Startavo vaikus motyvuojanti stovykla | KaunoDiena.lt

STARTAVO VAIKUS MOTYVUOJANTI STOVYKLA

  • 0

Birželio 26 d. Lietuvos krepšinio namuose, Kaune, prasidėjo asmeninio tobulėjimo stovykla „Renkuosi sėkmę“, kurioje dalyvauja 33 moksleiviai: 20 iš Kauno rajono ir trylika iš Kauno miesto.

Aktyviausius sportininkus – 7–14 metų mergaites ir berniukus – atrinko įstaigų vadovai.

„Renkuosi sėkmę“ – projektas, skiriantis didelį dėmesį vaikų asmeniniam tobulėjimui ir saviraiškai per sportą. Jo sumanytoja Ugnė Paškevičiūtė pasakojo, kad penkias dienas truksiančioje stovykloje vaikai dalyvaus žaidimuose, mokymuose, diskusijose, pažintinėse ir sportinio ugdymo treniruotėse, susitiks su žymiais sporto pasaulio žmonėmis. Čia moksleiviai turės galimybių geriau susipažinti su įvairiomis sporto šakomis: beisbolu, krepšiniu, futbolu, tinkliniu, sportiniais šokiais ir kt.

„Sportuojantis žmogus yra sėkmės lydimas žmogus. Siekiame padėti vaikams pamėgti sportą, suprasti, kuri šaka jiems tinka labiausiai, taip pat rodyti gerus pavyzdžius, aiškinti, kad sportas yra visokeriopai naudingas asmenybei ugdyti“, – kalbėjo U. Paškevičiūtė.

Pasirašė: Kauno rajono meras V. Makūnas atsakinėjo į klausimus ir dalijo autografus. / E. Mališausko nuotr.

Stovyklos atidaryme dalyvavę Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas sakė vaikams motyvuojančias kalbas, atsakinėjo į klausimus ir dalijo autografus.

K. Maksvyčiui teko aiškinti, kodėl jis dažnai supyksta, už ką gauna technines pražangas, kuriuos krepšininkus vertina labiausiai.

V. Makūnas linkėjo stovyklautojams patirti gerų įspūdžių, praplėsti akiratį ir įteikė kiekvienam po knygą „Sportas vaikams: nuo mankštos iki medalio“. „Šioje grupės autorių parašytoje knygoje atrasite, kas yra sveika gyvensena ir fizinis aktyvumas, susipažinsite su olimpinių žaidynių istorija, žymiausiais Lietuvos ir pasaulio sportininkais“, – sakė meras.

Projekto „Renkuosi sėkmę“ partneriai: Lietuvos krepšinio federacija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Kauno rajono savivaldybė, Lietuvos moksleivių krepšinio lyga, Lietuvos sporto muziejus ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS