Tyrime dėl muštynių „Rasos“ gimnazijoje padėtas taškas | KaunoDiena.lt

TYRIME DĖL MUŠTYNIŲ „RASOS“ GIMNAZIJOJE PADĖTAS TAŠKAS

Neseniai visuomenę šokiravo vaizdo įraše, kuriame užfiksuota, kaip „Rasos“ gimnazijos mokinys muša kitą galimai kastetu. „Kauno dienai“ pavyko išsiaiškinti, kad būtent ši aplinkybė nepasitvirtino.

Ikiteisminis tyrimas dėl įvykio prie „Rasos“ gimnazijos durų buvo pradėtas po to, kai viešoje erdvėje ėmė plisti praėjusių metų rugsėjo mėnesį nufilmuotas vaizdo įrašas. Vaizdo medžiagoje aiškiai matosi mušeikos ir mušamo mokinuko veidai.

Tačiau labiausiai visuomenę šokiravo ne tik prie mokyklos durų vykusios muštynės, o tai, kad mušeikos ranka galimai buvo pastiprinta šaltajam ginklui priskiriamu kastetu.

Šis vaizdo įrašas buvo paviešintas pernai lapkritį, tačiau realiai veiksmas vyko dar porą mėnesių atgal. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas tik po to, kai šis vaizdo įrašas buvo paviešintas.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės 4-ojo poskyrio prokuroras A. Čepkauskas patvirtino, kad šiemet sausį tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo nutrauktas  paskiriant auklėjamojo pobūdžio priemones nepilnamečiui.

Tik pradėjus ikiteisminį tyrimą neatmesta, kad toks sprendimas buvo priimtas dėl to, kad vaizdo medžiagoje esą matosi, kad devintoką mušantis vienuoliktokas naudoja kastetą.

Stop kadras

„Klaikstame nuo amerikiečių paauglių, kurie į mokyklas atsineša ginklus ir išvanoja pusę klasės? Ne už kalnų ir pas mus, akivaizdu. Šiandien – kastetas kuprinėje, rytoj – peilis, kurį lengvai galima suvaryti kokiai į pasimatymą atsisakiusiai eiti klasiokei“, – rašė šį įvykį į viešumą paleidęs viešųjų ryšių specialistas Saugirdas Vaitulionis.

Deja. Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras patvirtino, kad ši aplinkybė nepasitvirtino.

Tačiau incidento iniciatoriui viešumas pridarė šiokių tokių rūpesčių. „Taip, įtarimai buvo pareikšti vienam nepilnamečiui, kuriam šiuo metu paskirtos auklėjamojo pobūdžio priemonės“, – pareiškė prokuratūra.

Klaikstame nuo amerikiečių paauglių, kurie į mokyklas atsineša ginklus ir išvanoja pusę klasės? Ne už kalnų ir pas mus, akivaizdu.

Mušeikos tėvas – savivaldybės darbuotojas

Aiškinantis muštynių aplinkybes išlindo įdomi detalė – mušeikos tėtis darbuojasi  Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriuje.

Kiek įtakos ikiteisminiam tyrimui ir priimtiems sprendimas turėjo ši detale galima tik spėlioti. Jaunesnį mokinuką mušusio gimnazisto tėvas tuoj po vaizdo įrašo paviešinimo su portalu kauno.diena.lt  kalbas nesileido.

Portalas kauno.diena.lt rašė, kad Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius dar rudenį patvirtino, kad skyriuje dirba vyras, kurio pavardė sutampa su viešoje erdvėje linksniuojamo mokinuko pavarde.

„Jis, kaip darbuotojas, tai tikrai tvarkingas, atsakingas. Aš jį atsimenu, kai prieš 15 metų dirbo Kauno miesto savivaldybės Nuosavybės teisių atkūrimo skyriaus specialistu“, – darbuotoją gyrė   V.Jurkevičius.

„Rasos“ gimnazijos direktorius Artūru Sakalausku patikino, kad įvykis – senas, nutikęs spalio pradžioje.

Apie incidentą buvo pranešta Kauno švietimo skyriaus atstovams, incidente dalyvavusių moksleivių tėvams, į mokyklą buvo atvykusi Vaiko gerovės komisija. Pasak A.Sakalausko, mušeikos ir nukentėjusiojo tėvai kartu su vaikais ir mokyklos atstovais išsiaiškino, sutarė.

Kauno švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika paaiškino, kad mokyklų vadovai apie visus mokyklose įvykusius incidentus privalo pranešti Kauno švietimo skyriui. Net tais atvejais, kai mokykla savo jėgomis suvaldo situaciją, ją sprendžia, įvykis turi būti žinomas Švietimo skyriui.

Mokyklos vadovas neneigė, kad incidento iniciatorius kėlė rūpesčių. Vienuoliktokas buvo baustas už pamokų praleidinėjimą, elektronines cigaretes. Vėliau šis gimnazistas iš mokyklos išėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nuomonė

Žinote, kodėl seni mokytojai, o todėl,kad jauni neina, nes reikia pamokom ruoštis ir stipriai, nes mokiniai triukšmauja.

Reda KRŠ

Nepaisant visko vistiek lenda i ta Rasa. Ten vaikai nera saugus. Pergrusta. Mokytojai seni ir nesugeba pastebeti patyčių. Bet uztai uz reitingu įsikabino kaip. Praregekite kauniečiai pagaliau!!! Yra daug puikių mokyklų Kaune.

saulius

Iskastruoti ta isgama reikejo intelekto nesuzalotu snukiu,koks tevas urodas toks ir benkartas nusikaltelis,esu tikras kad prokurorui buvo sumoketa nes burzujai visi ira finansiniai nusikalteliai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS