Savivaldybės įmonė apgavo gyventojus | KaunoDiena.lt

SAVIVALDYBĖS ĮMONĖ APGAVO GYVENTOJUS

Kauno butų ūkis trims dienoms įkalino dvylikaaukščio gyventojus jų namuose, sklidinuose kanalizacijos smarvės. Įmonės atstovai įpareigojo žmones būti namuose, kad būtų galima pakeisti vamzdyną, tačiau darbininkai per tris dienas nesugebėjo atvykti.

Įpareigojo ir suvedžiojo

"Darbininkai jau išvyko", "Už pusvalandžio bus", – tokius ir panašius aiškinimus savivaldybės įmonės Kauno butų ūkio vadybininkas Vytautas Vasiliauskas žarstė Neries krantinės vieno daugiabučio gyventojų įgaliotinei Erikai Mozūraitienei.

Tuo metu, kai vadybininkas aiškino, kad darbininkai jau turi būti, "Kauno diena" prie daugiabučio aptarė problemą su E.Mozūraitiene.

Namo laiptinėje kabojo skelbimas, kuriame nurodyta, kad birželio 13–15 d. bus keičiamas namo vamzdynas. Gyventojai privalo sudaryti sąlygas darbininkams patekti į butus.

Negana to, gyventojai patys išgriovė sienas, kad kuo mažiau rūpesčių būtų vamzdynus keisiantiems santechnikams. Vieni griovimo darbų ėmėsi patys, kiti samdė darbininkus, kuriems mokėjo po 60, 80 eurų.

Pasak E.Mozūraitienės, pirmadienį, birželio 13-ąją, dvylikaaukščio gyventojai nuo ryto sėdėjo namuose ir laukė statybininkų. Dėl trūkusio vamzdžio, kurį savivaldybės įmonė pažadėjo pakeisti, tvaikas buvo sunkiai pakenčiamas. Negelbėjo net praviri langai. "Galiu būti tik balkone. Šitaip dvokia, o ypač vakarais, kai jau norisi prigulti", – guodėsi pensininkė Klavdija Vaitkienė. Ši moteris dėl vykdomų darbų išsiprašė iš ligoninės reanimacijos, mat buvo sušlubavusi sveikata.

Taip belaukiant darbininkų praėjo pirmadienis. "Kiek skambinau tam vadybininkui, tiek jis sakė, kad darbininkai tuoj bus. Jie buvo atvažiavę. Pažiūrėjo. Pareiškė, kad visai be reikalo griautos sienos iki dvylikto aukšto, esą pakakę būtų iki ketvirto, nes viso stovo nekeis ir, kad be rudens čia niekas nieko nesirengia daryti", – antradienio naujienomis, kai pagal išankstinį vadybininko planą darbai turėjo būti jau įpusėję, dalijosi E.Mozūraitienė.

Ignoravo gyventojus

Panašiai tekėjo ir paskutinė numatytų, tačiau nevykdomų darbų diena. "Darbininkai taip ir nepasirodė. Skambino Kauno butų ūkio generalinio direktoriaus pavaduotoja Danutė Razgūnienė ir pasakė, kad po pietų bus rengiamas posėdis mūsų namo problemai aptarti", – daugiau nei kuriozinės situacijos epilogą vakar išdėstė E.Mozūraitienė.

Prie namo maišuose stūksojo gyventojų išgriautų sienų plytos, kiti jas susikrovė butų koridoriuose. Nežinia dėl trūkusio vamzdyno keitimo neišsisklaidė ir trečiadienio popietę. "Kai kurie gyventojai turėjo išsiprašyti iš darbų, kiti ėmė trijų dienų atostogas. Dar kiti tarėsi ir raktus nuo butų paliko kaimynams, kad tik nebūtų jokių kliūčių. Mūsų namo gyventojai labai draugiški ir pareigingi. Mes patys ir laiptinę, ir aplinką susitvarkėme, tačiau patys pakeisti vamzdyno negalime", – guodėsi įgaliotinė.

Kai paaiškėjo, kad vamzdyno keitimo darbai stringa, E.Mozūraitienė parašė raštą savivaldybės įmonei Kauno būtų ūkiui ir pareikalavo skubaus atsakymo. Moteriai buvo paaiškinta, kad pagal įmonės reglamentą atsakyti gyventojams yra skirta 30 dienų.

"Kauno diena" nesunkiai įsitikino, kad Kauno butų ūkio administracija pasiekiama ganėtinai sunkiai. Interneto svetainėje nurodytais numeriais atsiliepia autoatsakiklis ir pagal iškilusias problemas liepia spausti atitinkamus skaičių mygtukus. Tada atsiliepusi referentė bandė sujungti su prašomu administracijos atstovu. Sujungti nepavyko. Plokštelė sukosi iš naujo: vėl nuobodus klausymasis apie dėl kokybės įrašomą pokalbį, patarimai, ką spausti, tik referentė jau tampa konkretesnė. "Rašykite raštu. Mes savivaldybės įmonė ir nekomentuojame", – tėškė darbuotoja.

Įsisenėjusi problema

Apie metus dvylikaaukščio Neries krantinėje rūsyje per trūkusį vamzdį sunkiasi vanduo. Nemalonus tvaikas nekelia abejonių, kad greičiausiai trūkęs namo kanalizacijos vamzdis. Pirmųjų aukštų gyventojai neretai būdavo pamaloninami itin aštriu prasisunkusio vandens aromatu, dėl nuolatinės drėgmės ėmė irti sienos, problema tapo nepakeliama.

Gyventojų valia išrinkta namo įgaliotinė E.Mozūraitienė dėl vamzdyno bėdų ne kartą kreipėsi į namo administratorių Kauno būtų ūkį. Pažadai išspręsti problemą likdavo tik kalbomis, o problemos šalinimo terminai buvo nuolat atidėliojami.

Pasak E.Mozūraitienės, jų namo vadybininku Kauno būtų ūkis paskyrė V.Vasiliauską.

"Pavasarį kreipiausi į V.Vasiliauską. Jis paaiškino, kad, norint sutvarkyti trūkusį vamzdį, reikia keisti visą stovą, einantį per dvylika aukštų. Bandžiau prieštarauti teigdama, kad kai kurie aukštai jau yra pasikeitę vamzdžius ir galbūt nereikia visų aukštų keisti, tačiau vadybininkas pasakė, kad atskirais aukštais vamzdynas nekeičiamas", – priešistorę dėstė E.Mozūraitienė.

Pasak moters, vadybininkas patarė gyventojams išsigriauti sienas, esą patys padarys kruopščiau. Mėnesio pradžioje name jau kabojo skelbimas apie birželio 13 d. 9 val. pradedamus vamzdyno keitimo darbus.

"Mūsų name gyvena tik pensininkai ir jaunos šeimos. Neturime tiek pinigų, kad duotume kyšius", – apmaudo neslėpė garbaus amžiaus namo gyventoja.

Kaltas vadybininkas?

E.Mozūraitienė neslėpė, kad, žmonėms ėmus kelti paniką, vienas Kauno butų ūkio darbuotojų itin nepagarbiai atsiliepė apie namui paskirtą vadybininką V.Vasiliauską. Pasak namo atstovės, telefonu V.Vasiliauskas prasitarė, kad kolegos šitaip keršijo jam, o kenčia niekuo dėti gyventojai.

Kauno butų ūkis yra Kauno savivaldybės įmonė, todėl "Kauno diena" dėl gyventojų problemos ir kreipėsi į steigėją. Deja, darbai vis tiek nepajudėjo, tačiau atsirado šiokio tokio aiškumo.

"Taip, žinau apie šitą situaciją. Iš esmės namo vadybininkas viršijo įgaliojimus ir suplanavo darbus nesuderinęs su kitų skyrių vadovais, tų darbų neįtraukė į planus", – tikino laikinai Kauno butų ūkio generalinio direktoriaus pareigas einantis Marijus Zaborskas.

Jis atsiprašė gyventojų ir žadėjo kaip galima greičiau atlikti darbus. "Susisieksime su kiekvienu gyventoju ir suderinsime jiems patogų laiką", – žadėjo įmonės vadovas. M.Zaborskas neatmetė galimybės, kad darbai gali vykti ir po įprastų darbo valandų, kadangi įmonės avarinė tarnyba dirba visą parą.

Jis abejojo, ar dvylikos aukštų namo stovo pakeisti būtų pakakę skelbime numatytų trijų dienų, tačiau žada, kad per artimiausias dvi savaites nesusipratimas bus išspręstas.

GALERIJA

  • Savivaldybės įmonė apgavo gyventojus
  • Savivaldybės įmonė apgavo gyventojus
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

netylėkit

Darbai atliekami tik todėl, kad gyventojai kreipėsi pagalbos viešai. Jei norite, kad ir pas jus vyktų darbai ir po darbo valandų, netylėkite, kvieskite žurnalistus. L.e.p. labai savo šiltą vietelę saugo ir nuims darbininkus iš kitų objektų, kad pasiųstų pas jus. Tik labai keista, kad net mokėdami baisulinius pinigus, žmonės po metus tų brangių darbų laukia. Kažkas negerai su ta įmone.

to Brangieji

O tai jau kuo neįtinka nurodyti vadovai? Juk tik jų dėka darbai mūsų name atliekami ir stovai keičiami net po darbo valandų. Tai gal reikėtų akis prasikrapštyti, nes po monikutės kokteilio matyt nelabai ką matai. Na ir iki kokteilio nelabai kas tau matėsi. Patarčiau visada patikrinti žinias, kurias atneša Danajai(žr. graikų mitologiją).Sėkmės.

gyventojai

busto valdoje baisus bardakas savivaldybe privalo panaikinti vius rubikonus citi servisus nes cia tik vagiu ir aferistu buveines ir tik ziuri kaip apiplesti zmones nieko nedaridami prigalvoja kainas uzpaslaugas kelti juos patikrinus tai butu tiesus kelias i lukiskes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS