Vaikų darželio kieme – pavojingas šuo | KaunoDiena.lt

VAIKŲ DARŽELIO KIEME – PAVOJINGAS ŠUO

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Aleksote į vaikų lopšelį-darželį "Boružėlė" atėjusį pasiimti mažametės dukters kaunietį užpuolė vilkšunis, apkandžiota ir dar trejų metų neturinti mažylė. Paaiškėjo, kad per skylėtą tvorą čia ne pirmą kartą patenka ir vaikams pavojų kelia keturkojai.

Aleksote į vaikų lopšelį-darželį "Boružėlė" atėjusį pasiimti mažametės dukters kaunietį užpuolė vilkšunis, apkandžiota ir dar trejų metų neturinti mažylė. Paaiškėjo, kad per skylėtą tvorą čia ne pirmą kartą patenka ir vaikams pavojų kelia keturkojai.

Bomba sprogo

"Vieną kartą tai turėjo įvykti – šunys ten šeimininkauja jau seniai, o darželio direktorei – nė motais!" – "Kauno dienai" guodėsi aplinkinių namų gyventojai. Du žmones apkandžiojęs vilkšunis, jų teigimu, buvo įsitaisęs prie pat darželio durų.

Šis dar palyginti laimingai pasibaigęs incidentas įvyko ketvirtadienio pavakarę – kitų darželinukų ir jų auklėtojų akyse. Tėvui įkąsta į koją, mažylei – į ranką. Užuot skubėję namo, nelaimėliai buvo priversti važiuoti į ligoninę.

Netrukus atsirado ir vilkšunio šeimininkas. Jis tikino, kad šuo pabėgo iš kiemo.

Apkandžiota mažylė kitą dieną darželyje nepasirodė. Tačiau niekas iš jo darbuotojų policijai apie incidentą nepranešė.

Įvykį bandė nuslėpti?

"Laukiame, kad mergaitės tėvai kreiptųsi raštu, – paklausta, kodėl bando nuslėpti įvykį, bandė aiškinti lopšelio-darželio "Boružėlė" atostogaujančią direktorę pavaduojanti Žana Urbanskienė.

Ji tikino, kad  vilkšunio savininkas esą sutiko visą atsakomybę už galimus padarinius prisiimti pats.

Pašnekovė bandė įtikinti, kad darželio vadovybė rūpinasi vaikų saugumu, tačiau pasiteiravus, ar tai – pirmas toks skandalingas atvejis, staiga paprašė laiko pagalvoti. Paprašiusi perskambinti po 10 minučių, ji jau tikino, kad visada apie darželio teritorijoje lakstančius šunis yra pranešama policijai. Buvo kreiptasi dėl šios problemos į pareigūnus raštu ir pernai, tačiau jokio atsakymo negauta.

"Žinau, kad mūsų kaimynai – Šv.Pranciškaus mokykla – kreipėsi dėl tos skylėtos tvoros į savivaldybę", – toliau vardijo, ką padarė ar ko nepadarė kiti, pašnekovė.

Vedėjas nematė

Ketvirtadienio incidento liudytojai pasakojo, kad apie jį pranešė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjui Antanui Bagdonui. Šis jiems atsakęs, kad kreiptasi ne tuo adresu.

"Kauno dienai" A.Bagdonas taip pat teigė, kad darželių tvoros ir šių būklė – ne jo, o kolegų iš Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio ir finansų skyriaus kompetencija. Nors čia pat pasitaisė, kad, jeigu sužino apie kokią nors problemišką situaciją, kartais perduoda šią informaciją kolegoms ir pats. Ir čia pat pateikė pavyzdį apie tiesiog katastrofišką situaciją viename Panemunės lopšelyje-darželyje, kur vaikai kiekvienu momentu pro skyles tvoroje gali išbėgti į gatvę.

"Esu lankęsis "Boružėlėje" – jos tvoros būklė man neužkliuvo, niekada nekėlė tokios problemos ir darželio direktorė", – teigė A.Bagdonas.

Remontuos patys

Šv.Pranciškaus mokyklos pradinės klasės įsikūrusios toje pačioje, skylėta tvora aptvertoje teritorijoje.

Mokyklos direktoriaus pavaduotoja priešmokykliniam ir pradiniam ugdymui Birutė Krapauskienė teigė, kad nežinia prieš kiek laiko statytos tvoros pamatus suardė ir išklibino šaltos žiemos.

O skylės tvoros siete atsirado pasodinus slyvaičių, kurios augdamos pradėjo jį draskyti. Mokyklos darbuotojai prieš keletą metų šiuos medelius iškirto. Tačiau skylės liko.
B.Krapauskienė patvirtino, kad mokykla ne kartą kreipėsi į savivaldybę, kad  tvora būtų atnaujinta, tačiau vis išgirsdavo atsakymą – nėra pinigų. Preliminariais skaičiavimais, tvoros remontui reikia 20 tūkst. litų.

Problemos sprendimą apsunkina ir tai, kad mokykla – viešoji įstaiga, o toje pačioje teritorijoje įsikūręs darželis – savivaldybės biudžetinė įstaiga. Galiausiai prieš Naujuosius, atrodo, pavyko rasti šios problemos sprendimą – savivaldybė nurodė, kokius dokumentus pristatyti, norint, kad mokyklai pačiai būtų leista rūpintis griūvančios tvoros atstatymu patikėjimo teise, bet tai dar turi patvirtinti miesto taryba.

GALERIJA

  • Vaikų darželio kieme – pavojingas šuo
  • Vaikų darželio kieme – pavojingas šuo
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Gerai jei sureaguoja

kazkas apie tokius ivykius. Bet nesistebiu, kad salyje isivyraves toks bardakas, kad visi mato tik savo ir pila pamazgas ant visu ko tik netingi. Man nesuvokiama, yra darzelis - tai turi but saugumas ir darzelio vaikasm.. Ok, mergaites galima traktuoti, kad neapsaugojo tevas. Taciau jei problema prasideda nuo kazkieno suns, tai kur buvo ir kodel "sapnavo" direktore ar pavaduotoja ukiui - nes darzelio tvora - tai cia ukvedes ar pavaduotojos ukiui reikalas! Ji tam pasamdyta tvarkyti ukinius reikalus darzelyje. Nepavyko ar nera lesu tvorai suremontuoti, atakuok kitas istaigas del to, kad gyventojai suns neprisirisa. Leisti vilksuniui palaidam lakstyti - cia jau ne darzelio kompetencija. Cia uz tai dideli nemalonumai skiriami suns seimininkui. Kada nors ateis riba ir valdininkams apsiciupineti ir pradet mastyti ne su "s" o su galva, nes bet kokiem bardakam ateina galas!!! Pavarge zmones nuo situ pastoviu nesamoniu!

Irmina

Tik darzelio vadovu rupestis, kad vaikai butu saugus dazelyje. Kam tuomet tie vadovai reikalingi? Jie turi uztikrinti, kad mano vaikui darzelyje nieko neatsitiktu, o ne aiskinti, kad nera pinigu tvorai. Organizuokite tevu parama, projektus, galu gale uzkamsykite skyles bet kuo, bet vaiku saugumas yra svarbiausia!

zigmas2

Yra juk atsakingi zmones, kuriem pagal pareigas priklauso rupintis statiniu ir teritorijos bukle .Pavaduotojas ukiui ar ukvedys, ukio darbuotojai.Juk uz tai alga mokama. Galu gale tevai susiorganizuotu talka, juk ju paciu vaiku saugumui. O tai lengviausia skundus ir rastus rasinet.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS