Dramos Žaliakalnyje atomazga: dėl mažylio sužalojimo bus teisiamas jo mamos draugas | KaunoDiena.lt

DRAMOS ŽALIAKALNYJE ATOMAZGA: DĖL MAŽYLIO SUŽALOJIMO BUS TEISIAMAS JO MAMOS DRAUGAS

Netrukus prieš teismą stos dar vienas kaltinamasis sunkiu kūdikio sveikatos sutrikdymu, šį supurtant. Tuo kaltinamas 27-erių metų L.G. tradiciškai savo kaltės nepripažįsta.

Į baudžiamąją bylą, jau perduotą Kauno apygardos teismui, sugulę įvykiai nutiko pernai rugsėjį viename Kauno Žemaičių gatvės bute, kurį buvo išsinuomojusi minėto kūdikio, kuriam tuo metu buvo du mėnesiai, 21-ų metų mama ir penkeriais metais vyresnis šios sugyventinis L.G.

Abu jie įvykio metu buvo blaivūs. Ir nepatekę iki tol į Vaiko teisių apsaugos tarnybos akiratį. O policija nebuvo linkusi priskirti šių sugyventinių asocialioms šeimoms.

Greitosios medikus tą vakarą mažyliui iškvietė L.G., tradiciškai teigdamas, kad, pamaitinus kūdikį ir šiam atsirūgus, jis naujagimį paguldė ir tada pradėjo strigti šio kvėpavimas. Mažylio mama tuo metu buvo trumpam išbėgus į parduotuvę, o grįžusi jau rado atvykusius greitosios medikus.

Iki šių atvykimo L.G. pats gaivino sugyventinės sūnų, vykdydamas Greitosios medicinos pagalbos stoties dispečerio nurodymus telefonu. Kita laiminga aplinkybė – tuo metu L.G. lankė krašto apsaugos kursus, susijusius su medicinos pagalbos teikimu. Efektyvi mažylio gaivinimo, kurį netrukus perėmė atvykę medikai, pradžia greičiausiai lėmė tai, kad jis išgyveno.

Remiantis statistika, po tokio traumos miršta kas penktas supurtytas kūdikis. O išgyvenusiems padariniai dažniausiai lieka visam gyvenimui. Galimi sutrikimai įvairūs: regos, motorikos, protinis. Jau nekalbant apie galimą visišką aklumą ar kurtumą.

Tai, kad greitosios medikų jiems tada atvežtas mažylis buvo supurtytas, pirmieji konstatavo šiam pagalbą Intensyviosios terapijos skyriuje teikę Kauno klinikų specialistai. L.G. versiją paneigė konstatuotos kraujosrūvos šio sunkios būklės kūdikio akių dugnuose. O tai yra vienas pagrindinių sukrėsto kūdikio sindromo požymių. Be to, jam į smegenis buvo išsiliejęs kraujas.

Pirmieji įtariamojo kūdikio supurtymu versiją paneigė jau ne vieną tokį mažylį gelbėję Kauno klinikų specialistai.

Tai, kad mažylio patirta trauma nebūdinga krentant, patvirtino ir teismo medicinos ekspertai, kurių išvada remiasi L.G. pareikštas kaltinimas.

Šiandien L.G. ir mažylio, kurio sunkiu sužalojimu jis kaltinamas, mama – jau nebe sugyventiniai. Pagal pareikštą kaltinimą L.G. gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki dvylikos metų. Už šį labai sunkiems priskiriamą nusikaltimą numatyta tik reali laisvės atėmimo bausmė. Tačiau teismo verdikto L.G. laukia laisvėje.

Neaišku, kaip, skiriant bausmę L.G., bus atsižvelgta ir į ankstesnį šio iš Žemaitijos kilusio asmens teistumą šiam dar esant nepilnamečiu. Tada L.G. taip pat stojo prieš teismą dėl smurtinio nusikaltimo, kuriuo buvo pripažintas jo chuliganiškas pokštas prieš bendramokslę, į kurią pataikė jo mestas daiktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS