Pokyčiai Kačerginėje: rekonstruoja pagrindines gatves | KaunoDiena.lt

POKYČIAI KAČERGINĖJE: REKONSTRUOJA PAGRINDINES GATVES

  • 2

Kačerginė šiuo metu gyvena pokyčių nuotaikomis. Vos prieš mėnesį bendruomenė atšventė atnaujintos Šaltinio aikštės atidarymą, o praėjusios savaitės viduryje prasidėjo ilgai laukta pagrindinių miestelio arterijų – J.Janonio ir J.Zikaro gatvių – rekonstrukcija. Ir tai ne pabaiga: netrukus prasidės ir Kačerginės mokyklos rekonstrukcijos darbai, bus įrengtas edukacinis takas.

Miestelio bendruomenei ši diena – lyg šventė: juk seną, sulopytą gatvių grindinį pakeis naujas rūbas, bus sutvarkytos gatvių prieigos. Kačerginės damos besišypsodamos tvirtino, kad po rekonstrukcijos galės drąsiai vaikščioti su aukštakulniais.

J.Janonio ir J.Zikaro gatvių ilgis yra vos 2,17 km, tačiau kurortinės teritorijos statusą turinčiam miesteliui ir jo infrastruktūrai keliami didesni reikalavimai, tad šios gatvės pasikeis neatpažįstamai.

Rangovai kartu su savivaldybės vadovais gyventojams pristatė, kokie pokyčiai įvyks Kačerginėje, kai bus baigti visi suplanuoti darbai.

Po gatvių rekonstrukcijos šiek tiek paplatės J.Janonio ir J.Zikaro gatvių važiuojamoji dalis – plotis sieks 6 m. Tvarkant gatves bus įrengti nauji ir rekonstruoti jau esami pėsčiųjų takai. Ties įvažomis į visus gyventojų sklypus bus suprojektuotos nuovažos su betoninių trinkelių arba asfalto danga.

J.Janonio gatvės pradžioje bus rekonstruota ten esanti automobilių stovėjimo juosta, o nauja įrengta prie bažnyčios, kurioje numatomos aštuonios stovėjimo vietos (viena iš jų pritaikyta žmonėms su negalia). Nauja stovėjimo juosta atsiras ir ties mokykla, įrengiant aštuoniolika parkavimo vietų. J.Janonio gatvėje rangovai įrengs aptarnaujančio transporto apsisukimo aikštelę ir žiedinę sankryžą.

Atnaujintose gatvėse žmonės ras ir poilsio zonas – bus pastatyti gražūs ir modernūs suoliukai, šiukšliadėžės. Saugumo ir jaukumo jausmą kurs J.Zikaro ir J.Janonio gatvėse įrengtas apšvietimo tinklas.

Darbus atliks bendrovė "Transporto infrastruktūros statyba". Kačerginėje jie darbuosis kartu su Latvijos įmone AS "A.C.B.", su kuria pasirašyta jungtinė veiklos sutartis. Gatvių rekonstrukciją planuojama baigti iki 2023 m. vasario. Darbų vertė – 1,9 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Valdas

Šakių kaime atlikti du asfaltavimo projektai, išleista keliasdešimt tūkstančių eurų, bet darbų neatlikta nei už eurą. Balsuosiu už prisijungimą prie Kauno, nes rajonas mus užmiršo.

Raimondas B

Gyvenu čia ir džiaugiuosi pokyčiais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS