Dar viena kalėjimo specialistė paslydo santykiuose su nuteistuoju: po rastų įkalčių pakvipo belange | KaunoDiena.lt

DAR VIENA KALĖJIMO SPECIALISTĖ PASLYDO SANTYKIUOSE SU NUTEISTUOJU: PO RASTŲ ĮKALČIŲ PAKVIPO BELANGE

Lietuvos kalėjimų tarnybos kriminalinės žvalgybos pareigūnai demaskavo savo kolegę, bandžiusią apatiniuose drabužiuose įnešti į Pravieniškių 2-ąjį kalėjimą nuteistiesiems draudžiamus daiktus. Pirminiais duomenimis, tai buvo jau ne pirmas kartas, kai ši resocializacijos skyriaus specialistė tokiu būdu piktnaudžiavo tarnybine padėtimi dėl, kaip įtariama, kilusių jausmų vienam iš nuteistųjų.

Lietuvos kalėjimų tarnybos pranešime apie šį sulaikymą judviejų santykiai įvardyti kaip draugiški ir netarnybiniai.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, po 27-erių metų Karolinos Rupeikaitės sulaikymo aptikus jos drabužiuose kelias dopingo ampulės, Lietuvos Respublikos dopingo medžiagų kontrolės įstatyme priskiriamas androgeninių steroidų grupei, ji parašė pareiškimą savo noru palikti tarnybą ir pasiėmė atostogų. Dėl pastarosios priežasties K. Rupeikaitė dar iš tarnybos neatleista, tačiau jau su nuteistaisiais nebedirba. Be to, apribotas jos bendravimas su nurodytais asmenimis ir skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Pirminiais duomenimis, prieš kelerius metus pagal darbo sutartį Pravieniškių pataisos namuose įsidarbinusi K. Rupeikaitė įkliuvo su įkalčiais vasario 22-ąją. O po jos sulaikymo atlikus kratas įtariamosios piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi bei neteisėtu disponavimu dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti, automobilyje, namuose bei darbo vietoje, rastas didelis kiekis įvairių tablečių bei daugiau panašių ampulių. Kokios tai medžiagos, galbūt – narkotinės, atsakys ekspertai, kuriems jos perduotos.

Kalėjimų tarnybos kriminalinės žvalgybos pareigūnai įtaria, kad demaskuota jų kolegė dėl jausmų vienam iš nuteistųjų neteisėtai įnešdavo šiam į kalėjimą draudžiamas medžiagas jo prašymu. Ir galimai už atlygį. Greičiausiai – turtinį, tačiau jo dydis dar tikslinamas.

Asociatyvi V. Balkūno /BNS nuotr.

Už ką bausmę atlieka demaskuotosios prielankumą pelnęs kalinys, neskelbiama. O Pravieniškių 2-uoju kalėjimu nuo šių metų sausio 1-osios vadinama buvusi Laisvės atėmimo vietų ligoninė ir dalis buvusių Pravieniškių pataisos namų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki penkerių metų, o už neteisėtą disponavimą dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti – laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Rimas

Darbuotoju atlyginimai neuztikrina ramaus gyvenimo…….

Pamišėlė

Panelė Karolina į darbą ateidavo tokia išsipūtusi kaip nėščia?

Nesisvaistykit jaunomis specialistėmis

Nes tuoj nebus kam dirbti su tais URODAIS...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS