Žemaičių gatvės kalnas laukia permainų | KaunoDiena.lt

ŽEMAIČIŲ GATVĖS KALNAS LAUKIA PERMAINŲ

Žemaičių gatvė yra viena iš arterijų, leidžiančių pasiekti centrinę Kauno dalį. Kol kas šios gatvės būklė – viena prasčiausių, tačiau situacija greitai pradės keistis. Gatvės remonto darbus planuojama užbaigti per metus.

Kauno miesto savivaldybės koridoriuose derinami paskutiniai Žemaičių gatvės tvarkymo projekto akcentai. Rudenį planuojama pradėti gatvės remonto darbus, tad laikinai Žemaičių gatvės kalnas bus nepasiekiamas vairuotojams.

Kelininkams teks specialia technologija sutvirtinti slenkantį kalno šlaitą.

"Žemaičių gatvė yra viena iš paskutinių miesto centre esančių gatvių, kurios dar primena senuosius Kauno laikus. Kartu šios gatvės rekonstrukcija yra pakankamai didelis iššūkis, nes darbų metu kelininkams teks užduotis specialia technologija sutvirtinti slenkantį kalno šlaitą. Taip pat bus atskirtos buities ir lietaus nuotekų sistemos, įrengti gatvės ir šaligatvio pagrindai, paklotas naujas asfaltas, įrengti nauji šaligatviai ir apšvietimas", – pasakojo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Jis teigė, kad Žemaičių gatvės rekonstravimo darbus planuojama pradėti šių metų rugsėjį. Darbų metu tam tikrą laiką bus ribojamas eismas, bet tai nesukels reikšmingų spūsčių, kadangi yra alternatyvios trasos – Savanorių prospekto ir Parodos gatvės įkalnės.

Darbus planuojama baigti iki 2019 m. birželio.

GALERIJA

  • Žemaičių gatvės kalnas laukia permainų
  • Žemaičių gatvės kalnas laukia permainų
  • Žemaičių gatvės kalnas laukia permainų
  • Žemaičių gatvės kalnas laukia permainų
  • Žemaičių gatvės kalnas laukia permainų
Eitvydo Kinaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Gyventojai

Ar skaitet straipsni, kad uzdavinejat kvailus klausimus?

Vile

Saunuoliai Kauno valdzia, miestas keiciasi akyse. Mums pasisekie, kad turim toki mera. Puikus meras ir jo komanda. Aciu jiems, nes dabar ne geda prisipazinti,kad esi kaunietis.

JJ

Gal sumažės viršuje įkalnė? Nes be automatinės pavarų dėžės per piko valandas būna sudėtinga, ypač žiemą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS