Rotušės aikštės viduryje įsmuko grindinio plytelės | KaunoDiena.lt

ROTUŠĖS AIKŠTĖS VIDURYJE ĮSMUKO GRINDINIO PLYTELĖS

Bene prestižiškiausioje miesto vietoje – pačiame Kauno Rotušės aikštės viduryje – šeštadienio vakarą vaikštinėjančius kauniečius nemaloniai nustebino įsmukusios kelios grindinio plytelės.

Su metukų neturinčia dukrele vaikštinėdama prie Rotušės, kaunietė Monika vos nesuklupo aikštės centre, kur įsmukusių grindinio plytelių vietoje susidarė duobė.

„Gruntas po įsmukusiomis plytelėmis atrodo paplautas, šalia matyti kažkoks senas vamzdis – susidaro įspūdis, kad tuoj įsmuks ir daugiau plytelių. Kur žiūri miesto valdžia, kuri taip rūpinasi miesto keliais, kodėl neprižiūrima svarbiausia miesto aikštė, į kurią užsuka daugelis Kauną aplankančių turistų?“ – svarstė moteris.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis žadėjo, kad duobės greitai nebeliks. „Ten greičiausiai bus kokia požeminė komunikacija kalta. Nedelsiant informuosiu bendrovės „Kauno vandenys“ avarinę tarnybą, jie ten turėtų sudėti įspėjamuosius ženklus ir kitos savaitės pradžioj ten bus tvarkoma“, – žadėjo šeštadienį telefonu atsiliepęs valdininkas.

Garbės Kaunui nedaro ne tik vis įgriūvančios, skilinėjančios Rotušės aikštės grindinio plytelės, bet ir aptriušę, išsiklaipę suoliukai, neprižiūrimos klombos, kur kažkada augo medžiai. Tačiau A.Pakalniškis informavo, kad artimiausiu metu visas aikštės grindinys keičiamas nebus.

„Baigėsi Rotušės aikštės sutvarkymo projektinių pasiūlymų konkursas – kaip tik šią savaitę iš Urbanistikos skyriaus gavome visą konkurso medžiagą, pradėsime projektavimo darbus. Tačiau, geriausiu atveju, šiemet vyktų projektavimas, ne anksčiau kaip kitais metais, o realiausia – 2019 m. – tvarkytume Rotušės aikštę. Nes dabar tvarkome Laisvės alėją, kuri baigiasi ties Vilniaus gatve. Sutvarkę alėją, imtumėmės Vilniaus gatvės, po to – Rotušės aikštės“, – planuojamų darbų eigą dėstė valdininkas.

Tuomet planuojama atlikti Rotušės aikštės rekonstrukciją: pakeisti grindinį, suoliukus, galbūt keistųsi ir pati aikštės koncepcija.


Ir jūs galite mums pranešti naujieną. Laukiame jūsų skambučių arba laiškų adresu portalas@kaunodiena.lt.

Gairės: kauno rotušės aikštė, skaitytojo naujiena, Aloyzas Pakalniškis, įsmukusios grindinio plytelės
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

KAI

Kauno mentas pjauna medžius nėra laiko

Vika

Tokios nepamatuotos pretenzijos garbes nedaro. Dabar staiga "visi" gyventojai uzsinorejo,kad "man panorejus,lydekai isakius" staiga visur butu atremontuota,sutvarkyta,klombose prisodinta geliu,nauji suoliukai,zibetu gatves,nebutu jokiu duobiu ir t.t. ir pan., ir,svarbiausia, tuoj pat. Nei vienas nenori galvoti,kad lesu viskam neuztenka ir miesta reikia tvarkyti etapais,kas ir daroma. O siaip noriu pasakyti,pamatete toki dalyka,kaip igriuves grindinys ar kokia duobe atsiverusi - praneskite savivaldybes miesto tvarkymo skyriui,nes jie negali visko matyti ir bus imtasi priemoniu,tik nereikia suplakti i kruva duobiu tvarkymo su vos ne kapitaliniu Rotuses aikstes remontu. Ateis ir jam eile. O siaip,rodykite daugiau pilietiskumo ir apie netvarka praneskite,pagal galimybes ir bus sutvarkyta.

Vladas

Tik pamanykit,,,poniute " ejo ir jai sukliude ismukusios trinkeles.Reikejo paskambinti kur reikia,ir viskas,o neskalambinti varpais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS