Šv. Kalėdų proga – padėkos pietūs su kunigais | KaunoDiena.lt

ŠV. KALĖDŲ PROGA – PADĖKOS PIETŪS SU KUNIGAIS

  • 0

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas kalėdinių pietų pakvietė rajono parapijų kunigus. Tai graži savivaldybės vadovo ir kunigų tradicija, trunkanti dešimtmetį.

Bažnytinio paveldo saugojimas, dvasiškumo skatinimas bendruomenėse – tai tik kelios temos, kurias Raudondvario dvaro oranžerijoje aptarė meras ir rajone tarnaujantys kunigai. Žinoma, buvo apžvelgti besibaigiantys metai, nuveikti darbai ir ateities planai.

„Mūsų tikslas bendras – norime, kad mūsų krašto žmonės būtų laimingi, stiprėtų bendruomenės, todėl dėkui jums, kad šiuo sunkiu žmonėms laiku esate arti jų, padedate, išklausote, patariate, juk bendravimas – svarbiausia vertybė“, – kalbėjo meras, dėkodamas kunigams už jų kasdienį darbą.

Mūsų tikslas bendras – norime, kad mūsų krašto žmonės būtų laimingi, stiprėtų bendruomenės.

Kunigai džiaugėsi atviru ir nuoširdžiu bendravimu su savivaldybės vadovais. Klebonų teigimu, kitų savivaldybių kunigai šiek tiek net pavydi jiems, nes Kauno rajono merui rūpi ne tik religinis paveldas, bet ir žmonių dvasinis augimas, be to, savivaldybė turi Bažnyčių ir sakraliojo meno rėmimo programą.

Buvo įvardyti ir šiais metais atlikti svarbūs darbai rajone. Po beveik devynerių metų šių metų birželio 13 d. buvo atidaryta po gaisro sudegusi ir atstatyta Kulautuvos Švč.Mergelės Marijos Vardo bažnyčia. Šįmet naujo stogo sulaukė Vilkijos apylinkių seniūnijoje esanti Krūvandų koplyčia. Tai vieninteliai maldos namai pakaunėje, priklausantys Kauno rajono savivaldybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS