Dėl B. Burgio ligos atidėtas teismo posėdis | KaunoDiena.lt

DĖL B. BURGIO LIGOS ATIDĖTAS TEISMO POSĖDIS

Kauno apylinkės teisme turėjo būti toliau nagrinėjama Bronislovo Burgio byla, kurioje jis kaltinamas dėl sisteminio psichologinio smurto prieš nepilnametę.

Į pirmadienį numatytą teismo posėdį neatvyko kaltinamasis B.Burgis ir jo advokatai. Teisėja pranešė gavusi informaciją, kad kaltinamasis yra gydomas ligoninėje. Kitas teismo posėdis numatytas birželio 18 d. Kol kas dar neaišku, ar dėl buvusio KTU gimnazijos direktoriaus ligos įvyks ir kitas posėdis.

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad KTU gimnazijai vadovavęs B.Burgis pareikalavo gimnazistės palikti gimnaziją už tai, kad ji pernai rugsėjį vykusios ekskursijos Vilniuje metu viešai užsirūkė. Kartu užsirūkęs kitas gimnazistas švietimo įstaigą paliko savo  noru.

Priešingai nutarė elgtis rūkiusi gimnazistė. Jos sprendimą palaikė tėvai. Šiuo metu mergina tęsia mokslus. B.Burgis prasidėjus ikiteisminiam tyrimui atsistatydino iš gimnazijos direktoriaus pareigų.

Į teisėsaugą kreipėsi gimnazistės tėvai. Eidami pasikalbėti su tuometinių KTU gimnazijos direktoriumi B.Burgiu jie slapta darė pokalbio garso įrašą.

Pokalbio su direktoriumi įrašą pasidarė ir gimnazistė. Teismui buvo pateikti ir dar keli telefoninių pokalbių įrašai.

Ši garso medžiaga ir tapo kaltinamojo akto pagrindu. Tėvai ir valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras B.Burgio pasisakymus traktuoja kaip psichologinį smurtą.

„Jei reikalausite nesilaikyti taisyklių, padarysime ją nepakaltinama. Neturėkite jokių iliuzijų. Jūs nieko neįtikintumėte, kad palikome jūsų dukrą gimnazijoje ne dėl kyšio. Jei norite dramatizuoti, tada tai vargšas vaikas... Jūs mylite savo dukrą, leiskite ją į Rasos, Jėzuitų gimnaziją. Jei to nepadarysite, bus žiauru žiauru. Gyvenime turi būti švara. Atrodo, ai, kaip nors susitarsime. Taip nebus.“

25-erius metus KTU gimnazijai vadovavęs B.Burgis kaltu neprisipažįsta. Pokalbio įrašuose girdėti ir direktoriaus moraliniai principai. B.Burgis klausė: “Kaip man įrodyti kitiems, kad aš nepaėmiau kyšio?“ Esą jei rūkiusi gimnazistė nepalieka gimnazijos, tai visi galvos, kad tik už kyšį ji liko.

Teisme jau liudijo gimnazistės tėvai, iš gimnazijos pašalintas rūkęs mokinys, gimnazijos pedagogai, uždarame posėdyje buvo išklausyta ir nukentėjusiąją pripažinta moksleivė, perklausyti garso įrašai.

Tikimasi, kad artimiausiame posėdyje galės liudyti kaltinamasis  B.Burgis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...,

negalima toleruoti chamu,net jei jie direktoriai.

Na

Direktorius kaltinamas dėl išrinktų sakinių iš konteksto, iš jo monologų, kurį išprovokavo ir įrašė mergina bei merginos tėvai. Palyginus monologai nuo 40 min iki 2 val, tai nedaug išrinko. Jei nebūtų dėl netinkamo elgesio atsiprašymo iš merginos ir jos tėvų, o tik pasakymas, kad man čia patinka mokytis ir niekur neisiu, tai ne vienas direktorius prikalbėtų dar ir ne tiek

tai

kaip cia su patyciomis, kur dingo ta patyciu prevencija, taip iseitu, kad direktorius gali leisti sau tyciotis is vaiku, o visi turi sokti pagal ju dudele, tai ko jis atsistatydino sitas ponas, suprato, kad atejo galas jo ilgam liezuviui. Jau nejuokinga, metyti mokinius is vienos mokyklos i kita, baikit su tais mokyklu gubernatoriais viena syki, ponas negerbe nieko, nei saves, nei mokiniu, nei pedagogu, paskaitykit viesus jo pasisakymus, aiskiai zmogus seniai sirgo, reikejo laiku pradet gydyt, o neleisti nusiristi iki tokio lygio - patyciu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS