Folklorą modernizavusiai kaunietei gresia finansinis nukraujavimas | KaunoDiena.lt

FOLKLORĄ MODERNIZAVUSIAI KAUNIETEI GRESIA FINANSINIS NUKRAUJAVIMAS

  • 13

Pirmadienio pavakarę specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlusiai kaunietei gresia ne tik įrašas biografijoje apie galimai padarytą nusižengimą, bet ir bauda už jį. Nepaisant to, kad ši 20-metė tikina buvus ne taip suprasta.

18.51 val. Bendrajam pagalbos centrui ši kaunietė pranešė, kad jos bute viename Taikos prospekto daugiabutyje – dūmai. Ir daugiau nieko nepatikslinusi, baigė pokalbį, kas tik padidino įtarimą, kad situacija galimai grėsminga ir svarbi kiekviena minutė.

Bendrasis pagalbos centras, įvertinęs galimą šios situacijos pavojingumą, į minėtą Taikos prospekto penkiaaukštį pasiuntė ir ugniagesius gelbėtojus, ir greitosios medikus, ir policiją.

Ugniagesiai gelbėtojai į pranešimą apie gaisrą daugiabutyje sureagavo trijų autocisternų net iš dviejų Kaune esančių savo komandų ir keltuvo išsiuntimu.

Tačiau atskubėję į įvykio vietą, ugniagesiai konstatavo, kad jokių gaisro požymių nėra.

„Pranešėja nurodė, kad įvyko šeimyninis konfliktas, todėl ji melagingai iškvietė specialiąsias tarnybas“, – taip baigiamas pranešimas apie šį įvykį Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestinėse apie pirmadienio iškvietimus.

Anot Kauno policijos atstovės, jos kolegos, atskubėję į šį įvykį kartu su ugniagesiais gelbėtojais bei greitosios medikais, išsiaiškino, kad sumaištį sukėlusi 20-metė tą pavakarę sukonfliktavo su 33-ejų metų asmeniu. Ir paskambino telefonu 112 esą dėl to, kad jai reikėjo policijos pagalbos. Ji tikino  buvus ne taip suprasta šiuo numeriu atsiliepusių Bendrojo pagalbos centro darbuotojų. 

Aišku, policijai labiau rūpėjo, ar per minėtą konfliktą 20-metė nenukentėjo, nes jos oponentas pareigūnams žinomas.  Dėl ko, patikslinti nenorėta.

Tačiau 20-metė tikino, kad tai buvo tik žodinis konfliktas be fizinio smurto. Ir ji jokių pretenzijų neturi. Juolab, kad iki pareigūnų atvykimo jau šis konfliktas buvo išspręstas. Todėl policija jokio ikiteisminio tyrimo dėl šio įvykio nusprendė nepradėti.

Tačiau už Bendrojo pagalbos centro trukdymą žinant, kad pagalba nereikalinga, gresia įspėjimas arba bauda nuo 90 iki 200 eurų. O už tokį patį priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą – bauda nuo 200 iki 2 tūkst. eurų.

Ar pradėti administracinę teiseną pagal minėtą atsakomybę numatantį Administracinių nusižengimų kodekso straipsnį, policija dar sprendžia. Aišku, specialiąsias tarnybas į įvykio vietą pasiuntė Bendrasis pagalbos centras. Tačiau, kodėl, turėtų atsakyti gauto pranešimo įrašas, padėsiantis išsiaiškinti, ar tai buvo labai jau savotiška populiarios patarlės – nėra namų be dūmų, interpretacija, ar skambinusios gudravimas, tikintis likti nenubaustai.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Redaktoriui

Kaip suprantu REDAKTORIUS visiškai nedirba. Niekaip neradau, nei folkloro, nei modernizavimo?????? Gal galėtų paaiškinti ne faktų pateikėjas, bet redaktorius. Tikrai, kad pavadinimas vertas pačio "Š...." metų pavadinimo. Gaila.

o folkloras

kur??? žurnalistai, ką rūkot???

Suveikė signalizacija

Šasla kas nors sugalvojo išsikepti, o tie...nevat piliečiai... tuoj stukačina....Baisiausia tai kai kokia pensininkė turi kokį garsiai dainuojantį Merūną...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS