Trečia serija: iki ausų per pabėgimą iš Pravieniškių Kaune apsivogęs kalinys vėl ištrūko į laisvę | KaunoDiena.lt

TREČIA SERIJA: IKI AUSŲ PER PABĖGIMĄ IŠ PRAVIENIŠKIŲ KAUNE APSIVOGĘS KALINYS VĖL IŠTRŪKO Į LAISVĘ

  • 19

Lietuvos kalėjimų tarnyboje ir policijoje ketvirtadienį priešpiet vėl buvo paskelbtas aliarmas – ir vėl sugebėjo pabėgti Jonas Rylovas, per dvi paras laisvėje, praleistas po pasišalinimo iš bausmės atlikimo vietos Pravieniškių 1-ajame kalėjime sekmadienį, įtariamas mažiausiai trimis vagystėmis Kaune, kur slapstėsi nuo pareigūnų, kol galiausiai įkliuvo su kvaišalais, galimai įsigytais už pavogtus pinigus. Anksčiau devynis kartus teistas vyras pavakare dar nebuvo sulaikytas.

Trečia 1987 m. gimusio J. Rylovo, iki atsidūrimo už grotų gyvenusio Marijampolėje, gaudynių serija prasidėjo šiandien apie 11.40 val., kai jis Pravieniškių miestelyje, vežamas po apklausos pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl minėto pasišalinimo iš bausmės atlikimo vietos į kitą Pravieniškių kalėjimo dalį, į kurią antradienio vakare po sulaikymo Kaune buvo grąžintas atlikti jam skirtos atviro tipo bausmės, sugebėjo pasišalinti iš tarnybinio kalėjimo automobilio.

„Pasinaudojo proga“, – tik taip kol kas apibūdinamos šio skandalo aplinkybės Kalėjimų tarnybos pranešime apie jį.

Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.

Anot tarnybos atstovės, šios aplinkybės dar tikslinamos.

Minėtame pranešime žiniasklaidai teigiama, kad nedelsiant buvo pradėta pasišalinusio nuteistojo paieška. Jai vykdyti sutelktos Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos ir Lietuvos policijos pareigūnų pajėgos. Ir prašoma visuomenės pagalbos, pridedant naujausią J. Rylovo, kuriam, kaip jau rašyta, prieš trejus metus Prienų teismas už plėšimą, įsibrovus į patalpą, arba panaudojant nešaunamąjį ginklą ar kitą daiktą, kuriuo galima sužaloti žmogų, buvo skyręs šešerių metų įkalinimą, nuotrauką. Pirmasis į akis krentantis jos akcentas, kad skandalingasis bėglys yra aukštas – apie 185 cm ūgio.   

Pastebėjus šį asmenį, prašoma nedelsiant apie tai pranešti skubios pagalbos telefonu 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Opa

Isejo Jonas Joniniu sutikti :D patys isleido :D

Teismu gaujos

Su mentu muziku gaujomis,darosi neprognuozuojami.i varo gyventojus i nevilti??

Zina

Ną ir toliau sėkmingai žulikai darys ką nori ,nes pareigūnams uždrausta naudoti spec.priemones. Atsakomybės jokios nėra už pabėgimus , jie gi žino kad pagaus ,parveš ir nieko už tai nebus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS