Sekmadienį – renginių puokštė: šeimų šventės, „Didysis šeimos gynimo maršas“, eitynės | KaunoDiena.lt

SEKMADIENĮ – RENGINIŲ PUOKŠTĖ: ŠEIMŲ ŠVENTĖS, „DIDYSIS ŠEIMOS GYNIMO MARŠAS“, EITYNĖS

  • 38

Minint Tarptautinę šeimos dieną, įvairiuose Lietuvos miestuose sekmadienį vyks šeimų šventės.

Pernai apie 10 tūkst. žmonių surinkęs šeimų maršas šiemet rengiamas privačioje kaimo turizmo sodyboje Kauno rajone. Lietuvos šeimų sąjūdžio teigimu, taip elgtis jie priversti, Vilniaus miesto savivaldybei atšaukus anksčiau suderintą leidimą susiburti Vingio parke.

Šiemet sostinės Katedros aikštės vyks „Mamų už LGBTQ+“ organizuojama šventė „Visos šeimos svarbios“.

Jos organizatoriai kviečiai žmones „švęsti meilę, įvairovę ir buvimą kartu“, o šventės metu dalyviai raginami sudalyvauti meninėje instaliacijoje – jos dalyviai susikibs rankomis ir susijungs į saugumą simbolizuojantį ratą, saugantį visas šeimas.

Tuo metu Kauno miesto savivaldybė kviečia žmones ateiti į po rekonstrukcijos atidaromą Nemuno ir Neries Santakos parką.

Organizatoriai teigė paruošę atrakcijų vaikams, sportinių užsiėmimų, susirinkusieji galės stebėti spektaklį ir klausytis „X faktoriaus“, „Lietuvos balso“ dalyvių ir Donato Montvydo koncerto.

Marijampolėje vyksiančioje šeimų šventę vainikuos vaikų vežimėlių slalomas.

Renginys vyks Rygiškių Jono gimnazijos stadione, numatyta dvynukų (trynukų) eitynės, Meno mokyklos pučiamųjų orkestro koncertas, pasirodys ir šokius paruošę darželinukai.

Šiauliuose organizuojamas specialus renginys ukrainiečiams ir juos priglaudusioms lietuvių šeimoms „Šeimos diena su Ukraina“.

Šventė vyks Kultūros centre, o jos tikslas, anot organizatorių, – padėti integruotis, paskatinti lankytis kultūros, švietimo įstaigų renginiuose, įsitraukti į įvairias siūlomas veiklas.

Tuo metu Kauno rajone, Jadagonių kaime esančioje Pušyno poilsiavietėje, numatytas šeimos gynimo maršas, organizuojamas Lietuvos šeimų sąjūdžio.

Prieš Partnerystės įstatymą, Stambulo konvencijos ratifikavimą ir kitus dalykus nusiteikę organizatoriai teigia, kad dar neįvykdyti pernykščiai „pagrindiniai reikalavimai paleisti Vyriausybę ir laikytis Konstitucijos“.

Šiam renginiui Vilniaus miesto savivaldybė neišdavė leidimo Vingio parke, todėl jis vyksta privačioje sodyboje.

Lietuvos šeimų sąjūdis į renginį kviečia atvykti šeimas su vaikais. Kiek dalyvių sulauks, organizatoriai teigia nenumanantys.

Organizatoriai iš anksto pranešė, kad dalis Lietuvos žiniasklaidos priemonių į šį renginį galės atvykti tik iš anksto sumokėję akreditacijos mokestį – 1 tūkst. eurų. Pasak Šeimų sąjūdžio, taip daroma todėl, kad „jų veiklos dėka patyrėme daug papildomų išlaidų ir bandymų iš jų pusės diskredituoti „Didįjį Šeimos Gynimo Maršą 2022“, jo organizatorius bei dalyvius“.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Kaunietė

Mano nuomone, tai tegul jie ir švenčia tą savo meilę, įvairovę ir buvimą kartu, bet šeima negali būti tarp vienos lyties, nes tai ne šeima ir būtų gerai kad nepainiotų savo pasitenkinimo įvairovės su šeima. Šeima tai vyro ir moters sąjunga.

Kita karta

susirinksime naujame Dariaus ir Gireno stadione.

Haris

Visur susirenka idiotai,nes protingi neina.Geriau gamtoje su vaikais pavaikscioti ,pakalbeti su jais o ne minoje , ligonių susibūrime pabūti.Kokio bebalsio paklausyti tampymosi pažiūrėti.Iškrypeliu tarpe pabūti.Lietuvoje tik tas ir beliko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS