Užfiksavo Ramybės parke išvirtusį didžiulį medį: laiko klausimas, kada nukris ir kiti | KaunoDiena.lt

UŽFIKSAVO RAMYBĖS PARKE IŠVIRTUSĮ DIDŽIULĮ MEDĮ: LAIKO KLAUSIMAS, KADA NUKRIS IR KITI

Kaunietis Tomas portalui kauno.diena.lt atsiuntė nuotraukas, kaip po savaitgalio atrodo Ramybės parkas. Skersai pėsčiųjų tako guli su šaknimis išvirtęs didžiulis beržas.

„Matyt medį išvertė penktadienio naktį siautusi vėtra. Gerai, kad naktį, nes šiuo keliuku vaikšto daug žmonių – prie pat yra A.Puškino progimnazija, darželis, mečetė“, – anot kauniečio, iš medžio šaknų matosi, kad jis supuvęs.

„Ramybės parko medžiai labai seni. Prieš kelis metus buvo patikrinimas, sužymėjo medžius, kuriuos reikia pjauti, bet tikrai paliko nesveikų medžių prie pat takų. Laiko klausimas, kada kuris nukris. Jeigu šitas beržas iš pažiūros neatrodė supuvęs, tai ką kalbėti apie tuos medžius, kurie akivaizdžiai supuvę“, – piktinosi vyras.

Medžių patikrinimas įvyko prieš dvejus metus, kai portalas kauno.diena.lt pranešė apie vidury tako išvirtusį medį. Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai jį buvo pažymėję, tačiau taip niekada ir nenupjovė.

Tuomet Aplinkos apsaugos skyrius pranešė, kad jau yra parengtas Ramybės parko rekonstrukcijos projektas ir kitą dieną po portalo publikacijos parke pasirodė specialistai, kurie dar kartą pažymėjo planuojamus pjauti medžius. Vis dėlto, parko rekonstrukcija taip ir nebuvo pradėta.

Šių metų vasaros pabaigoje į Ramybės parką sugužėjo statybininkai, kurie išasfaltavo takus. Netikėtai prasidėjusius darbus Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pavadino ne rekonstrukcija, o „elementaria miesto higiena, kai atnaujinama susidėvėjusi infrastruktūra“.

Nors iki rugsėjo vidurio buvo planuota pakeisti elektros stulpus ir suoliukus, tačiau jau porą savaičių jokie darbai nebevyksta.

GALERIJA

  • Užfiksavo Ramybės parke išvirtusį didžiulį medį: laiko klausimas, kada nukris ir kiti
  • Užfiksavo Ramybės parke išvirtusį didžiulį medį: laiko klausimas, kada nukris ir kiti
"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.
Gairės: medis, nuvirtęs medis, Ramybės parkas, medžiai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

kikimara

Tai juk yra mieste tarnyba, kuri turi prižiūrėti parkus, medžius. Kur jie? Ką jie veikia? Kur išplaunami pinigai? Ir nekiškite čia medžių gynėjų, kurie gina nuo barbarų sveikus medžius.

Edmundas

Tie medžių,,gynėjai,, rūpinasi parazitų nugraužtais kaštonais , o potencialių virtuolių nemato .

ketvirtos kartos kaunietis

Po kelių valandų kai pasirodė straipsnis pradėjo pjauti žolę ir takų kraštus užpilti juodžemiu. Akcija darom. Nenuostabu, kad miesto tvarkymo skyrius bėga į priekį kaip tas bėgikas kai kojos nesuspėja su kūnu. Rezultatas- bėgikas krenta nosimi į žemę. Žinant šio skyriaus darbuotojų ir vadovų kompetenciją tai nieko nuostabaus. p.s. Konservatoriai nieko nedarė Kaune aštuonis metus dėl to ir klaidų nebuvo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS