Teismas laikinai sustabdė Kauno savivaldybės sprendimą dėl „Britanikos“ | KaunoDiena.lt

TEISMAS LAIKINAI SUSTABDĖ KAUNO SAVIVALDYBĖS SPRENDIMĄ DĖL „BRITANIKOS“

Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmai sustabdė Kauno miesto savivaldybės tarybos rugsėjo 10-osios sprendimą stabdyti nebaigto statyti monolitinio viešbučio „Britanika“, virtusio vaiduokliu, rekonstrukciją. 

Teisėjo nutartis galios iki įsiteisės šio teismo sprendimas administracinėje byloje sustabdyti savivaldybės tarybos sprendimo „Dėl Kauno miesto savivaldybės tarybos liepos 23 d. sprendimo „Dėl sutikimo statyti statinius arba užbaigti statinių statybą žemės sklype Kęstučio g. 26, Kaune, mažesniais negu norminiai atstumais iki žemės sklypo ribos„ galiojimą.

Pastato savininko bendrovės „K26“ skundas teismui įteiktas rugsėjo 12 dieną.

Bendrovė „K26“ vietoj apleistų ir nenaudojamų statinių nusprendė statyti naujus viešbučio ir administracinės paskirties pastatus. Naujo pastato projekto autorius architektas Gintautas Natkevičius liepos 20 d. Kauno miesto tarybai pristatė naujo statinio projektą ir prašė leisti naują pastatą statyti mažesniais negu norminiai atstumais iki žemės sklypo ribos. Kauno miesto savivaldybės taryba liepos 23 d. sprendimu sutiko, kad bendrovė „K26“, teisės aktų nustatyta tvarka parengusi ir suderinusi dokumentus ir gavusi Nacionalinės žemės tarnybos sutikimą, statytų naujus statinius arba užbaigtų statinių statybą žemės sklype Kęstučio g. 26 mažesniais negu norminiai atstumais iki žemės sklypo ribos. Tačiau ginčijamu rugsėjo 10 d. sprendimu Kauno miesto savivaldybės taryba neterminuotai sustabdė Kauno miesto savivaldybės tarybos liepos 23 d. sprendimo galiojimą.

Bendrovė „K26“ sprendimą stabdyti „Britanikos“ pastato rekonstrukcijos projektą vertina kaip nesusipratimą, iškilusį dėl kaimynystėje esančio viešbučio „Best Baltic/Daniela“ savininko rašto savivaldybei – paklausimo dėl planų nustatinėti servitutus ir pravažiavimus per tarpuvartę.

Žemės sklypo, priklausančio investuotojams, ir pastato savininkai tikisi, kad visi neaiškumai bus pašalinti artimiausiu metu taikiai išsprendžiant šį konfliktą. Daugiau nei 30 milijonų eurų investicija sutvarkant šią apleistą vietą ir įrengiant aukščiausios klasės tarptautinio tinklo viešbutį bei daugiau nei 600 vietų konferencijų centrą įmanoma tik esant abipusiam investuotojo ir Kauno miesto savivaldybės supratimui.

Bendrovė „K26“ planuoja dar šiais metais pradėti pastato griovimo darbus, o visą projektą užbaigti iki 2020 metų. Naujo viešbučio statybos truktų apie pusantrų metų.

Bus griaunamas „Britanikos“ viešbutis

Vilmanto Raupelio nuotr.

Bendrovės „K26“ direktoriaus Rolando Balčikonio teigimu, savivaldybei nusprendus stabdyti projektą, užkirstas kelias apleistai miesto teritorijai sutvarkyti. Sustabdytas 30 mln. eurų investicinis projektas, turėjęs išjudinti centrinės miesto dalies plėtrą, nes viešbutis numatytas su konkurencinga 600 vietų konferencijų sale, restoranu, kitais traukos objektais.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kaunietė

Neužstatyti viso žemės ploto. Jei reikia palikti 14 metrų nuo ribos, tai - 14 metrų, o ne 7 metrus, kaip norima. Tik yra koks laisvas žalias plotas, tai būtinai reikia užstatyti, sutankinti, statyti palei šaligatvį. Atseit, bus nekonkurencinga konferencijų salė. Nesamonė. Ir taip jau centre statomi daugiabučiai vienas prie kito, nepaliekant tarpų. Kažkokia gigantų manija!

Zinantis

Kokia dar investicija ir į kieno miestą? "Pamiršo" otkatą krabui nunešti, tai ir sustabdė!

Antanas

Tam ir matyt Valdžia-kad kišti pagalius į ratus...Ir minios reitingai Matjošaičio komandai kaip visada neatitinka realių darbų ir nuopelnų.Toji "Britanika" irgi ne iš dangaus buvo nukritusi-buvo projektas, visi pritarė, įsivažiavo statybos, ir tada visi pamatė ir...žagtelėjo...Mat popierinio varijanto tikriausiai niekas ir nežiūrėjo...Dabar kitas etapas-Taryba priėmė sprendimą.Kada investuotojas jau pradėjo dirbti-atšaukė.Gi atsakombės-jokios!Galima kasdieną po naujieną, kuri prieštarauja vakarykštei-na ir kas? Gi ne Tarybos pinigai ir laikas švaistomi, o kitų...Teismai perkrauti nuo privatininkų santykių aiškinimosi su Valdžia.O pastarajai-dzin.Gauna algas ir ...premijas...už gerą darbą ir kažkokius rezultatus.O jūs ten lakstinėkite, lenkinėkitės, teiskitės jei kas nepatinka...Kaip visada-ne dėl jūsų matyt į valdžią atėjo, o dėl savęs.Ir laikinai.Tad apie kokią strategiją arba atsakomybę galima kalbėti???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS