Ar suminkštins mirtimi prekiavusios kaunietės ašaros teisėjos širdį? | KaunoDiena.lt

AR SUMINKŠTINS MIRTIMI PREKIAVUSIOS KAUNIETĖS AŠAROS TEISĖJOS ŠIRDĮ?

Išgirdusi, kaip ją siūlo nubausti prokuroras, dėl prekybos dideliu kiekiu narkotikų teisiama kaunietė Inga Jančauskienė teisme apsiverkė. Kaip ir prieš atsiprašant prokuroro dėl savo elgesio ikiteisminio tyrimo metu.

Vieša atgaila

„Noriu atsiprašyti prokuroro, kad reikėjo tiek laiko ir lėšų mane pagauti“, – teigė tada ši aukštąjį meninį išsilavinimą turinti 50-metė, kurią teisėsaugininkai atkakliai persekiojo beveik pusmetį. Kol, padedami ginekologų, rado jos intymiausioje kūno vietoje ne tik kvaišalų, bet ir auksinių papuošalų bei eurų.

O I.Jančauskienė, ką liudija ir minėti radiniai, bet kuriuo momentu buvo pasirengusi patekti už grotų. Tik taip paaiškinama, kodėl ji ten slėpė, pavyzdžiui, auksinius auskarus. Patekus už grotų, juos būtų galima išmainyti į didesnę vertę ten turinčius daiktus.

„Žinojau, kad buvau sekama, – teigė teisme I.Jančauskienė. – Tačiau, smegenys buvo paveikti narkotikų – nesupratau, ką darau. O pradėjau jais malšinti stresą, 2019-ųjų pradžioje deportuota iš Anglijos. Dozės reikėjo vis didesnės, todėl pradėjau narkotikais ir prekiauti – kad prasimanyčiau pinigų. Anglijoje karfentanilio nėra. Buvau pripratusi prie heroino. O Kaune šio nebuvo. Tik minėtas jo pakaitalas, apie kurį mažai žinojau. Ypač, kad jis pražudė tiek žmonių. Jau dešimt mėnesių narkotikų nevartoju ir esu labai ant savęs pikta dėl to, kad taip elgiausi.“

Atskleidė I.Jančauskienė teisme ir, kur Kaune pirkdavo narkotikus. „Yra Stoties turgus. Ten jo galima įsigyti be problemų. Nereikia net nieko pažinoti. Prieini prie vieno kito ir paklausi. Už 15-20 minučių atneša“, – teigė I.Jančauskienė, kuriai gresia ilgas įkalinimas.

Stojusi prieš teismą I.Jančauskienė viešai atgailavo ir net apsiverkė.

Sekta beveik pusmetį

Šis į šešių tomų baudžiamąją bylą išaugęs ikiteisminis tyrimas I.Jančauskienės atžvilgiu buvo pradėtas pernai balandį, surengus pasalą prie tuometinių jos namų Partizanų gatvėje ir sulaikius ką tik iš jos buto su įsigytais kvaišalais išėjusį asmenį.

Po šio atvejo I. Jančauskienė ėmė mėtyti pėdas – persikėlė gyventi pas draugę į Č.Sasnausko gatvę. Iš paskos atsekę pareigūnai pernai rugpjūtį ten taip pat surengė sėkmingą pasalą. Tada buvo sulaikyta kita jos klientė – jau 11 kartų teista ir šiuo metu bausmę už ne vieną vagystę bei sukčiavimo atvejį atliekanti 37-erių Neringa Kaminskaitė.

Turint operatyvinių duomenų, kad pastarajai narkotikus pardavusi I.Jančauskienė gali slėpti savo prekę intymiausioje kūno vietoje, po N.Kaminskaitės sulaikymo su įkalčiais įtariamoji prekyba narkotikais buvo pristatyta į Kauno klinikas. Tačiau, tada I.Jančauskienei pavyko visus pergudrauti: jos makštyje buvo rasti tik jau minėti auskarai, o už liemenėlės –eurai. Maišelį su narkotikais, kurių ieškota, ji spėjo nepastebimai išsitraukti ir, šį sutrynus, numesti ant žemės.

Kartu su I.Jančauskiene į teismo narvą pasodinta ir kvaišalus iš jos pirkusi jau vienuolika kartų teista N.Kaminskaitė (iš dešinės).

Trečias kartas nemelavo

Trečiai I.Jančauskienės, kuri, nepaisant pareigūnų persekiojimo, ir toliau prekiavo narkotikais, sulaikymo operacijai jau buvo gerai pasirengta. Tada jau be pareigūnų vyrų joje dalyvavo ir moterys.

O sulaikius tada I.Jančauskienę vienoje iš Žaliakalnio gatvių, jai iš karto buvo uždėti antrankiai.

Nepaisant to, atvežta į Kauno klinikas, sulaikytoji priešinosi teismo sankcionuotai jos asmens kratai, dėl ko pareigūnėms ginekologo kabinete teko panaudoti prieš ją kovinių imtynių veiksmus.

Tada intymiausioje I.Jančauskienės kūno vietoje buvo rasti ne tik eurai, bet ir trys plastikiniai maišeliai su narkotinėmis medžiagomis, viena iš kurių buvo karfentanilis, pražudęs ne vieną jo perdozavusį narkomaną, nes šis sintetinis narkotikas yra aštuonis kartus stipresnis už heroiną.

Prokuroras buvo griežtas

I.Jančauskienės persekiojimo metu su ką tik įsigytomis trimis amfetamino dozėmis buvo sulaikyta ir 45-erių Žydrūnė Kemzūrienė. Ši byla – jau antra šios neįgalumą turinčios kaunietės akistata su Temide dėl neteisėto disponavimo narkotikais. Iš viso ji teista jau penkis kartus. Pasufleruota savo advokato, Ž.Kemzūrienė teisme teisinosi, kad kvaišalai jai pakelia nuotaiką sergant onkologine liga.

Nepaisant to, kad visos teisiamosios pripažino savo kaltę, dėl ko šiai bylai buvo pritaikytas sutrumpintas įrodymų tyrimas, leisiantis ir trečdaliu sumažinti bausmę, kaltinimą palaikantis prokuroras Romanas Mackevičius buvo griežtas. I.Jančauskienei jis pasiūlė galutinę – dėl minėtų aplinkybių jau iki pusseptintų metų sumažintą laisvės atėmimo bausmę. N.Kaminskaitei – dvejų metų ir devynių mėnesių įkalinimą. O Ž.Kemzūrienei – 60-ies parų areštą.

Tai jau antra neįgalumą turinčios Ž.Kemzūrienės akistata su Temide dėl narkotikų vartojimo.

Visos teisiamosios prašė kaip galima švelnesnių bausmių. O I.Jančauskienės advokatas Egidijus Jonas Grigaravičius – ir atsižvelgti į jo ginamosios teiginį, kad ši nežinojo tikrojo karfentanilio poveikio ir gresiančios atsakomybės net už labai mažą disonavimo juo kiekį. Ir perkvalifikuoti I.Jančauskienei pareikštą kaltinimą į švelnesnį.

Kauno apylinkės teismas savo verdiktą planuoja skelbti dar šį mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Įdomu

kas apmokė tą bobelę padaryti narkotikų sandėliuką savo tarpkojyje. Juk tai baisus savęs žalojimas. Nemanau, kad ji tai darė savo noru. Košmaras

Kūšplaukių biznis

Nesuprantu tokios šlykščios priklausomybės. Jau vien sužinojus, kokiose "skylėse" gabenami tie kvaišalai, galima apsivemti ir tapti abstinentu. Tačiau kokiu iškrypėliu reikia būti, kad ir žinant, kaip tie glušinimo preparatai patenka į vartotojų rankas, toliau juos vartoti! Tpfu!

Manau

Medalis sitai vistai su isvirtusiu klitoriu priklauso.kiek narkoteliu nukeliavo i amzinos dozes plotus pirkdami nuodus is jos skyles
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS