„Sielų upė“: renginys auga – žvakių skaičius mažėja | KaunoDiena.lt

„SIELŲ UPĖ“: RENGINYS AUGA – ŽVAKIŲ SKAIČIUS MAŽĖJA

Likus kiek daugiau nei savaitei iki "Sielų upės", studentai miestiečius ragina ateiti tuščiomis rankomis, tačiau, pasibaigus renginiui, su savimi išsinešti po žvakelę.

Aštuonioliktą lapkritį iš eilės miesto centru banguos sielų upė. Pirmaisiais metais vinguriavusi trumpa atkarpa prie Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF), šiemet upė tekės Vilniaus gatve iki pat Rotušės, kur tradiciškai suliepsnos iš žvakių išdėliotas užrašas "Sielų upė".

"Renginys auga, kartu su juo auga ir upė, tačiau žvakių skaičius mažėja, nes norime nekenkti aplinkai. Tikslaus skaičiaus nepasakysiu, bet planuojame išdėlioti apie 5 tūkst., – paklausta ar prie minėtų tūkstančių savo atsineštomis žvakėmis gali prisidėti miestiečiai, VU KnF studentų atstovybės komunikacijos koordinatorė Ieva Borovskytė pasiūlė kitą išeitį: – Kiekvieno pasirinkimas – neštis ar ne, tačiau labai kviesime, pasibaigus renginiui, nuo 22 val. iki 23 val., su savimi pasiimti po žvakelę. Prašome ne todėl, kad mums reikia pagalbos – darbščių rankų turime sočiai, tiesiog taip norime suteikti kiekvienai žvakelei antrą šansą."

Akcijos sumanytojai ir jos globėjai VU KnF studentų atstovybės studentai neabejojo, kad miestiečiams, neturintiems galimybės Visų šventųjų dieną aplankyti artimųjų kapų ir ten uždegti atminties žvakių, miesto centre liūliuojanti "Sielų upė" – neįkainojama susitikimo galimybė.

Renginys auga, kartu su juo auga ir upė, tačiau žvakių skaičius mažėja, nes norime nekenkti aplinkai.

"Prisiminti, mintimis pabendrauti su visais išėjusiais ir, žinoma, pasisemti vidinės ramybės", – I.Borovskytė priminė, kad pirmosios žvakės lapkričio 1-ąją suliepsnos jau 17 val.

Šiemet prie akcijos vėl prisijungė ir taip 2018-aisiais pradėtą muzikinę iniciatyvą pratęsė kelios Kauno senamiesčio kavinės. Tuo metu, kai gatvėse tamsą sklaidys žvakių šviesa, prie stalelių sėdinčių kavinių lankytojų širdis virpins lyrinės muzikos natos.

"Labai tikimės, kad jauki muzikinė atmosfera padės dar labiau įprasminti renginį ir padarys jį įsimintinesnį", – nesuplanavusius lapkričio 1-osios vakaro, I.Borovskytė ragino prisijungti prie ilgametės tradicijos ir pagerbti visus išėjusiuosius.

Ne tik tuos, kurie mums buvo svarbūs, bet ir tuos, kurių vardų nežinome.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Amelija

Kaip gaila, kad šiemet Sielų upe nenueisime iki R. Kalantos žūties vietos, ten visada būdavo daug žmonių. Apskritai gražesnės mirusiųjų paminėjimo dienos ne tik Lietuvoje - pasaulyje nerasime. Ir geras siūlymas išdegusias žvakeles nurinkti mums, kurie eidami pro jas atsiminėme brangius mirusiuosius. Juk po Vėlinių ant tėvų kapų nepaliekame tokio "grožio"...

Mangirdas

Važiuosiu pažiūrėti

o

tokiu pačiu pavadinimu yra Milikonyse šarvojimo salė "Sielų upė".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS