Virš M.K.Čiurlionio dailės muziejaus suplevėsuos Taikos vėliava | KaunoDiena.lt

VIRŠ M.K.ČIURLIONIO DAILĖS MUZIEJAUS SUPLEVĖSUOS TAIKOS VĖLIAVA

Prisidėdamas prie Tarptautinio judėjimo už Pasaulinę Kultūros dieną su Taikos vėliavos simboliu, Nacionalinis M.K.Čiurlionio dailės muziejus balandžio 15-ąją iškels Taikos vėliavą.

Solidarizuodamasis su kitomis Pabaltijo šalių kultūros, mokslo, meno ir švietimo įstaigomis, muziejus siekia pabrėžti Taikos kultūros svarbą šiandieniniame gyvenime.

Kultūra persmelkia kiekvieną gyvenimo reiškinį - pradedant minčių, jausmų, kalbos, bendravimo raiška ir baigiant materialinių kultūros vertybių saugojimu ir puoselėjimu, o taika yra labai reikalinga šių dienų pasaulyje - ji būtina tiek širdyse, tiek santykiuose tarp tautų, religijų, kultūrų ir valstybių. Taikos kultūra yra išsigelbėjimas šiame sunkiame laikmetyje.

Šiemet visa pažangi žmonija mini Hagos Konvencijos 55-ąsias metines. Hagos Konvencijos pagrindą sudaro Rericho Paktas - sutartis dėl meno, mokslo įstaigų ir istorinių paminklų apsaugos karo ir taikos metu, kurią 1935 m. balandžio 15 d. Vašingtone (JAV), prezidento Ruzvelto kabinete pasirašė dvidešimt viena Amerikos žemyno valstybė.

Šio pakto simboliu buvo pasirinkta Taikos vėliava - trys raudoni skrituliai, apjuosti apskritimu baltame fone. Toks simbolis nuo seno randamas įvairiose kultūrose bei religijose ir turi ne vieną prasmę, įtvirtinančią amžinas žmonijos vertybes: meilę, grožį, išmintį; meną, mokslą, religiją kultūros žiede; Švenčiausiąją Trejybę ir pan.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS