kur, nei su kuo eina. Tiesiog atėjau, o jos jau nebuvo“, – portalui kauno.diena.lt kalbėjo dingusiosios mama.

Šiuo metu nedirbančiai dukrai nepasirodžius namuose, artimieji susisiekė su visais jos draugais ir bičiuliais. Nei vienas jų apie Vaidos Milenos buvimo vietą nieko negalėjo pasakyti.

„Skambinome ir į ligonines, tačiau jokia pacientė tokiu vardu ir pavarde nebuvo registruota“, – šeštadienį kiek anksčiau pasakojo V. M. Benetaitės mama pridurdama, kad bevaisės ne tik jų, bet ir policijos pareigūnų paieškos. 

Todėl artimieji kreipėsi pagalbos į visuomenę ir tikėjosi, kad surėmus pečius Vaidą Mileną pavyks rasti sveiką.

Nors jau vakar buvo paskelbta jos paieška policijoje, pareigūnai ją išvežė į blaivyklą, tačiau, jai įpūtus nulį promilių, policijos buvo išvežta į nakvynės namus ir naktį praleido ten.

„Mergina šviesių plaukų, smulkaus kūno sudėjimo ir nedidelio ūgio – maždaug 157-158 cm. Turi sveikatos sutrikimų, todėl jos eisena primena šlubavimą. Tą dieną, kai išėjo iš namų, vilkėjo ilgesnę tamsiai mėlyną striukę“, – tokią detalią informaciją apie pradingėlę pateigė jos mama.

„Sulaukėme ne vieno skambučio. Žmonės pasakojo, matę jaunų moterų, panašių į dukrą, tačiau nei vienas pranešimas nepasitvirtino. Nepaisant to, noriu padėkoti visiems, kurie neliko abejingi mūsų nelaimei“, – dingusiosios mama neprarado vilties sulaukti skambučio, kuris nuridens akmenį nuo jos ir artimųjų širdžių.

Neįgalią moterį – į blaivyklą

Pranešimu su artimųjų pagalbos šauksmu per vakarą pasidalijo keli šimtai nelaimei neabejingų žmonių, todėl šeštadienį šiek tiek po 22 val. portalą kauno.diena.lt pasiekė mamos žinutė apie namo grįžusią pradingėlę.

„Ačiū už pagalbą – atsirado“, – kaunietė trumpai papasakojo, kur buvo dingusi Vaida Milena.

Dukros psichinė sveikata yra sutrikusi, todėl kartais ji praranda nuovoką. Taip jauna moteris atsidūrė blaivykloje, iš jos, paaiškėjus, kad yra visiškai blaivi – medikų buvo išgabenta į nakvynės namus. 

„Pasidalinus pagalbos prašymu su  mumis susisiekė  gydytoja ir informavo, kad ieškoma mergina atvežta į ligoninę“, –  Vaidos Milenos mama džiaugėsi nuo širdies nusiridenusiu akmeniu.

Policijos komentaras

Pirmadienį savo komentarą apie šį įvykį paprašyti pateikė ir Kauno policijos atstovai.

„Kovo 12 d. 22.53 val., gavus pranešimą apie dingusią jauną moterį Kaune, pareigūnai pradėjo vykdyti kaunietės paiešką. Buvo pasitelktas ir kinologas su tarnybiniu šunimi, ieškota aplinkinėse vietovėse. Taip pat patikrinta, ar ieškoma jauna moteris kovo 12-ąją, dingimo dieną, buvo atvežta į gydymo ar kitas įstaigas – ten ji pristatyta nebuvo“, – atsiųstame rašte teigė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Pasak jos, kitą dieną, kovo 13-ąją, pareigūnai toliau vykdė kaunietės paiešką – tiek miesto centre, tiek prie vandens telkinių, tiek ir kitose vietose, kuriose galbūt galėjo būti ieškoma moteris. Tačiau policijos pareigūnai viešose vietose moters nerado. Kovo 13-osios vakare, apie 22.30 val., buvo sulaukta pranešimo iš artimųjų, jog kaunietė atsirado.

„Aiškinantis aplinkybes, kur moteris buvo tuo metu, kol buvo ieškoma, paaiškėjo, kad kovo 13 d. prieš pietus GMP moterį iš gatvės pristatė į nakvynės namus, po pietų ji GMP buvo pristatyta į kitą įstaigą.

Policijos pareigūnai apie tai informacijos nesulaukė, kadangi apie į kitas įstaigas pristatytus asmenis pareigūnų informuoti neprivalu (jei nėra įtariama, kad prieš asmenį padaryta nusikalstama veika), todėl negalėta atšaukti paieškos ir informuoti artimųjų“, – situaciją paaiškino policijos atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

> policininkai žemo lygio

Tu nors policijos atsakymą perskaityk. Į nakvynės namus moterį atvežė GMP (greitoji medicinos pagalba). Į policijos rankas moteris net nebuvo pakliuvusi. Čia dar "linksmiau" - medikai neatskiria girto nuo ligonio. :)

Daiva

Buvo galima ir paprastą "Ačiū" pasakyti.

policininkai žemo lygio

policininkai žemo lygio..... tokie dirbti policijoj negali..... net ligonių nepažysta , tai kokią pagalbą toks policininkas gali suteikti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS