„Vardan Lietuvos“ dėl pusiaukelės namų kreipėsi į ministrę: tai – netoleruotina | KaunoDiena.lt

„VARDAN LIETUVOS“ DĖL PUSIAUKELĖS NAMŲ KREIPĖSI Į MINISTRĘ: TAI – NETOLERUOTINA

Gavusi Domeikavos bendruomenės atstovų kreipimąsi dėl nuteistiesiems skirtų pusiaukelės namų steigimo, Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ kreipėsi į teisingumo ministrę Eweliną Dobrowolską.

„Nerimą kelia bendruomenės pateikta medžiaga, jog vietos gyventojai informaciją apie būsimą veiklą jau nupirktame pastate sužinojo ne tiesiogiai, o iš viešosios erdvės ir socialinių tinklų, nes galimai po laiko vykstanti komunikacija niekaip neatitinka viešosios valdžios institucijų skaidrumo principo“, – kreipdamiesi į ministrę akcentavo Demokratų frakcijos nariai.

Kreipimesi demokratai paprašė ministrės pateikti tikslią informaciją, kaip Domeikavos bendruomenė buvo informuojama ir kaip su ja buvo konsultuojamasi viso pusiaukelės namų steigimo proceso metu.

Šiuo atveju sprendimas priimtas ignoruojant jos nuomonę.

„Gerbiant žmones ir vietos gyventojus, privalu su bendruomene aptarti svarbius klausimus. Šiuo atveju sprendimas priimtas ignoruojant jos nuomonę. Tai netoleruotina, nes prieštarauja demokratijos esmei“, – pabrėžė demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narė Vilija Targamadzė.

ELTA primena, kad Domeikavoje iki šių metų pabaigos planuojama įsteigti nuteistiesiems skirtus pusiaukelės namus.

Nors, Kauno rajono savivaldybės teigimu, sprendimas dar nėra priimtas, tačiau jau žinoma, kad juose iškart įsikurtų 25 žmonės.

Justinos Lasauskaitės, L. Viksne/BNS nuotr.

Domeikavos bendruomenė tokiu sprendimu piktinasi ir teigia, kad apie kaimynystėje apsigyvensiančius nuteistuosius informuota nebuvo.

Kaip LRT televizijai kiek anksčiau sakė Domeikavos seniūnė Lina Mišeikienė, pasklidus naujienai išaugo gyventojų susirūpinimas.

Anot jos, žinią apie miestelyje ketinamus steigti pusiaukelės namus tiek ji, tiek kiti bendruomenės nariai sužinojo iš socialinių tinklų, mat Lietuvos kalėjimų tarnyba šios informacijos pateikusi nėra.

Tuo metu tarnyba teisinasi, kad apie planus pranešti anksčiau nebuvo galima, nes nuteistųjų namams skirtas pastatas dar nepriklausė valstybei.

GALERIJA

  • „Vardan Lietuvos“ dėl pusiaukelės namų kreipėsi į ministrę: tai – netoleruotina
  • „Vardan Lietuvos“ dėl pusiaukelės namų kreipėsi į ministrę: tai – netoleruotina
  • „Vardan Lietuvos“ dėl pusiaukelės namų kreipėsi į ministrę: tai – netoleruotina
T. Biliūno/BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (50)

NIJOLĖ

Domeikavos gyventojai irgi po buvimo Pravieniškės galės tame pastate pagyventi.

.>Tikrai darosi idomu

taip ! net gi Minesotos programoje negalima nei teliko , mobiliakų... o čia ???

Tikrai darosi idomu

Girdėjau , kaip yra gydomi - atpratinami nuo žalingų įpročių - narkomanijos ir alkoholizmo... Taigi apgyvendinami kuo toliau nuo civilizacijos , kad turėtų erdvės pabūti tik su savimi , nebeturėtų galimybės nusidėti ir todėl turėtų šansą pasveikti - norėti gyventi dorai.... O ar nederėtų šitokio metodo pritaikyti ir besveikstantiems nusikalteliams...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS