Ar skandalingam „skaistuoliui“ vėl pavyks išlįsti pro adatos skylutę? | KaunoDiena.lt

AR SKANDALINGAM „SKAISTUOLIUI“ VĖL PAVYKS IŠLĮSTI PRO ADATOS SKYLUTĘ?

Kauno apylinkės teisme toliau tęsiasi televizijos projekto „IššŪkis kaime“ nugalėtojo Algimanto Ulvido šou. Ar teismas ryšis jį areštuoti, paaiškės rytoj – skandalingosios bylos, kurioje šis 42-ejų metų kaunietis, besidedantis skaistuoliu, kaltinamas keliasdešimties mergaičių tvirkinimu, atvertimo išvakarėse.

Vieną sako, kitą daro?

Kaip jau rašyta, į Kauno apylinkės teismą su teikimu pakeisti pernai gegužę A.Ulvidui skirtą pusantrų metų laisvės apribojimą į areštą kreipėsi Kauno apygardos probacijos tarnybos Kauno skyriaus inspektorius, prižiūrintis, kaip ši televizijos „žvaigždė“ vykdo minėtą jam skirtą bausmę, kuria buvo įpareigotas per vienerius metus atlyginti užpernai parduotuvių „Iki“ tinklui padarytą žalą.

Remiantis minėtu to paties Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu, A.Ulvidas, pernai gyręsis televizijos ekrane, kad ne tik nėra turėjęs intymių santykių su moterimis, bet ir neragavęs alkoholio bei nerūkęs, per porą 2015-ųjų rudens savaičių iš keturių „Iki“ parduotuvių, esančių Raudondvaryje, Garliavoje, Vilkijoje ir Ramučiuose, pavogė alkoholio, kurio vertė – daugiau kaip 617 eurų.

Apsimelavo ir teisme

A.Ulvidas prisipažino dėl minėtų vagysčių bei teisinosi, kad buvo priverstas jų griebtis, nes neturėjo darbo ir negalėjo pragyventi iš Darbo biržos pašalpų.

Esą visą pagrobtą alkoholį jis pardavęs gatvėje nepažįstamiems asmenims už mažesnę kainą. O gautus pinigus išleido savo reikmėms.

Tačiau čia pat A.Ulvidas buvo linkęs ir viešai save plakti, kad šį kartą apsiskaičiavo, nes ankstesnių vagysčių atvejais, už kurias buvo nubaustas tik administracine tvarka, sugebėdavo suskaičiuoti, kad grobio vertė neviršytų sumos, už kurią jau gresia baudžiamoji atsakomybė.   

Be to, tada A.Ulvidas dievagojosi, kad atlygins padarytą žalą. Atsižvelgiant į tai, jam buvo skirtas tik laisvės apribojimas, įpareigojant atsiskaityti su apvogtaisiais per metus. Tačiau, kaip akcentuojama teikime areštuoti A.Ulvidą už bausmės nevykdymą, iki šių metų birželio 14-osios, kaip buvo nurodyta, nuteistasis visų nuostolių apvogtiesiems nepadengė. Nors prieš posėdį atbėgo į tarnybą su kvitu, kad 350 eurų jau sumokėjo.

Kartą jau išsisuko

Anot paties A.Ulvido, dar 100 eurų pernai vasarą jam iš atlyginimo buvo atskaitęs Kauno autobusų parkas, kuriame tada dirbo. Taigi likę tik 167.

„Duokite man dar mėnesį, na, dar savaitę, ir aš atsiskaitysiu, nes vasarą man pats darbymetis – pradėjau vežioti poilsiautojus į pajūrį“, – prieš porą savaičių nagrinėjant minėtą Probacijos tarnybos teikimą prašė teisėjos Tatjanos Butkienės A.Ulvidas.

Beje, minėta teisėja prieš pusmetį nagrinėjo ir pirmąjį Probacijos tarnybos teikimą pakeisti A.Ulvidui skirtą laisvės apribojimą į areštą. Ir tada jį atmetė, rasdama pateisinimų dėl televizijos „žvaigždei“ reikštų priekaištų ir patikėdama naujais jo pažadais vykdyti skirtus įpareigojimus.

Buvo davusi teisėja A.Ulvidui savo pažadui – padengti skolos likutį – ištesėti dvi savaites ir šį kartą.

Teko raminti

Trečiadienį vėl susirinkus į teikimo areštuoti piktybinį skolininką posėdį, paaiškėjo, kad šį kartą A.Ulvidas savo pažadą ištesėjo – jau kitą dieną po praėjusio posėdžio.

Tačiau Probacijos tarnybos atstovė, pavaduojanti teikimą rengusį kolegą, atsiimti pastarojo teikimo nesiryžo. Į tai A.Ulvidas sureagavo itin emocingai. Teisėja perspėjo jį, kad elgtųsi mandagiai,  ir priminė, kad čia – ne šou.

Sprendimą, ar tenkinti Probacijos tarnybos teikimą areštuoti A.Ulvidą, ketinama skelbti rytoj – pačiose dar skandalingesnės jo bylos išvakarėse, su kuo ir gali būti susijęs į akis krentantis šios televizijos „žvaigždės“ dirglumas trečiadienio posėdžio metu.    

Aukų skaičius  įspūdingas

Kaip jau rašyta, Kauno apylinkės teismui yra perduota dar viena A.Ulvido baudžiamoji byla, kurioje jis kaltinamas 27 mergaičių nuo 13 iki 16 metų tvirkinimu – jas vežęs į mišką, kur šokdamas demonstruodavo lytinius organus.

Šią vienuolikos tomų bylą Kauno apylinkės teismo pirmininko pavaduotojas baudžiamosioms byloms Dainius Ročys ketina atversti jau šį penktadienį, iš anksto nusprendęs, kad ji bus narpliojama uždaruose posėdžiuose.

A.Ulvidui, kaltinamam ne tik mergaičių tvirkinimu, bet ir disponavimu pornografinio pobūdžio dalykais, gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Tačiau jis portalui kauno.diena.lt teigė įsitikinęs, kad bus išteisintas, nes esą dar niekas Lietuvoje nebuvo nuteistas už tai, kad pasirodė nuogas. Be to, šią jo bylą nagrinėsiantis teisėjas dėl panašių kaltinimų esą yra išteisinęs Vilijampolėje keturių mažamečių mergaičių akivaizdoje besimasturbavusį vyrą, skyręs jam piniginę baudą tik už viešosios tvarkos pažeidimą.

GALERIJA

  • Ar skandalingam „skaistuoliui“ vėl pavyks išlįsti pro adatos skylutę?
Akvilės Snarskienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Brone

Jei raso si ale zurnaliste-netikekite niekuo.Tai save reklamuojanti persona,kuriai rupi tik jos reitingai.slykstu ir zema! Jei kada is ko paims"interviu"bus iskraupyti faktai ir sudaryta nuomone tokia, kokios jai tai dienai reikes.

Sigis

Gudrus durnius

skaistuolis vaflisteris

jis cekiskeje senais laikais buvo klupciuku baznycioje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS