Žinomi žmonės įsitikinę – Lietuvos zoologijos sodas turi išlikti | KaunoDiena.lt

ŽINOMI ŽMONĖS ĮSITIKINĘ – LIETUVOS ZOOLOGIJOS SODAS TURI IŠLIKTI

Per paramos akciją „Pirk dramblį“ gal ir nesurinkta maksimali suma, kurios reikėtų  Lietuvos zoologijos sodui atgaivinti, tačiau aukodami per tiesioginę koncerto transliaciją ir iš anksto, žmonės išreiškė savo poziciją – zoologijos sodas turi išlikti.

Dėl prastos sodo būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija panaikino jo, kaip visateisio nario, statusą ir pakeitė jį į kandidato. Sodo administracija prieš paramos akciją pateikė net 22 svarbiausių trūkstamų dalykų sąrašą, reikiama suma jiems parūpinti – beveik 700 tūkst. litų. Projekto dalyviai ragino sukurti stebuklą gyvūnams ir aukoti pinigų jų poreikiams patenkinti.

Gediminas Juodeika, TV laidų vedėjas

Mes aukojame pinigus Zimbabvei, Papua Naujajai Gvinėjai ir dar kažkam. Liūdna ir nesmagu, kai atvažiuoja zoologijos sodų ir akvariumų asociacijos atstovai ir mūsų sodą pripažįsta netinkamu. Neabejoju, kad zoologijos sodas turėtų būti valstybės rūpestis. Egzistuoja daugybė projektų, į kuriuos sukišame pinigus kaip į balą, vienas kitas milijonas galėtų tekti ir zoologijos sodui.

Ne be reikalo yra pasakyta, kad kiekvienas lietuvis zoologijos sode per savo gyvenimą apsilanko bent tris kartus: pirmą – kai jį mažą atsiveda tėvai, antrą – kai jis atsiveda savo mažiukus ir trečią – kai ateina su savo anūkais. Kadangi mes jau įpratę, kad mums niekas nepadeda, o padėti galime tik patys sau, dėsninga, kad atsiranda tokių renginių. Tai ne išeitis, o pozicijos parodymas.

Aurimas Didžiokas, Lietuvos zoologijos sodo direktorius

Tikiuosi, kad tai ne vienkartinis reiškinys ir tokia graži akcija bus kiekvienais metais. Sutinku, kad vien tik akcijomis iš sudėtingos situacijos neišbrisime, be to, ir negalima piktnaudžiauti gerumu. Čia tik pabandymas ir pilietiškumo patikrinimas. Yra daug kitų paramos būdų – verslininkų, privačių asmenų, 2 proc. parama – juos mes taip pat naudojame. Aišku, patys esame kalti, kad sode organizuojame per mažai renginių. Niekas neturi vieno gero recepto, kaip atgaivinti zooologijos sodą, bet aš žinau, ką kada darysime. Esame užsibrėžę: yra planas ir yra rezultatas, o ne tik planas. Renginiai, sezoniškumo panaikinimas, uždarų patalpų lankytojams atidarymas – taip stengsimės padidinti mūsų biudžetą.

Kamilė Nalevaikaitė, kaunietė

Paskutinį kartą zoologijos sode buvau prieš tris savaites su tėvais ir savo mažąja sesute. Prisipažinsiu – įspūdis ne pats geriausias. Liūdnoka. Gyvūnėliai buvo pasislėpę, kai kurie voljerai – visai tušti. Vis dėlto jausmas, kai su šeima vaikštinėji zoologijos sode, yra nepaprastai geras.

Nežinau, ar pakaks vienos tokios paramos akcijos. Bet kažkiek, manau, ji tikrai padės. Džiugina jau vien tai, kad tokios paramos akcijos vyksta. Žinoma, reikia remti ne tik gyvūnus, o ir globos namuose gyvenančius vaikus, bet šiuo atveju labai tikiuosi, kad kažkokios naudos bus. Ir valstybė, manau, turėtų prisidėti prie paramos zoologijos sodui akcijos.

Egidijus Sipavičius, dainininkas

Manau, kad vienos tokios akcijos nepakaks, tačiau tikiu, kad jos kartosis, kiek žinau, yra skirta ir ES lėšų, todėl labai tikiuosi ir labai noriu, kad mūsų zoologijos sodas taptų europinio lygio zoologijos sodu.

Aš nežinau įstatymų peripetijų, kiek čia kas ir už ką atsakingas. Ar čia savivaldybė, ar  valstybė turėtų labiau rūpintis? Jei valstybė, tai tikrai turėtų labiau rūpintis. Mes irgi turime suprasti, kad ir valstybei dabar ne patys geriausi laikai. Daug skurdžiai gyvenančių ir nepakankamai pavalgančių žmonių, tai nenuostabu, kad ir zoologijos sodui neužtenka. Manau, kad akcijos primena žmonėms, jog padėti yra kilnu.

404 tūkst. litų – maždaug tokia suma per paramos akciją "Pirk dramblį" surinkta zoologijos sodui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VLADIMIR

MES-TT PARTIJA TĄ PATI SAKOME IR BANDOME PADARYTI-IŠGELBETI KAUNO ZOOLOGIJOS SODA.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS