Būsimi Kauno rajono pedagogai semsis patirties iš profesionalų | KaunoDiena.lt

BŪSIMI KAUNO RAJONO PEDAGOGAI SEMSIS PATIRTIES IŠ PROFESIONALŲ

  • 0

Vytauto Didžiojo universitete atidarytas Jaunojo pedagogo klubas. Jį įkūrė Kauno rajono švietimo centras, bendradarbiaudamas su VDU Švietimo akademija.

Klubo tikslas – sudaryti sąlygas Kauno rajono mokyklų vyresnių klasių mokiniams įgyti žinių ir patirties, susipažinti su mokytojo profesija. Jaunojo pedagogo klubas sieks motyvuoti 9–12 klasių mokinius pasirinkti pedagoginės krypties studijas ir tapti mokytojais.

Klubo veiklos numatytos iki birželio mėnesio, o nuo naujų mokslo metų užsiėmimai vyks visus metus. Mokiniai galės dalyvauti edukacinėse išvykose ir vasaros stovyklose, įdomiose paskaitose, stebėti profesionalų mokytojų pamokas, išbandyti mokytojo darbą praktiškai ir bendrauti su mokytojais mentoriais. Renkantis profesiją abiturientams bus teikiamos konsultacijos, vyks vizitai į moderniausias Lietuvos mokyklas, interaktyvius muziejus, VDU pedagogikos rengimo centrą.

Dalyvavusiems Jaunojo pedagogo klubo veiklose mokiniams bus išduodami Kauno rajono švietimo centro pažymėjimai ir rekomendacijos (esant poreikiui), stojant į aukštąją mokyklą studijuoti pedagogikos (dalyko, specialiosios pedagogikos, ikimokyklinio ugdymo srityse ir kt.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS