Užfiksavo kelių erelį su „Jaguar“: toks gudravimas užtraukia baudą | KaunoDiena.lt

UŽFIKSAVO KELIŲ ERELĮ SU „JAGUAR“: TOKS GUDRAVIMAS UŽTRAUKIA BAUDĄ

  • 23

Kauno vakariniame aplinkkelyje vaizdo registratoriumi užfiksuotas chuliganiško vairavimo pavyzdys, kuomet pergudrauti kitus vairuotojus bandęs asmuo pažeidė Kelių eismo taisykles. Be to eismo dalyviai atkreipė dėmesį, kodėl šioje vietoje dažnos spūstys, mat ne visi iš anksto pasirenka reikiamą eismo juostą, todėl vėliau bando persirikiuoti ir taip trikdo eismą.

Gudresnis už kitus?

Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Kur stovi policija Kaune“ vartotojai apsidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip vienas gudruolis bandė aplenkti susidariusią spūstį, tačiau tai nusprendė padaryti pažeisdamas KET.

„Atkreipkit dėmesį į „Jaguar“ dešinėje. Nusuko į Šilainius, tada per ištisinę eismo juostą apsisuko ir grįžo į Vakarinį aplinkkelį“, – rašė įrašo autorius.

Iš tiesų, norint iš Vakarinio aplinkkelio patekti į Šilainius, nėra jokių problemų, tačiau, norint vėl grįžti į šį kelią, reikia toliau pavažiuoti ir ten apsisukti, nes vaizdo įraše užfiksuotoje vietoje tai draudžia padaryti KET. Apsisukus toliau, nebūtų ne tik pažeidžiamos taisyklės, bet ir užtikrinamas eismo saugumas.

 

 

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ vaizdo įrašas

Ragina nesukelti spūsčių

Vartotojai socialiniame tinkle taip pat iškėlė problemą, dėl kurios susidaro spūstys. Pasak pašnekovų, Vakariniame aplinkkelyje, ties įsukimu į A1 kelią, dažnai tenka stovėti spūstyse, nes vairuotojai iš anksto nepasirenka reikiamos juostos.

Pirmoji eismo juosta skirta tiems, kurie važiuoja Klaipėdos kryptimi, antroji – Vilniaus. Tačiau dažnas važiuoja pirmąją, po to bando persirikiuoti ir taip sudaro chaosą.

„Per tokius vairuotojus stovi visas eismas. Pirma juosta skirta važiuojantiems link Klaipėdos. Kodėl kiti turi stovėti kamščiuose vien dėl kažkokių nesusipratėlių, kurie nesugeba laiku pasirinkti juostos?“ – kalbėjo grupės dalyvis.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Kiti vairuotojai atkreipė dėmesį į tai, jog ne visada pavyksta persirikiuoti, eismo dalyviai kartais nelinkę užleisti, todėl tenka stoti ir prašytis, kol atsiras koks vairuotojas ir įleis į reikiamą eismo juostą.

„Tai ką daryti, jeigu neįleidžia į juostą? Juk nekalsi į kitą automobilį. Paprasčiausiai yra nulis kultūros. Jei parodai posūkį, pristabdai, niekas neįleidžia, tada tenka naglai lįsti spaudžiant gazą“, – savo poziciją pateikė kitas internautas.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Sūduvis

Na nors kartą nustokite šituos kelių padugnes, kelių pašlemėkus, kelių prietrankas vadinti orių paukščių vardais nes jie nenusipelnę tokiio pažeminimo, o kelių pusdurniai tokio paaukštinimo.

ALGIRDAS.

RAŠEIVA , NEĮŽEIDINĖK KILNAUS PAUKŠČIO ..

Einama link absurdo

Taip išeina, kad: 1. Visi be išimties privalo laiku pasirinkti teisingą juostą, net jei yra nevietiniai 2. Visi be išimties privalo būti avių banda, nes 'gudruolis' jau neva negerei
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS