Šiurpi Žaliakalnio mįslė įminta: seksualinis nepilnamečio prievartautojas tapo žudiku | KaunoDiena.lt

ŠIURPI ŽALIAKALNIO MĮSLĖ ĮMINTA: SEKSUALINIS NEPILNAMEČIO PRIEVARTAUTOJAS TAPO ŽUDIKU

Kauno teisėsaugininkai perdavė teismui pirmosios iš trijų šiais metais Kaune įvykdytų žmogžudysčių bylą. Dėl šio ciniško nusikaltimo, pasmaugiant dėl įsivaizduojamų aukos pinigų į spąstus įviliotą verslininką, bus teisiami per skelbimus internete su juo susipažinę du jauni vyrai, apie kurių kriminalines uodegas nužudytasis greičiausiai nieko neįtarė.

Pėdų mėtymas nepadėjo

Kaip jau rašyta, Kauno teisėsaugininkams užteko vos kelių savaičių surasti įtariamuosius šio jiems į tėvus tikusio pažįstamo verslininko nužudymu siekiant jį apiplėšti. Nepaisant to, kad aukos kūnas buvo aptiktas tik už keturių dienų po žmogžudystės vieno privataus Žaliakalnio namo, kuriame pastaruosius kelis mėnesius niekas negyveno, kieme. O automobilis, kuriuo į spąstus įviliotas nužudytasis čia atvyko, rastas dar už kelių dienų miško masyve ties Neveronimis (Kauno r.).

54-erių metų verslininko, gyvenusio Eiguliuose, kūnas buvo aptiktas sausio 14-osios vakare vieno negyvenamo Liškiavos gatvės namo kieme. Jį rado vienas Kauno medikas, kartkartėmis užsukdavęs apžiūrėti mamos namo.

Pranešus apie tai policijai, ši iš pradžių pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Velionio asmenybė nustatyta jau kitą dieną. Jį atpažino prieš kelias dienas tėvo pasigedęs sūnus.

Netrukus paaiškėjo, kad buvo įvykdytas šiurpus nusikaltimas – teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad velionis galimai pasmaugtas. Po šio jų verdikto ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas į nužudymą.

Be to, ėmė aiškėti, kad dingęs ir velionio automobilis „Opel Zafira“ bei trys mobilieji telefonai.

Po kelių dienų miško masyve ties Neveronimis nužudytojo automobilis aptiktas atsitrenkęs į medį. Jį rado pasivaikščioti išėję vietiniai gyventojai.

Vienas kartas nemelavo

Anot teisėsaugininkų, beveik nuo pat ikiteisminio tyrimo pradžios įtarta, kad šį nusikaltimą įvykdė du nužudytojo pažįstami, su kuriais jis buvo susitikęs vos kelis kartus. Tačiau to užteko, kad ne kartą teisti 23-ejų Nerijus Narimovas, tuo metu gyvenęs išsinuomotame bute Aukštuosiuose Šančiuose, ir 27-erių Egidijus Karinauskas, apsistojęs Jonavos rajono Šveicarijos seniūnijoje esančiuose soduose, padarė išvadą, kad verslininkas turi daug pinigų. Ir nusprendė šiuos pasisavinti jį nužudant.

Siekiant atsivilioti būsimą auką į minėtą pastaruoju metu negyvenamą Žaliakalnio namą, apie kurį, kaip teigiama, sužinota atsitiktinai, jam vėl pasiūlyta pirkti statybos įrankių. Ir, panašu, kad ankstesniais panašiais sandėriais patenkintas verslininkas nieko neįtarė, nes atvyko susitikti su N. Narimovu ir E. Karinausku vėlų vakarą.

Teisėsaugininkų duomenimis, jis buvo nužudytas sausio 10-ąją – apie 22-22.30 val. Prieš tai nupjovus kiemo, į kurį auka buvo atsiviliota, vartų spyną. Ir išėjus pro juos pasitikti atvykusiojo vaidinant namo šeimininkus.

Anot kaltinamųjų tyčiniu nužudymu dėl savanaudiškų paskatų, šį nusikaltimą jie įvykdė, būdami blaivūs.

Asociatyvi V. Balkūno/BNS nuotr.

Pasirinktą poziciją lėmė biografijos?

Jau tris kartus (būdamas aštuoniolikos – už seksualinį nepilnamečio asmens prievartavimą bei plėšimą, panaudojant šaunamąjį ginklą ar pagrobiant didelės vertės turtą, dar už poros metų – už nesunkų dviejų ar daugiau žmonių sveikatos sutrikdymą, o pernai – už neteisėtą disponavimą kvaišalais be tikslo juos platinti bei nešaunamojo ginklo turėjimą) teistas E. Karinauskas savo kaltę pripažįsta pilnai. Naują nusikaltimą jis įvykdė vos už mėnesio po skirto arešto, susijusio su paskutiniu jo teistumu.

Jau tris kartus teistas ir N. Narimovas. Pirmą kartą prieš teismą dėl vagystės jis stojo, dar penkiolikos. Tačiau buvo tada atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės kaip nepilnametis.

Vėliau N. Narimovo biografijoje atsirado du teistumai – dėl nesunkaus bei nežymaus sveikatos sutrikdymo. Tačiau už tai buvo skirtos bausmės, nesusijusios su laisvės atėmimu.

N. Narimovas savo kaltę pripažįsta tik iš dalies – kad smurtavo prieš auką, kartu su bendrininku suduodamas jam smūgius rankomis bei pargriaudamas, tačiau verslininką esą nužudė ne jis.

Gresia ilgas įkalinimas

Iškraustę nužudytojo kišenes ir rankinę bei apžiūrėję jo automobilį, įtariamieji teigė teradę kelis šimtus eurų.

Buvo dingę ir aukos mobilieji telefonai. Juos pasisavinusieji tikino atsikratę šiais įkalčiais, išmesdami juos kartu su nužudytojo dokumentais į Nerį nuo tilto, esančio „Megos“ apylinkėse, bei į Drąseikų karjerą, besivėžindami aukos automobiliu, kol slidžiame Neveronių miško kelyje patyrė avariją.

Teisėsaugininkai neslėpė ten telefonų neieškoję, nes šie nėra padaryto nusikaltimo įrankiai. Be to, kokia prasmė ieškoti tiek laiko vandenyje išbuvusių telefonų?

E. Karinauskas ir N. Narimovas, oficialiai su verslo liudijimais vertęsi griovimo darbais statybose, buvo sulaikyti vasario 8-ąją tuometinėse savo gyvenamose vietose. Ir laukia teismo suimti.

Pagal pareikštą kaltinimą jiems gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki 20-ies metų arba iki gyvos galvos.

Byla perduota Kauno apygardos teismui.

Anot Kauno policijos atstovės, atskleistos visos trys šiais metais Kaune įvykdytos žmogžudystės.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Henrikas

tikiuosi, kad šį kartą tos atmatos bus pakartos.

Jį \\\\\.../////

nubaus?____paskirs PIŠ'o patarėju.

Rolandas

N kartų teisti "be sustojimo " vaikšto laisvėje. Kas čia do Lietuvos Kriminalinė Teisė? Sorry, bet- Išsigimęs Seimas, Išsigimusios ministerijos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS