Vaikai svajoja pamatyti pajūrį: labai noriu tikėti, kad mums pavyks | KaunoDiena.lt

VAIKAI SVAJOJA PAMATYTI PAJŪRĮ: LABAI NORIU TIKĖTI, KAD MUMS PAVYKS

Miestiečiai kviečiami dalyvauti gerumo aukcione ir išpildyti įtraukiojo ugdymo dienos centro „Vilties spindulėlis“ vaikų svajonę pamatyti Baltijos jūrą ir delfinus.

Meno terapijos galia

Kiekvieną dieną po pamokų į įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centrą „Vilties spindulėlis“ atkeliauja penkiolika sveikų ir negalią turinčių jaunųjų miestiečių. Mažiausiam – devyneri, vyriausias neseniai atšventė savo aštuonioliktąjį gimtadienį. Jaudinosi, kad sulig pilnametyste teks atsisveikinti su dienos centru ir labai nudžiugo sužinojęs, kad galės čia būti tol, kol lankys specialiąją mokyklą.

Įstaigos įkūrėja ir vadovė, „Metų kaunietė“ finalininkė Asta Kuktienė džiaugėsi, kad dienos centras ir čia dirbantys žmonės vaikus keičia neatpažįstamai. Jie tampa drąsesniais, laisvesniais, kūrybiškesniais. Antai vienas iki tol prieš bet kokį komandinį darbą protestavęs berniukas, dabar lengvai susibičiuliauja su kitais vaikais ir imasi bendrų veiklų. Prie to esą labai prisidėjo meno terapija, kurios užsiėmimus centrui dovanojo viena įmonė. Minėtoji terapija per meninius užsiėmimus ir kūrybinį procesą padeda vaikams išreikšti ir suprasti savo emocijas, spręsti iškilusias psichologines problemas, sumažinti stresą ir padidinti pasitikėjimą savimi. Vaikams meno terapija taip pat padeda praturtinti jutiminę patirtį, bendravimo įgūdžius, vaizduotę, smulkiąją motoriką, pažintinius gebėjimus. Svarbu ir tai, kad meno terapijai nereikalingas talentas ar pasiruošimas, nes su vaiku dirba profesionalas, gebantis suprasti komunikuojamus jausmus.

Tikėjimas: A. Kuktienė vylėsi, kad žmonių gerumas padarys stebuklą. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

Išgirdo svajonę

Lankydami įtraukiojo ugdymo dienos centrą „Vilties spindulėlis“, vaikai sulaukia daug dėmesio, meilės. Čia jie gali mokytis ir tobulėti. Kai vyksta pamokos, užsiėmimai organizuojami popiet. Atostogų metu centro durys atviros nuo pat ryto.

„Aš visada garsiai transliuoju žinią, kad dienos centrai, tai, visų pirma, gatvės prevencija. Kitas dalykas, jie padeda tėvams, kai šie neturi galimybės leisti vaikų į mokamas prailgintas grupes ar būrelius. Vaikai čia pavalgo pietus, kuriuos atsinešame iš valgyklėlės, paruošia pamokas, – A. Kuktienė suskubo neigti mitą, kad dienos centrai skirti tik asocialių šeimų vaikams. – Turime vienišą mamą, šeimą su penkiais vaikais. Yra mergaitė, kurią po pamokų pas mus net iš Šilainių atveža mokyklinis autobusiukas.“

Labai noriu tikėti, kad mums pavyks. Tada beliks vaikams pranešti džiugią žinią ir ruoštis kelionei.

„Vilties spindulėlio“ veiklos retsykiais išeina už centro ribų. Praėjusiais metais vaikai vyko į Jonavą, Birštoną, o šiemet norėtų nuvykti į pajūrį. Kartu su tėvais aplankyti Palangos gintaro, Lietuvos jūrų muziejus, pamatyti delfinų pasirodymą delfinariume.

„Atrodo, anoks čia stebuklas pamatyti Baltijos jūrą, kuri yra visai netoli. Tačiau mūsų dienos centre yra vaikų, kurie nei karto prie jos nėra buvę. Tada supranti, kad tai, kas vieniems atrodo savaime suprantama, kitiems – nepatirta. Galima jūrą matyti nuotraukose, televizoriaus ekrane, bet visa tai juk neatstos jausmo, kai pamatai savo akimis“, – vaikų lūpose išgirdusi svajonę, A. Kuktienė pasišovė ją išpildyti.

Prisidėti kviečiami visi geros valios žmonės.

Gerumo aukcionas

Gegužės 9 d. 18 val. „Teatro klube“, Vilniaus g. 22, įtraukiojo ugdymo vaikų dienos centras „Vilties spindulėlis“ organizuoja gerumo aukcioną „Parodyk vaikui Baltijos jūrą pirmą kartą“. Renginio metu savo dainas dovanos atlikėja, vokalo mokytoja Aika, susirinkusieji bus vaišinami užkandžiais ir gėrimais. Vakaro kulminacija – gerumo aukcionas su Kauno verslininkų įsteigtais prizais.

„Bus daug ir įvairių prizų, pradedant vakaru pirtyje, baigiant vakariene viename Vilniaus restoranų“ – A. Kuktienė dėkojo visiems tiems, kurie sutiko prisidėti prie renginio ir keliais žingsniais vaikus priartinti prie jų svajonės. Tai – holistinė odontologijos klinika „Aukštėja“, holistinė veikla „Gydantis prisilietimas“, restoranas „Ertlio namas“, bendrovės „Istorinė virtuvė“, „Ugnis ir ledas“, „Ponas ir ponia Taurieji“, „Baltvėja“, „Ligne linea“, „Autoverus“, „Carreblanc“ atstovai Lietuvoje, valgyklėlė „Baltoje lėkštėje“, „Corporate events by Courtier“ renginių organizavimo agentūra, „DJ ministerija“, „Eventon“, „Tūzai.lt“.

Aukciono metu surinkti pinigai ir dalis lėšų, gautų už bilietus, bus skirti kelionei į pajūrį. Už likusiuosius, A. Kuktienė dienos centre svajoja tęsti meno terapijos užsiėmimus, kuriuos veda terapeutė.

Bilietus galima įsigyti atvykus į dienos centrą „Vilties spindulėlis“ arba internetu: https://gerumo-aukcionas.eventon.lt/reg.

„Labai noriu tikėti, kad mums pavyks. Tada beliks vaikams pranešti džiugią žinią ir ruoštis kelionei“, – šypsojosi A. Kuktienė

GALERIJA

  • Tikėjimas: A. Kuktienė vylėsi, kad žmonių gerumas padarys stebuklą.
  • Vaikai svajoja pamatyti pajūrį: labai noriu tikėti, kad mums pavyks
Regimanto Zakšensko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

vadove Asta

2021 metais kelione desimciai vaikų kainavo 380 euru, Delfinariumas 134eurai, vien keltas -16,50, traukinukas 22,50, o dar maistas ir ledai. MILŽINIŠKOS išlaidos vaikų centrui.

Senjora

Esu senjora, per savo ilga amziu prie juros buvau 2 kartus, vaikai uzaugs ir nuvyks, kiek zinau yra smarkiai remiami valstybes, o pas mus tiek norinciu remti, vos ne kasdien. Pritariu remti tik onkologinius ligoniukus, visa kita puikiai remia valstybė, ivairios labdaros organizacijos, autobusai tikrai gali susimoketi tėvai.

Pinigai tik statybų vadovams ir...

Jeigu tie vadovai, prisigriebę pinigų tiek, kad jų penktos kartos palikuonims užteks, o žmonės dirbo tose statybose realiai į minusą,pinigų apyvarta buvo vykdoma išplauna mokesčių mokėtojų ir Europinius pinigus, tuomet jie beveik visi planingai tampa tėvais su išimtinai nepilnametėm narkašėm ar senutėmis kur gimdo tik dirbtiniu būdu iš visokių abortų liekanų, su tokiom neva mamomis jie darosi planingai kuo labiau išsigimusius vaikus, nes taip išvengia mokesčių. Todėl paverkšlenimai ir ubagavimas yra visai ne vietoje. Prašinėja paprastai patys turtingiausias. Čia tokia nuomonė. Ir delfinų nelaisvėje laikomų rodyti nereikia. Vaikai neturi matyti pasityčiojimas iš gyvūnų . Delfinus reikia stebėti jų natūralioje aplinkoje, kad ir Baltijis jūroje užsisakyti laivelį ir paieškoti vietinių gyvūnų jūroje, būna, atplaukia ir mažieji delfinai, ir kiti ne mažiau įdomūs vaikų stebėjimui vandenų gyventojai. Nukankino tuos delfinus tam muziejuje. Gėda. Ten tik ubagavimo kompanija Kaune, manau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS