Drama Žaliakalnyje: ar pavyks kaltinamajam sunkiu kūdikio sužalojimu išlįsti per adatos skylutę? | KaunoDiena.lt

DRAMA ŽALIAKALNYJE: AR PAVYKS KALTINAMAJAM SUNKIU KŪDIKIO SUŽALOJIMU IŠLĮSTI PER ADATOS SKYLUTĘ?

Sunkiu kūdikio sveikatos sutrikdymu kaltinamo Laimono Gailiaus byloje, kurią nagrinėja Kauno apygardos teismas, šiandien prasidėjo baigiamosios kalbos. Išgirdęs prokuroro pasiūlytą bausmę, teisiamasis paprašė duoti jam laiko susirasti advokatą.

Buvo trumpam likę vieni

Kaip jau rašyta, 27-erių metų L.Gailius savo kaltės nepripažįsta.

Įvykiai, sugulę į jo bylą, nutiko 2018-ųjų rugsėjį viename Kauno Žemaičių gatvės bute. Šį tada su juo buvo išsinuomojusi minėto kūdikio, kuriam tuo metu buvo du mėnesiai, mama. Jai tada buvo 21-eri ir ji buvo penkeriais metais jaunesnė už L.Gailių.

Abu jie įvykio metu buvo blaivūs. Ir nepatekę iki tol į Vaiko teisių apsaugos tarnybos akiratį. O policija nebuvo linkusi priskirti šių sugyventinių asocialioms šeimoms.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Greitosios medikus tą vakarą mažyliui iškvietė pats L.Gailius, teigdamas, kad pamaitinęs kūdikį ir šiam atsirūgus, jis mažylį paguldė. Ir tada pradėjo strigti šio kvėpavimas. Mažylio mama tuo metu buvo trumpam išbėgus į parduotuvę. Ir grįžusi jau rado atvykusius greitosios medikus.

Miršta kas penktas

Iki greitosios atvykimo L.Gailius pats gaivino sugyventinės sūnų, vykdydamas medikų nurodymus telefonu. Kita laiminga aplinkybė – tuo metu jis lankė krašto apsaugos kursus, susijusius su medicinos pagalbos teikimu. Efektyvi mažylio gaivinimo, kurį netrukus perėmė atvykę medikai, pradžia greičiausiai lėmė tai, kad jis išgyveno.

Remiantis statistika, po tokio traumos miršta kas penktas supurtytas kūdikis. O išgyvenusiems pasekmės dažniausiai lieka visam gyvenimui. Galimi sutrikimai įvairūs: regos, motorikos, protinis. Jau nekalbant apie galimą visišką aklumą ar kurtumą.

Tai, kad greitosios medikų jiems tada atvežtas mažylis buvo supurtytas, pirmieji konstatavo Kauno klinikų Intensyvios terapijos skyriaus specialistai. L.Gailiaus versiją paneigė jų nustatytos kraujosrūvos šio sunkios būklės kūdikio akių dugne. O tai yra vienas pagrindinių sukrėsto kūdikio sindromo požymių. Be to, jam į smegenis buvo išsiliejęs kraujas.

Tai, kad mažylio patirta trauma, nebūdinga krentant, patvirtino ir teismo medicinos ekspertai.

Mažylio mama prašo atlygio

Stojęs prieš Kauno apygardos teismą, L.Gailius iš esmės kartojo tą patį, ką ir ikiteisminio tyrimo metu, – kad gali pripažinti tik tai, jog galėjo kažką padaryti ne taip, kai gaivino sugyventinės sūnų, vykdydamas medikų nurodymus telefonu.

Tačiau mažylio mama, su kuria šiandien jiedu – nebe sugyventiniai, yra pareiškusi 8 tūkst. litų ieškinį dėl patirtos neturtinės žalos, kurį prašo priteisti sūnaus naudai.

L.Gailius/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Tai – jau ne pirma L.Gailiaus akistata su Temide. Pirmoji įvyko prieš aštuonerius metus. Tada jis taip pat stojo prieš teismą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, tik konstatuojant, kad šis padarytas dėl neatsargumo. Taip teisiškai buvo įvertintas chuliganiškas L.Gailiaus pokštas prieš bendramokslę, į kurią pataikė jo mestas daiktas. Nors L.Gailiui tada grėsė laisvės atėmimas iki trejų metų, Šilalės rajono, iš kurio jis kilęs, teismas, atsižvelgęs, kad tai buvo pirmoji jo akistata su Temide, skyrė tik vienerius metus lygtinai.

Tiesa, minėtas L.Gailiaus teistumas jau yra išnykęs.

Skubiai ieškos advokato

Nors dabar L.Gailiui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki dvylikos metų ir už šį labai sunkiems priskiriamą nusikaltimą numatyta tik reali laisvės atėmimo bausmė, Kauno apygardos teismo sprendimo jis laukia laisvėje.

Atsižvelgęs į į tai, kad L.Gailius pats gelbėjo mažylį iki greitosios medikų atvykimo, kas, kaip manoma, padėjo išvengti labai sunkių pasekmių, bei jau išnykusį teistumą, prokuroras pasiūlė jam trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Mažylio mama baigiamosiose šios bylos kalbose nedalyvavo. O kita nukentėjusiojo atstovė – valstybės jam skirta advokatė, kurios prašymu, ši byla nagrinėjama už uždarų durų, sutiko su prokuroro pasiūlyta bausme ir daugiau kalbėjo dėl pareikšto ieškinio, kurį prašė teismo tenkinti.

Pats L.Gailius lig šiol buvęs be advokato, nes skirtas valstybės dėl turimų pajamų jam nepriklauso, išgirdęs prokuroro pasiūlytą bausmę, galiausiai paprašė teismo duoti jam laiko nusisamdyti advokatą. Jis teisinosi nesitikėjęs tokios įvykių eigos.

Bylą nagrinėjantis teisėjas šį teisiamojo prašymą patenkino.

GALERIJA

  • Drama Žaliakalnyje: ar pavyks kaltinamajam sunkiu kūdikio sužalojimu išlįsti per adatos skylutę?
  • Drama Žaliakalnyje: ar pavyks kaltinamajam sunkiu kūdikio sužalojimu išlįsti per adatos skylutę?
  • Drama Žaliakalnyje: ar pavyks kaltinamajam sunkiu kūdikio sužalojimu išlįsti per adatos skylutę?
  • Drama Žaliakalnyje: ar pavyks kaltinamajam sunkiu kūdikio sužalojimu išlįsti per adatos skylutę?
  • Drama Žaliakalnyje: ar pavyks kaltinamajam sunkiu kūdikio sužalojimu išlįsti per adatos skylutę?
Justinos Lasauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

X

Komentatoriams neskaičiusiems teksto: "...pamaitinęs kūdikį ir šiam atsirūgus, jis mažylį paguldė. Ir tada pradėjo strigti šio kvėpavimas". Tolimesni veiksmai galėjo būti netyčiniai. Tokiu atveji geriau nedaryti nieko, nei kažką daryti. Žiauru, bet..

Siaubas

Visu pirma jis net ne tėvas tam vaikui. Neturi vaiku nezinai kaip su jais elgtis ar neturi tiek kantrybės tai nelik vienas su juo...Prie ko cia verkimas be priezasties ? Jei verkia tada galima purtyti ir jei liks neigalus nuo purtymo geriau negu kad verktu ? Va rimtai cia tradicines šeimos pavizdys, vaikas ka vezimelio neturi negalejo kartu su mama i parduotuve but paimtas geriau su diedu kuris jau buvo teistas likt ? Iš kur pas moteriške tiek drasos, o dar su mazyciu leliuku 2men prasidet su teistu cia kas per seksualiai hyper aktyvi kad po 2men po nėštumo vyro nori... Ir dar pilnai tikiu išteisins šita sadista, o motinos ko neteisia ?

Kopustas.

Neretai pasitaiko jog vaikai verkia be jokios priežasties ir tėvams pritrūkus kantrybės ima ir gerokai papurto savo vaikus kaip Kriaušę. Tad šiuo atveju nekaltinčiau tėvo, jis tiesiog trumpam laikui prarado sveiką protą dėl kantrybės trūkumo todėl galeusiai gal ir papurtė vaiką jog jis nustotų klykti be priežasties, tad tėvo nederėtų sodint į teisiamūjų suolą, o tiesiog tėvui suteikti tėvystės kūrsus, apmokymus kaip į tai reaguoti ir ką daryti ištikus tokiam atvejui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS