SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune | KaunoDiena.lt

SBA ĮMONĖ TRAUKIASI IŠ ŽŪM NUOMOS KONKURSO KAUNE

Koncerno SBA grupės įmonė „BEI Capital“ atsiėmė paraišką iš Žemės ūkio ministerijos organizuoto konkurso dėl patalpų nuomos Kaune.

Apie tai ministerijai pranešta penktadienį, pranešė bendrovė.

„Gerokai išaugus neapibrėžtumui ir dėl sutarties pasirašymo atidėliojimo kylant projekto įgyvendinimo rizikoms, priėmėme sprendimą iš ŽŪM konkurso pasitraukti. Visą energiją nukreipsime darbui su privačiais klientais, kurie šiuo metu ypač aktyviai domisi galimybe įsikurti verslo centre BLC ir pretenduoja į tas pačias patalpas, kurias buvome numatę ministerijai“, – pranešime sakė „BEI Capital“ vadovas Lionginas Šepetys.

Pasak jo, laikas ir partnerio prognozuojamumas yra didžiulės vertybės, o šiame projekte nesant aiškumo ir tvirto apsisprendimo kasdien augo potencialių nuostolių tikimybė, kurios bendrovė negalėtų toleruoti.

„Šioje situacijoje mes matome, kad tas neprognozuojamumas tęsiasi, mes nebenorime tos rizikos priimti dėl neaiškios baigties šio projekto, dėl to nusprendėme pasitraukti“, – vėliau žurnalistams Kaune sakė L. Šepetys.

Jis sakė, kad sprendimas priimtas šią savaitę, po to, kai bendrovė gavo ministerijos rašą, kad sutartis gali būti nepasirašoma.

„Mes praeitą savaitę gavome raštą, kad mus kviečia pasirašyti sutartį, labai aiški formuluotė buvo, šią savaitę gauname raštą su nuoroda į visokius procedūrinius punktus, kad sutartis galbūt gali būti ir nepasirašyta, tada skaitome komentarus politikų apie alternatyvius kelius“, – kalbėjo bendrovės atstovas.

Lionginas Šepetys

Jo teigimu, susidarė įspūdis, kad sutartis bus arba nepasirašyta, arba procesas užsitęs, o tokiu atveju bendrovė nespėtų laiku įrengti patalpų.

„Mes ir ėjome į tą konkursą, nes buvo labai aiškus politinis apsisprendimas ir politinė valia. (...) Kai prasidėjo neapibrėžtumas, pradėjome matyti visai kitaip ir kitaip vertinti rizikas“, – sakė L. Šepetys.

ŽŪM Kaune buvo numatytas trečdalis rekonstruojamo pastato Vienybės aikštėje. Šiuo metu rezervuota dar trečdalis patalpų, taigi, atsisakius sutarties su ministerija, laisvi lieka du trečdaliai patalpų. Verslininkai neabejoja, kad jas išnuomoti nebus sudėtinga.

Ministerija šios situacijos nekomentavo.

„Ministro įsakymu sudaryta darbo grupė iki rugsėjo 6 dienos turi pateikti savo išvadas dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauno miestą tikslingumo ir pagrįstumo. Ministras laukia šių išvadų ir tik tada pateiks komentarus šia tema“, – komentare BNS nurodė ministerija.

Sutartis su konkursą laimėjusia „BEI Capital“ turėjo būti pasirašyta iki rugpjūčio 26 dienos, tačiau naujasis žemės ūkio ministras Andrius Palionis, abejojantis ministerijos perkėlimo į Kauną tikslingumu, terminą buvo atidėjęs iki rugsėjo 10 dienos. Be to, jis sukūrė darbo grupę, kuri iki rugsėjo 6 dienos turi įvertinti, ar reikia perkelti ministeriją.

Ketvirtadienį ministerijos persikėlimui į Kauną vadovaujanti Vitalija Zumerienė taip pat pasiprašė atleidžiama. Pasak jos, projektas turi „daugybę neapibrėžtumų ir interesų“.

Premjeras Saulius Skvernelis ir valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis trečiadienį teigė, kad Žemės ūkio ministerija bus iškelta į Kauną, nepaisant A. Palionio sukurtos darbo grupės.

Ministerijos perkraustymu yra suabejojęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.

ŽŪM Kauno padalinio vadovė: darbuotojai tikisi įtraukimo

Naujasis žemės ūkio ministras Andrius Palionis kol kas dar nekomunikavo su padalinio Kaune darbuotojais, todėl jie tikisi įtraukimo į dialogą dėl ministerijos likimo, sako Kauno padalinio vadovė Ernesta Buckienė.

„Jeigu būtų priimtas sprendimas, kad dalį ministerijos funkcijų vykdyti Kaune, tikimės, kad dėl naujos koncepcijos į šį dialogą bus įtraukti ir Kauno darbuotojai. Kaip suprantame, ministro nuomonė ir anksčiau buvo aiški, kad nėra pritariama šios ministerijos perkėlimui“, – penktadienį žurnalistams Kaune sakė E. Buckienė.

„Jeigu bus sprendimas dalį funkcijų vykdyti, reikėtų labai atsakingai apsvarstyti, kokios funkcijos galėtų būti, nes tokia situacija, kokia yra dabar, kai matom tam tikrą nestabilumą, tikrai nėra gerasis viešojo valdymo pavyzdys“, – pridūrė ji. 

Pasak E. Buckienės, iš darbuotojų tenka sulaukti daug klausimų, tačiau chaoso nėra, visi dirba savo darbus.

„Darbuotojai priims vienokius ar kitokius sprendimu, gali būti, kad kai kurie išeis, dėl to ir raginčiau jau pradėti diskusijas dėl koncepcijos ir dėl ateities vizijos“, – teigė ji.

Didžioji dalis darbuotojų Kaune veikiančiame padalinyje – kauniečiai, tačiau, pasak E. Buckienės, yra atvykstančių ir iš kitų miestų, pavyzdžiui, Alytaus.

S. Skvernelis: ŽŪM turi būti Kaune

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) turi būti Kaune, o patalpų nuomos konkurso laimėtojos pasitraukimas – antraeilis dalykas, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Pasak jo, galėtų būti plečiamos dabartinės patalpos Kaune, kuriose įsikūręs ministerijos padalinys.

„(Laimėjusios įmonės pasitraukimą iš konkurso – BNS) turėtų vertinti naujasis ministras. Natūralu, kad jis nori įsigilinti ir priimti sprendimą, kuris būtų racionaliausias ir ekonomiškiausias. Patalpų problema tikrai nėra pagrindinis klausimas. Yra pastatų, ir dabar ministerijos padalinys dirba patalpose Kaune, jos gali būtui plečiamos, čia antraeiliai dalykai“, – penktadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

„Esminis dalykas, kad ministerija turi būti Kaune“, – pridūrė jis.

GALERIJA

  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
  • SBA įmonė traukiasi iš ŽŪM nuomos konkurso Kaune
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Naujas

Atkatas sumokėtas senam ministrui, o naujas irgi nori savo dalies! Tad ir pradėjo pūsti miglas apie perkėlimą. Plius palionio partija jau mirusi, tad ir norisi nors ant gėlių šermenims. Šaunuoliai kavenski- "nei plauko - nei uodegos"

Kaunas

man atrodo kad jau seniai nuspresta kad ZUM patalpos turi buti prie Akropolio

Ūkis

O galėtų kompensuoti - kaip už užsitesusią politinę sausrą....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS