Išpuolis Savanorių prospekte: jo autorius – iškalbingos kriminalinės biografijos psichikos ligonis? | KaunoDiena.lt

IŠPUOLIS SAVANORIŲ PROSPEKTE: JO AUTORIUS – IŠKALBINGOS KRIMINALINĖS BIOGRAFIJOS PSICHIKOS LIGONIS?

  • 25

Vėlų pirmadienio vakarą ne per toliausiai vieno iš Kauno Savanorių prospekte įsikūrusių prekybos centrų „IKI“ įvykdytas savo įžūlumu pribloškiantis apiplėšimas. Sulaikyti įtariamąjį karštais pėdsakais policijai padėjo pilietiški asmenys, nelikę abejingi nukentėjusiojo prašymams padėti.

Šis išpuolis buvo įvykdytas apie 23.30 val. Maždaug tokiu metu prie 43-ejų metų asmens, ėjusio gatve, prišoko, kaip paaiškėjo vėliau, iškalbingą kriminalinę biografiją turintis jo bendraamžis, kuris parvertė nusižiūrėtąjį į aukas ant žemės ir, išsitraukęs iš kišenės sulenkiamą peilį, nupjovė užpultojo rankinės, kurioje buvo piniginė bei dokumentai, petnešą.  Ir su grobiu pabėgo.

Tačiau netrukus turėjo įžūlumo grįžti prie aukos – reikalaudamas, kad ši eitų su juo prie bankomato, nes, panašu, kad susidurta su problemomis, kaip pasinaudoti piniginėje rasta banko kortele. Tai įvyko, nukentėjusiajam dar nespėjus pranešti apie užpuolimą policijai. Plėšikui ir vėl grasinant peiliu, užpultajam teko jam atiduoti ir mobiliojo ryšio telefoną.

Tačiau policijos pareigūnai suskubo į šio nusikaltimo vietą laiku, nes nukentėjusiajam prašant kitų žmonių pagalbos, kažkas iš jų pranešė apie šį įvykį Bendrajam pagalbos centrui.

Įtariamasis, pas kurį rasti pagrobti daiktai, buvo sulaikytas už 15-20 minučių ne per toliausiai nusikaltimo vietos.

Praėjusią naktį šis 44-erių metų asmuo, kurio teistumai apima apie penkiolika lapų, jau praleido policijos areštinėje. Ketinama kreiptis į teismą dėl jo suėmimo.

Šis sprendimas priimtas ne tik atsižvelgiant į jau minėtus šio asmens, gyvenančio kitame to paties Savanorių prospekto gale, teistumus, bet ir į tai, kad šiuo metu jo atžvilgiu atliekami dar du ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių. Juos ir pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl apiplėšimo planuojama sujungti į vieną. 

Be to, yra duomenų, kad įtariamajam, kuris jau pabuvojo Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, galėjo atsinaujinti tada įtartos sveikatos problemos. Kadangi tai – specifiniai duomenys, ar tada į tai pažiūrėta pro pirštus, ar šis asmuo buvo gydytas ir, konstatavus, kad jau pasveiko, buvo išleistas į laisvę, pasitikslinti nepavyko.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Praeivis

Kas darosi Lietuvoje..,? Kodel psichai apgydyti vel laisveje??? Bet jie neprognozuojami… laukiam kol kazka nuzudys???

Jeu

Tampa tendencija verygano kolegoms pqlikt pabaigt gydymą stribam

Anonimas

zmogzudi-gestapa==utilizuoti ... mergaites zmogzudziui==mirties bausme////grazinti!!! ///
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS