Išpuolis Žaliakalnyje: 2 tūkst. eurų pardavėjos gyvybę įvertinęs latvis stos prieš teismą | KaunoDiena.lt

IŠPUOLIS ŽALIAKALNYJE: 2 TŪKST. EURŲ PARDAVĖJOS GYVYBĘ ĮVERTINĘS LATVIS STOS PRIEŠ TEISMĄ

Kauno teisėsaugininkai baigė ikiteisminį tyrimą dėl sukrečiančio išpuolio Žaliakalnio parduotuvėlėje. Kėsinantis ją apiplėšti, iš pasalų užpultai pardavėjai net keliolika kartų smogta peiliu. Laimė, tuo metu į parduotuvę atėjo pirkėjas, sutrukdęs nusikaltėlio planams.

Kaip jau rašyta, tą pernykštės gruodžio 17-osios vakarą skubios medikų pagalbos prireikė Telšių gatvėje esančios parduotuvėlės, kurioje prekiaujama ne tik maisto ir buities prekėmis, bet ir cigaretėmis bei alkoholiu, pardavėjai. Apie 21.48 val. užregistruotas pranešimas, kad ji darbo vietoje sunkiai sužalota peiliu.

Policijos pareigūnams atskubėjus į įvykio vietą, paaiškėjo, kad tą penktadienio vakarą šią parduotuvę ketinta apiplėšti, nesiskaitant su priemonėmis tikslui pasiekti. Tačiau šį išpuolį rengusio Latvijos piliečio planus sužlugdė pardavėjai į pagalbą atskubėjęs jaunas vyras.

Laimučio Brundzos nuotr.

Kaip nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, plėšikas pateko į parduotuvę, prasmukęs per neužrakintą tarnybinį įėjimą, iki kurio pateko įsibrovęs į privatų uždarą kiemą. Ir iš karto puolė su virtuviniu peiliu, kurį atsinešė striukės kišenėje, darbą bebaigiančią pardavėją. Nors iš jos nieko nereikalauta, konstatuojama, kad siekta pagrobti kasoje buvusius pinigus. Baigiantis darbo dienai tą vakarą joje buvo 2 tūkst. eurų.

Iš pradžių užpultajai du kartus durta į pilvą. Tačiau nukentėjusiajai pargriuvus, ji badyta peiliu toliau. Ekspertų duomenimis, buvo keliolika dūrių. Ir nukentėjusioji patyrė didelį šoką bei baimę dėl savo gyvybės. Buvo sužalotas ir jos veidas, dėl ko pardavėjai prireikė Kauno klinikų, į kurias ji tą vakarą buvo paguldyta, plastinės chirurgijos specialistų pagalbos.

Kuo viskas galėjo baigtis, jeigu tuo metu į parduotuvę nebūtų atėjęs minėtas jaunas vyras, galima tik įsivaizduoti. Jam pradėjus šaukti, aiškiai to nesitikėjęs plėšikas spruko laukan, palikęs pinigus, į kuriuos gviešėsi.

Įtariamasis buvo sulaikytas dar tą patį vakarą. Ne per toliausiai įvykio vietos – gretimoje gatvėje. Pareigūnai jį atpažino pagal išpuolio liudytoju tapusio pardavėjos gelbėtojo apibūdinimą. Rastas ir nusikaltimo įrankis.

Paaiškėjo, kad šį išpuolį įvykdė ne per toliausiai šios parduotuvėlės pas kažką apsistojęs 36-erių metų Latvijos pilietis I.R. Lietuvoje savo gyvenamosios vietos jis nėra deklaravęs. Tačiau, panašu, kad šis Rygoje gimęs asmuo pastaruoju metu gyveno Lietuvoje benamio gyvenimą, nes 2021-ųjų vasarį jau buvo baustas Kauno apylinkės teismo už vagystę. Už tai I.R. skirti keturių mėnesių viešieji darbai – po 30 valandų visuomenės labui kas mėnesį. Ir šią bausmę jis jau buvo atlikęs.

Kauno apylinkės teismas iš pradžių leido suimti I.R. dviem mėnesiams. Tam neprieštaravo ir savo kaltę pripažinęs įtariamasis, neneigęs, kad nusižiūrėjo minėtą parduotuvę tik dėl to, kad ši buvo naujos jo gyvenamosios vietos kaimynystėje. Kauno apylinkės teismas tada I.R. suėmimą motyvavo tuo, kad jis Lietuvoje neturi nei šeimos, nei gyvenamosios vietos, todėl gali slėptis nuo atsakomybės, o už pasikėsinimą apiplėšti, įsibrovus į patalpą ir panaudojant peilį, gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Vėliau I.R. suėmimas pratęstas. Teismo jis laukia už grotų. Iki bylos atvertimo Kauno apylinkės teisme nukentėjusioji dar ketina pareikšti jam ir ieškinį.

GALERIJA

  • Išpuolis Žaliakalnyje: 2 tūkst. eurų pardavėjos gyvybę įvertinęs latvis stos prieš teismą
Laimučio Brundzos, interneto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaunas

Rodyti tokio nusikaltėlio veidą reikia,kodel nera nuotraukos,ji reikalinga, kad pažintų kiti ir visi Lietuvos žmonės.

Anonimas

Tas "Latvis" su rusiška pavarde kaip tipo "Lietuviai" su rusiškomis pavardėmis žinoma yra išimčių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS