Pražūtingas gaisras atliekų perkrautame bute: pusamžio šeimininko išgelbėti nepavyko | KaunoDiena.lt

PRAŽŪTINGAS GAISRAS ATLIEKŲ PERKRAUTAME BUTE: PUSAMŽIO ŠEIMININKO IŠGELBĖTI NEPAVYKO

Per gaisrą penktadienio naktį bute Kaune žuvo vyras. Kaip skelbia ugniagesiai, dviejų kambarių bute iki 1,5 m aukščio buvo prikrauta atliekų.

2.34 val. buvo gautas pranešimas, kad Draugystės gatvėje esančio namo laiptinėje jaučiamas dūmų kvapas, iš buto veržiasi dūmai.

2.47 val. išlaužus medines duris, patekta į butą, jame buvo daug dūmų.

Viename iš kambarių rastas gaisro židinys ir stipriai apdegęs buto gyventojas. Jis buvo perduotas medikams.

3.08 val. buvo konstatuota apie 50 metų amžiaus mirusio vyriškio mirtis. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Kaip skelbia Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, atvira liepsna degė lova ir bute esančios atliekos. Degė 15 kvadratinių metrų kambarys, aprūko visas butas. Dūmų detektoriaus jame nebuvo.

Šiemet per gaisrus Lietuvoje jau žuvo 43 žmonės, dar 64 apdegė ar apsinuodijo dūmais. Šiemet nukentėjusiųjų yra daugiau nei pernai tuo pat metu.

Ugniagesiai sako, kad tragiškos nelaimės dažniausiai įvyksta būstuose, kuriuose nėra įrengti autonominiai dūmų detektoriai, galintys įspėti apie kilusį gaisrą.

Pastaruoju metu nemažai gaisrų gyvenamuosiuose būstuose kyla dėl maisto pridegimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ha

Valdzia priverte zmogenus rusiuoti atliekas, o stambias atliekas negalima palikti prie konteineriu, va dabar dauguma ir gyvena savartinuose.

nera to blogo kad neiseitu i gera

gyventojiai pailses nuo smarves

O valstybei kas? nuostolis ar nauda?

Bet tikriausiai nuo atliekų tvaiko išsigelbėti pavyko kaimynam, ir žmogaus teisės nebuvo pažeistos. Ir kuo šiuo atveju gelbėtų tas detektorius, jau vien nuo smirdalų pastoviai veiktų. O kaip žmogaus gaila, gal už elektrą, vandenį, šildymą ir kitas paslaugas mokėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS