Jaunimo dienose ugdys verslumą, pilietiškumą ir kūrybiškumą | KaunoDiena.lt

JAUNIMO DIENOSE UGDYS VERSLUMĄ, PILIETIŠKUMĄ IR KŪRYBIŠKUMĄ

Orientacinės varžybos Kauno LEZ teritorijoje, galimybė pasitikrinti rankos taiklumą, kūrybiškumo dirbtuvės. Šios veiklos gausiausios pakaunės gyventojų grupės atstovams siūlomos artėjančiose Jaunimo dienose.

Skatins būti aktyvius

"Oficialiai patvirtinta: Kauno rajone gyvena daugiausia jaunų žmonių Lietuvoje. Vadinasi, mes turime labai didelį potencialą. Kartu mes norime, kad jaunuoliai didžiuotųsi kraštu, kuriame jie auga, mokosi ir gyvena", – sakė Kauno rajono Turizmo ir verslo informacijos centro (TVIC) direktorė Emilė Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Siekiant paskatinti jaunus žmones būti aktyvius, veikti savo seniūnijose, burti bendraminčius, inicijuoti pokyčius, šis centras birželio 13–15 d. organizuoja Jaunimo dienas. Jaunimo dienų šūkis – "Versliai, pilietiškai, kūrybiškai". Kartu tai atitinka trijų dienų skirtingas temas ir veiklas, per kurias bus skatinamas jaunų žmonių verslumas, pilietiškumas ir kūrybiškumas.

Per pirmąją – Verslumo – dieną jos dalyviai ne tik dalyvaus unikaliose orientacinėse varžybose Kauno LEZ teritorijoje, bet ir aplankys įmones, kurios ateityje gali tapti jų darbo vieta.

"Jaunuoliai turės galimybę aplankyti penkias įmones. Jos bus ir žaidimo dalis, kartu jaunimas galės pamatyti, kokiomis sąlygomis dirba įvairių profesijų atstovai", – užsiminė centro direktorė.

Patars aktoriai

Antroji – Pilietiškumo diena, skirta susipažinti su pareigūno profesija. Kauno rajone, Mastaičiuose, veikiančioje Lietuvos policijos mokyklos bazėje jaunuoliai išsamiai susipažins su kursantų kasdienybe, įvertins savo fizinį pasirengimą, patikrins taiklumą šaudymo simuliatoriuje ir išmoks disciplinos, kuri neatsiejama nuo policijos pareigūno profesijos.

"Ne visi mes galime, o ir neturime būti verslūs, tačiau darbo rinkoje anksčiau ar vėliau dalyvausime visi. Tad susipažinti su galimybėmis šioje rinkoje yra labai svarbu. Na, o pilietiški būti privalome. Šiose dienose jaunimas įgis žinių apie potencialias profesijas ir galimas darbo vietas, įgis komandos formavimo įgūdžių, sutiks daug įdomių žmonių", – intrigavo E.Kaminskaitė-Sutkuvienė.

Trečiosios dienos programa orientuota į kūrybiškumą lavinančias veiklas. Tačiau joje laukiami ne tik tie, kurie nori išlaisvinti savo kūrybiškumą – ir tie, kurie tiesiog nori atidaryti oficialų vasaros sezoną vandenlenčių parke DOCK7 . "Kūrybiškumo dienoje vyks dvejos kūrybinės dirbtuvės, kuriose dalyvausiantys aktoriai Vytautas Kontrimas, Andrius Žiurauskas, Sandra Daukšaitė pasidalys patarimais, įtrauks dalyvius į praktinius užsiėmimus, skirtus viešojo kalbėjimo baimėms įveikti. Jie taip pat patars, kaip pristatyti save darbdaviui", – pasakojo pašnekovė.

Atidarys vasaros sezoną

Pasikalbėti su jaunuoliais į Kulautuvą atvyks žurnalistas Ignas Krupavičius, "Mis Lietuva 2013", krašto apsaugos savanorė Rūta Mazurevičiūtė-Pitkauskienė, aktoriai Vytautas Medineckas, Marius Repšys. Pokalbio dalyviai papasakos, kaip patys apsisprendė tapti tuo, kuo yra, atsakys į klausimus.

Dalyvausiantiems šioje dienoje pravartu pasiimti pledą ir užkandžių: užsiėmimai vyks atvirame ore Kulautuvos karjero prieigose. Dieną pramogauti kvies vandenlenčių parkas DOCK7, kuriame vyks ir profesionalių vandenlentininkų pasirodymai, ir patys Jaunimo dienų dalyviai galės išbandyti vandenlenčių sportą. Pavakare lauks koncertas su jaunimo mėgstama grupe "Saulės kliošas" ir kylančia žvaigžde "Free finga".

Jaunimo dienos skirtos asmenims nuo 15 iki 19 metų, tačiau į jas registruojami ir vyresni. "Jaunimą kviečiame dalyvauti visose dienose, tačiau dėl ribojamo dalyvių skaičiaus mes jau sustabdėme registraciją į Pilietiškumo pamoką Lietuvos policijos mokykloje. Susidomėjimas šia diena buvo didžiulis. Pageidavimus dalyvauti išreiškė ir Kauno rajono mokyklose besimokančių moksleivių klasės. Šiuo metu laukiame besiregistruojančių į Verslumo ir Kūrybiškumo dienas", – užsiminė Kauno rajono TVIC direktorė.

Išsami Jaunimo dienų programa ir registracija – www.jaunimui.lt.

GALERIJA

  • Galimybė: kūrybiškumo diena vyks Kulautuvoje, norintys čia galės išbandyti vandenlenčių sportą.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Tik nejuokinkit tom kvailom nuotraukom.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS