Renginių ir pramogų bumas pasiekė apogėjų? | KaunoDiena.lt

RENGINIŲ IR PRAMOGŲ BUMAS PASIEKĖ APOGĖJŲ?

  • 27

Pastaruoju metu renginių sektorius išgyvena aukso amžių, LNK žurnalistams atviravo pramogų pasaulio atstovai. Po pandemijos žmonės ėmė švęsti taip, kaip niekad iki šiol. Tiek koncertų, tiek kitų kultūrinių renginių poreikis toks didžiulis, kad bilietų sunkiai pavyksta rasti ir pusmetį prieš.

Didįjį metų švenčių maratoną pradėjo Kaunas. Čia jau įžiebta Kalėdų eglė. Pasitikti švenčių laukimo suplūdo tūkstančiai žmonių. Didžiausios šalies arenos atstovas sako, kad pas juos toks vaizdas – kasdienybė.

„Praėjusį sezoną mes skaičiavome, kad „Žalgirio“ arenos pagrindinę salę aplankė netoli 900 tūkst. žmonių. Norisi pasiekti, kad galėtume girtis visoje Europoje, jog jau milijonas žmonių per metus gali apsilankyti pas mus arenoje. Atėjusių į areną žmonių skaičius tikrai didėja“, – neslėpė gerų rezultatų „Žalgirio“ arenos renginių organizavimo vadovas Mantas Vedrickas.

Ne tik žiūrovų daugėja, bet ir renginių. Pernai Kauno arenoje suorganizuoti 135 renginiai. Vien per gruodį laukia 25, neskaitant rungtynių. Jau pildomas ir 2026 m. kalendorius.

Įspūdingos akimirkos: prisiminkime Kauno kalėdinės eglės įžiebimą

A. Aleksandravičiaus nuotr.

„Bocelli visiškai išparduotas, gruodį bus Jessicos Shy koncertas, kuris taipogi bus visiškai išparduotas. Išparduotų tikrai yra, bet taip pat yra ir tų mažesnių“, – sakė „Žalgirio“ arenos renginių organizavimo vadovas.

Bilietai gerokai brango, tačiau greičiausiai išperkami ne vieną šimtą eurų kainuojantys.

Matome tendenciją, kad jie nesirenka pačių pigiausių bilietų.

„Brangsta bilietai, ypač gerosios, vadinkime, vietos. Tačiau žmonės ir perka tas vietas. Matome tendenciją, kad jie nesirenka pačių pigiausių bilietų, jie nori pirkti brangesnį tam, kad turėtų geresnę patirtį“, – apie tai, kad lietuviai ne tik nenuobodžiauja, bet ir pramogoms netaupo, sakė M. Vedrickas.

Ir pakalbinti žmonės tą patvirtina.

„Bilietų kainos gal ir norėtųsi, kad būtų mažesnės, bet jeigu yra noras, tai galima kažkaip pasitaupyti arba gauti kalėdinių dovanų“, – svarstė vyriškis.

„Į Edo Sheerano koncertą reikėjo eilėje stovėti, o kitus... Į Jessicos Shy koncertą eisiu, tai irgi seniai (pirkau). Kuo anksčiau nusiperki pigiau būna“, – pasakojo savo planus kitas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Į savaitę būna ir po tris kartus išpuola. Iš tikrųjų tų renginių labai labai daug ir pasirinkimo tikrai labai daug“, – sakė kaunietė.

Ne tik koncertai, bet ir teatrai sausakimši. Muzikinis teatras gruodį priverstas didinti renginių skaičių. Spektakliai vyksta kone kasdien.

„Labai daug žmonių yra, laisvų spektaklių bilietų beveik jau nebėra, nebėra ir sausio mėnesį. Antrą Kalėdų dieną mes rodome spektaklį – jis irgi išpirktas absoliučiai. Prie šito intensyvaus darbo mes dar ruošiamės ir naujai premjerai“, – apie intensyvų teatro maratoną pasakojo Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys.

Apie šventes Muzikiniame teatre irgi belieka tik pasvajoti – daugiau nei pusantro šimto eurų kainavę bilietai į šventinius vakarus dingo per kelias dienas.

„Žmonės po pandeminio laikotarpio, to štilio, vėl sugrįžo į teatrą, nori renginių“, – tvirtino teatro vadovas.

Nacionaliniame Kauno dramos teatre situacija panaši. Esą labiausiai žmonės ieško teigiamų emocijų užtaiso.

„Nuotaikos geros, įkvėpimo pasisemti – tai labiausiai pastebime, nes pirmiausia dingsta bilietai komedinio, pramoginio tipo spektaklių. Jie yra patys mėgstamiausi“, – sakė NKDT vadybos skyriaus vadovė Skaistė Jurėnė.

Renginių organizatoriai sako, kad stebimas renginių bumas. Greičiausiai tai pandemijos pasekmė.

„Rinka atšoko ir mes gavome su kaupu atgal. Pernykščiai metai buvo rekordiniai daugeliui mūsų kolegų, šie metai taip pat yra labai stiprūs. Iki šiol neturime atšaukimų, neturime neigiamų signalų. Kol kas dirbame visu tempu“, – džiaugėsi renginių organizavimo įmonės „Lietuvis“ vadovas Marius Olekas.

Brangsta ne tik bilietai, bet ir renginių organizavimas.

„Kainos labai labai padidėjo. Tiek technikos nuomos, tiek atlikėjų, tiek vedėjų kainos yra padidėję nuo 30 iki 100 proc.“, – neslėpė M. Olekas.

Tendencijos susiformavo taip, kad norint patekti į teatrą, koncertą ar kitą kultūrinį renginį ne tik Kaune, bet ir kitose pramogų vietose bilietų reikia ieškoti mažiausiai tris mėnesius iki renginio, o kartais ir pusmetį.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

:)))

susikisk savo konservuota nuomone i savo konservatoriska rura

Nuomone

Kauno egle nieko gero. Nu juk tas pats zmogus issiseme, is kur ka ir besugalvot. Ar nera Kaune kitu puoseju? Gal tik jiems neleidziama pasireiksti?

senas kavenskas > O

Geras klausimas ! o gal šitas ,,epo gėjus'' pataps bendriniu , vartotiniu žodžiu ? na , kad norėdamas kai ką įvardyti ir neturėti teisinių problemų vartotum ? na , pvz. - ,, blin , kaip mane užkniso visi šitie epogėjai ! " .. na , ar paduos kas teisman ? bet visi suprato ? DĖKUI O !!! :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS