Švaros savaitė pakaunėje | KaunoDiena.lt

ŠVAROS SAVAITĖ PAKAUNĖJE

  • 0

Praėjusi savaitė Kauno rajone buvo paskelbta švaros savaite. Visose seniūnijose buvo valomi ir tvarkomi parkai, šalikelės, pamiškės, kitos miestelių ir kaimų vietos. Talkose aktyviai dalyvavo ne tik seniūnai, seniūnaičiai, bendruomenių pirmininkai, bet ir vietos gyventojai, moksleiviai.

Taurakiemio seniūnija tvarkė Duobakalnio poilsiavietę ir Kauno marių pakrantes Arlaviškių kaime. Lapių gyventojai triūsė Laisvės gynėjų aikštėje ir teritorijoje prie seniūnijos. Giraitėje savanoriai gražino būsimo Giraitės parko teritoriją, statomos bažnyčios prieigas, Vijūkų kaime – Šviesos ir Liucijanavos gatvių šalikeles, šiukšlės surinktos Naujųjų Muniškių kaimo prieigose ir prie tvenkinio.

Alšėnų seniūnijoje talkos vyko Pažėruose, Narsiečiuose, Kampiškėse, Mastaičiuose.

Švaros talkas organizavo Narėpų bendruomenė, karmėlaviškiai tvarkė mišką, pakeles, šlaitus, Kauno rajono neįgaliųjų dienos centro Karmėlavos padalinio nariai gražino centro aplinką.

Garliavos apylinkių seniūnijoje gyventojų iniciatyva sutvarkyta Jiesios upelio pakrantė, taip pat Pirmojo pasaulinio karo vokiečių karių kapinės, viešos erdvės Jonučių II kaime.

Nuotaika: talkininkai džiaugėsi pagražėjusia aplinka. / Organizatorių nuotr.

Ramučių parke buvo sugrėbta ir surinkta 158 maišai lapų.

Didvyrių kaimo senjorai nuo šiukšlių išvadavo Gojaus gatvę, o Raudondvario gimnazijos moksleiviai ir seniūnaičiai darbavosi Šilelio dviračių take ir Nemuno pakrantėje.

Į talką noriai įsijungė 100 Domeikavos gimnazijos moksleivių, kurie sutvarkė šlaitus, esančius Domeikavos ir Salių kaimuose, „ab“ spaustuvės prieigas ir senojo Vandžiogalos plento pakeles. Liučiūnų krašto gyventojai iškuopė Bagdoniškės pamiškę ir Karalgirio miško pakelę.

GALERIJA

  • Švaros savaitė pakaunėje
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS