Kaune baigiamas šildymo sezonas | KaunoDiena.lt

KAUNE BAIGIAMAS ŠILDYMO SEZONAS

  • 20

Į šalį plūstelėjus šilumos bangai ir nusistovėjus vidutinei oro temperatūrai, Kaunas nuo šio ketvirtadienio (balandžio 13 d.) skelbia šildymo sezono pabaigą. Pirmieji pokyčių sulauks daugiabučių namų gyventojai. Dėl švietimo ir sveikatos įstaigų bus sprendžiama kitą savaitę.

Primename, kad šilumos vartotojai turi teisę patys nuspręsti dėl daugiabučių namų šildymo pradžios ir pabaigos, nepažeisdami nustatytų higienos normų.

Kaip ir kasmet norintieji šildymo sezoną pratęsti, gali kreiptis į daugiabučio namo, butų ir kitų patalpų savininkų bendrojo naudojimo objektų valdytoją. Tam reikia daugumos (50 proc. +1) daugiabučio namo bendraturčių sutikimo.

Svarbu žinoti, kad kompensacijos už šildymui suvartotą šilumą nuo oficialios šildymo sezono baigimo datos nėra skaičiuojamos. Jos fiksuojamos tik už šilumą, sunaudotą karštam vandeniui ruošti.

Dėl atšilusių orų šįmet Kaunas šildymo sezoną baigia anksčiau nei įprastai. Pernai sprendimas nutraukti šildymą priimtas balandžio 25 d., o užpernai – gegužės 6 d.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) duomenimis, vidutinė centralizuotos šilumos kaina Lietuvoje šį šildymo sezoną – nuo spalio iki balandžio – siekė 7,17–10,29 cento (be PVM) už kilovatvalandę (kWh). Tuo metu 2021–2022 metų sezono metu ji buvo 5,16–8,04 cento (be PVM).

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Kzl

Idiotai,lauke minusas o jie šildymą atjungia

Šilainiuose 14 d. dar šildo, nors šildymo sezonas baigtas 13 dieną.

minde

susuirask vyra arba nusipirk peciuka elektriny jai salta grudintis reik irena/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS