Dvimetės raseiniškės vos neužmušė dėl apšlapinto čiužinio? | KaunoDiena.lt

DVIMETĖS RASEINIŠKĖS VOS NEUŽMUŠĖ DĖL APŠLAPINTO ČIUŽINIO?

Dėl dvejų metų mergaitės iš Raseinių sunkaus sveikatos sutrikdymo teisiamas vyras savo kaltės nepripažįsta. Tarp bylos liudytojų – žinomas vaikų gydytojas, Kauno klinikų Vaikų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas. Jo vadovaujamoje klinikoje ir buvo gelbėjama sužalotos mergaitės gyvybė.

Pernai gruodžio 25-ąją dvejų metų mergaitė dėl sunkių kūno sužalojimų iš Raseinių ligoninės buvo atvežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas. Ji buvo be sąmonės, ištikta komos. Nustačius smurtavimą prieš ją, kitą dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Iš pradžių atsakomybėn buvo patraukta mama ir jos draugas, jie buvo suimti.

Gegužę įtarimai tuomet 19-metei mamai panaikinti, į teismą perduota byla, kurioje kaltinimai pareikšti sužalotos mergaitės motinos draugui Vytautui Juškevičiui.

„Kaltinamasis savo kaltę neigia, sako, kad neprisidėjo prie sužalojimo, iš kur jie atsirado, pasakyti negali, nežino“, – BNS sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Baudžiamąją bylą dėl bejėgiškos būklės mažametės sunkaus sveikatos sutrikdymo nagrinėja Šiaulių apygardos teismas, per posėdžius apklaustas kaltinamasis, taip pat apklaustas sužalotos mergaitės tėtis.

Bylos duomenimis, moteris su savo dukromis dvynukėmis buvo atvykusi pas kaltinamąjį į svečius. Įvykio rytą mergaitės mama buvo namuose, vonios kambaryje. Išgirdusi savo dukros riksmą ji iš karto atbėgo į kambarį, bet mergaitę jau rado sukniubusią ant grindų.

Kaltinamasis savo kaltę neigia, sako, kad neprisidėjo prie sužalojimo, iš kur jie atsirado, pasakyti negali, nežino.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad vyras tyčia smūgiuodamas padarė mažametei pilvo traumą ir tokiu būdu sunkiai sutrikdė mažametės sveikatą. Nukentėjusioji prarado inkstą.

„Kaltinamasis viso tyrimo metu neprisipažino smurtavęs prieš mergaitę, o jo padėtį sunkinanti aplinkybė ta, kad dėl jo padarytos veikos atsirado sunkių padarinių ir kilo reali grėsmė mažametės gyvybei“, – paskelbė prokuratūra.

Kaip skelbė prokuratūra, per tyrimą surinktų duomenų visuma, tarp kurių – specialistų išvados ir liudytojų parodymai, leidžia įtarti, kad labai sunkų nusikaltimą galėjo padaryti tik mergaitės mamos 22 metų draugas.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Pasak tyrimą atlikusios Šiaulių apskrities policijos, kas išprovokavo tokią vyro agresiją, neaišku. Neatmetama, kad jos priežastimi galėjo būti mažametės apšlapintas čiužinys.

Toliau bylą teismas nagrinės gruodžio 11 dieną, bus apklausiami liudytojai.

Liudytojų sąraše yra ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Vaikų klinikos vadovas profesorius R. Kėvalas. Daugybės sužalotų vaikų gyvybes gelbėjęs medikas 2017 metais R. Kėvalas buvo apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi.

Rimantas Kėvalas (E. Ovčarenko/BNS nuotr.)

„Jis yra liudytojų sąraše, dėl jo apklausos bus sprendžiama“, – BNS sakė teismo atstovas V. Jončas.

Ligonių kasos pareiškė 20 tūkst. 558 eurų civilinį ieškinį už sužaloto vaiko gydymą

Tas, kas sunkiai sužalojo ar susargdino mažametį ir bejėgiškos būklės žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki 12 metų.

Pasak prokuratūros, asmenys, pažįstantys kaltinamąjį, apibūdina jį kaip itin ūmaus būdo žmogų, greitai prarandantį savitvardą. Niekur nedirbantis, pradinį išsilavinimą turintis kaltinamasis anksčiau teistas nebuvo, tačiau pernai gruodį buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dėl viešosios tvarkos pažeidimo kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius. Jam buvo paskirta sumokėti įmoką į nukentėjusių nuo nusikalstamų veikų asmenų fondą.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

As

Kiek dar tesis vaiku zudymas kiek kiek.Kol nebus priimta mirties bausme tol tesis nekaltuu kudikiu bejegiu angeleliu musu tautos genocidas. Bent jau artimieji kaimynai gimines nebukim abejingi sadistiskiems antzmogiams kurie kankina vaikelius.

Kai kuriuos ,primatus

vadinamus "žmonėmis" reikia kastruoti prevenciškai .Bet,liberalleftistiniai "demokratai"sužvygs,kad tai nehumaniška.Humaniškiau yra daužyti kūdikius,jie tam turi teisę..

senelis......

...ir nuo ko prasideda tokie dalykai. Akivaizdu, stoka švietimo, naikinama lietuvybė, bujoja genderizmas, tikrųjų vertybių jau nebeliko, jau išauginti "tevai "tokiose aplinkose, kuriose jau pamiršta žmogiškosios vertybės,, pagarba ir mažam ir dideliam, jau žmogus tapo instrumentu, daiktu, bet ne vertybe. Gaila, bet toliau bus dar baisiau. Jei mokytojai tapo ne autoritetu, o paslaugos teikėju, tai ko męs norime.Nusivažiavo mūsų išrinktieji - tiksliau, vykdoma vyresnio brolio užgaida....sunainti viską, kas buvo ir dar kaž kiek likę švento. Kur mūsų etninės vertybės, išstumiamos. Laukia labai liūdna ateitis, Mažosios Lietuvos likimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS