Samariečiai dalijo nemokamą košę | KaunoDiena.lt

SAMARIEČIAI DALIJO NEMOKAMĄ KOŠĘ

  • 5

Partizanų gatvėje šalia Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyriaus maisto dalijimo punkto, jau antrą savaitę iš eilės pakvipo nemokama kareiviška koše.

Gynybos paramos fondas drauge su Lietuvos samariečių bendrija, COVID-19 pandemijos akivaizdoje nusprendė padėti socialinės rizikos grupėje atsidūrusioms šeimoms, senoliams, benamiams ar savo veiklą laikinai sustabdžiusios organizacijoms. Antrą savaitę iš eilės idėjos sumanytojai žmones pakvietė į mobiliąją virtuvę, kur jiems buvo dalijama karšta košė ir kiti maisto produktai.

"Karantino metu užsidarė vaikų dienos centrai, todėl vaikai neteko nemokamo maisto. Pablogėjo ir senolių padėtis, nes dauguma jų laikėsi rekomendacijų nesilankyti parduotuvėse. Maisto poreikis didelis, ypač – karšto", – Lietuvos Samariečių bendrijos prezidentas Sigitas Klimas skaičiavo, kad praėjusią savaitę per dvi valandas buvo išdalyta daugiau nei 800 porcijų grikių košės.

Maisto pakako ne visiems, todėl šį ketvirtadienį mobiliosios virtuvės šefas užmaišė apie 1,2 tūkst. porcijų. Prasidėjusios vidudienį, maisto dalybos truko kelias valandas. Vieni žmonės tarą su koše nešėsi į namus, kiti ją valgė čia pat vietoje.

Dabar sunkus metas, todėl bet kokia parama yra aukso vertės.

"Kariuomenėje dirbau virėju, todėl šį tą apie košes nutuokiu. Galiu pasakyti, kad ši neblogai pavyko", – nuo veido nuplėšęs kaukę, kaunietis Antanas lyžtelėjo plastikinio kibirėlio kraštą.

Nors namie panašią košę verda gana dažnai, progos pavalgyti nemokamai žilagalvis nepraleido, o žinia spėjo pasidalyti su keliais bičiuliais. Visi jie džiaugėsi ne tik karštu maistu, bet ir lauktuvėmis – namo senoliai grįžo su duonos traškučių maišeliais, silkių ir vaisinės arbatos pakuotėmis. Gyvoje eilėje stovėjo ne tik pavieniai asmenys, bet ir dienos centrų ar kitų, socialiai pažeidžiamais žmonėmis besirūpinančių organizacijų atstovai. Išdaliję košę labiausiai skubantiems savanoriai maistą krėtė į jų atneštas talpas.

"Tokią iniciatyvą vertinu puikiai. Dabar sunkus metas, todėl bet kokia parama yra aukso vertės", – kibirėlius maistą dalijusiai merginai tiesė Kauno miesto socialinių paslaugų centro laikinojo apgyvendinimo skyriaus atstovė.

Moteris skaičiavo, kad jos lauknešėlio turinio turėtų pakakti maždaug 30 žmonių, kurie neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. Startavusi praėjusį ketvirtadienį, maisto dalijimo akcija, anot sumanytojų, vyks viso karantino metu. Viskas priklauso nuo rėmėjų geranoriškumo ir žmonių susidomėjimo. Tikimasi, kad nemokama koše bus pamaitinti ne tik Kauno, bet ir kitų miestų gyventojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

provincija

normali trecio pasaulio gentis..

to supervalstybe

šiaip tai ir USA, ir kitur tokie dalykai vyksta jei ką. Nusiramink truputį

supervalstybe

Visgi ziauri ubagu valstybe ta lietuva...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS