Vėl rugsėjis – ir vėl bėdos: Kaunas tapo viena didele spūstimi | KaunoDiena.lt

VĖL RUGSĖJIS – IR VĖL BĖDOS: KAUNAS TAPO VIENA DIDELE SPŪSTIMI

  • 17

Prasidėjus rugsėjui – Kauno gatvėse automobilių grūstys. Prie įprastai į darbus važiuojančių vairuotojų dabar prisidėjo ir tėvai, vežantys vaikus į ugdymo įstaigas, bei sugrįžę studentai. Visas miestas – užkimštas, įspėja vairuotojai.

Ketvirtadienį nuo ryto socialiniame tinkle „Facebook“ internautai jau dalijasi įspėjimais apie tai, kuriose Kauno vietose driekiasi spūstys.

Rugsėjo 2 d. maždaug 8 val. pranešta apie nuo automobilių užsikišusią Užnemunės gatvę Marvelėje. Čia vairuotojas nufilmavo virtinę važiuojančių automobilių. Kai kurie internautai puolė klausti, kas ten nutiko, kad tiek daug mašinų, tačiau netrukus sulaukė atsakymo: visi varo į paskaitas. „Taip dar nemačius“, – stebėjosi Gabrielė. „Kelkite, kiek norite – visas Kaunas užsikišęs“, – rašė Justinas.

Vairuotojai ketvirtadienio rytą strigo ir važiuodami ties „Mega“. Jie įspėja, kad eismas daugiausiai stringa riedantiems Vilniaus kryptimi. Tačiau čia veikiausiai ne vien skubantys į darbus ir ugdymo įstaigas kalti – pranešta apie avariją prieš tiltą, antrojoje eismo juostoje. „Kažko dvi mašinos pašonėje stovi“, – apie problematiką detalizavo internautai.

Socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat teiraujamasi apie eismo situaciją Kauno pilies žiedinėje sankryžoje. Klausiama: ar ten eismo sąlygos vis dar tragedija? 

Taip, žiedinę sankryžą atidarė, bet kad iš jos išvažiuoti neišeina, nes aplinkui viskas iškasta... Pas mus kaip visada.

„Bus tragedija iki tol, kol nebaigs remontų. Kaip tokie durni klausimai išvis kyla?“ – piktinosi Egidijus. „Buvo blogai, kai pradėjo kelius visur rausti, o nuo rugsėjo 1 dienos – dar blogiau, nes studentai su savo lavonais į miestą atsibeldė, tokie, kurie nevažiavę platesniais nei kaimo keliukais...“, – kritikavo Donatas. Vakar jau tris mačiau – nesuvaldė savo automobilių, o kito vos nesutryniau, nes užkišo prieš pat iš šalutinio iššokęs. Kam jiems tie laužai, jei nesugeba normaliai važiuoti?“ – plūdo Darius. „Atidarė jį tik del vaizdo, nesvarbu, kad kita pagrindinė gatvė išrausta“, – kritikos strėles laidė Mundis. „Taip, žiedinę sankryžą atidarė, bet kad iš jos išvažiuoti neišeina, nes aplinkui viskas iškasta... Pas mus kaip visada“, – antrino Giedrius. „Nepatinka – nevažiuokite, jei neturite kantrybės. Sutvarkys ir bus patogu bei gražu“, – pozityvumo į diskusiją nusprendė įnešti Dovilė. „Ryte važiavome po 7.11 val. pro Kauno pilies žiedinę sankryžą – normalus eismas palyginus su vakar“, – Julija. rašė  „Tragedija – visam Kaune. Spūstys ten, kur jų niekad nebūdavo“, – skundėsi Ignas.

Primename, kad antradienio vakarą Pilies žiedu ir P. Vileišio tiltu atnaujintas eismas, o rugsėjo 1-ąją čia vairuotojus čia pasitiko dar nematyti iššūkiai.

Ankstų trečiadienio rytą portalą kauno.diena.lt pasiekė kauniečių pranešimai, kad atnaujinus eismą Pilies žiedu, važiuojant kryptimi nuo Vilijampolės link miesto centro, pasitinka dar neregėtos spūstys.

Atnaujintas eismas Pilies žiedu

Vilmanto Raupelio nuotr.

Apie tokį galimą scenarijų įspėjo ir Kauno miesto savivaldybės atstovai. Jie teigė, kad gatvės atkarpoje nuo žiedo iki Laisvės alėjos transporto pralaidumas kol kas sieks tik 50 procentų. Čia darbai užsitęsė dėl didesnės negu planuota archeologinės dalies apimties.

„Raginame vairuotojus įvertinti situaciją ir rugsėjo pradžioje pagal galimybes dar vengti šios arterijos, kol bus visiškai baigti darbai važiuojamojoje dalyje“, – supratingumo prašė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Primename, kad nors eismas atnaujintas pačioje žiedinėje sankryžoje ir P. Vileišio tiltu, tačiau kelininkai dar kiek užtruks Šauklių ir Šv. Gertrūdos gatvėse – čia važiuojamosios dalies darbus planuojama užbaigti per artimiausias kelias savaites. Nuo rugsėjo 1-osios transporto srautus priims ir P. Kalpoko gatvė.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Sauniai

Kada pagaliau sita Pakalniski ismes is kedes. Jokios analizes ,jokios vizijos apie ateities eisma . Palikti viena juosta Taikos prospekte nuo Telekomo iki DRaugystes gatves tai gali tik zmogus turintis psichiniu problemu

Anonimas

Uždraust tiems kas turi pišpasi važinėti savo transportu ir Kaunas taps švarus ir be spusčių.

kaunietis

Kaip smagu , kad miestas užsikišęs. Linkiu niekam nevažinėti visuomeniniu transportu, o automobilius naudoti pagal paskirtį: jei šeimoje jų trys, tai visi ryte [ ar po pietų ] turi važiuoti .Studentai taip pat turi kiekvienas atskirai vairuoti po automobilį, kad būtų "krūti". Vyresni moksleiviai , be automobilio - ne moksleivis. Mažiukus jei šeimoje tik vyresni yra tėvai , tai vieną vaiką veža tėvas, o mama lydi savo mašina, jei du vaikai , tai ima po vieną, jei trys, tai du nuveža pirmiau atskiromis mašinomis , grįžta ir veža kitą[ -us ]. Taip Kaune išlaikysime įtampą, užsikimšusias gatves, ir ...riejimąsi tarpusavyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS