Kalinčiam Matuko budeliui teismas priteisė 30 eurų | KaunoDiena.lt

KALINČIAM MATUKO BUDELIUI TEISMAS PRITEISĖ 30 EURŲ

  • 8

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį už mažamečio Mato mirtiną sumušimą nuteistam Gediminui Konteniui priteisė 30 eurų dėl netinkamų kalinimo sąlygų, trečiadienį BNS pranešė teismo atstovė Nijolė Kerpauskienė.

G. Kontenis į teismą kreipėsi prašydamas iš valstybės priteisti 1 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Jis nurodė, kad nuo praėjusių metų rugsėjo iki šių metų vasario jis buvo netinkamai kalinamas Lukiškių tardymo izoliatoriuje. Nuteistas teigė, kad sanitarinis mazgas buvo įrengtas netinkamai, nebuvo privatumo.

Dėl šios priežasties jis jautėsi nejaukiai ir buvo pažeistas jo privatumas. G. Kontenis skunde sakė, kad jis dažnai buvo matomas įvairių žmonių, pareigūnų ir kito kameroje buvusio asmens.

Teismas išnagrinėjęs skundą nusprendė jį tenkinti iš dalies.

Teismas daro išvadą, kad nagrinėjamu atveju, pažeidžiant privatumą naudojantis sanitariniu mazgu, pareiškėjo patirtas neigiamas pasekmes atlyginti adekvati suma yra 30 eurų.

Tačiau konstatuota, kad sanitarinis mazgas įrengtas pagal taisykles, jo neprivaloma atskirti nuo kameros duryse įrengtų stebėjimo akučių.

Nenustatyta, kad buvo siekiama sąmoningai pažeminti G. Kontenį ar nežmoniškai su juo elgtis.

G. Kontenis praėjusį birželį buvo nuteistas 19 metų laisvės atėmimo bausme dėl mirtino mažamečio Mato sumušimo.

Nuosprendis Matuko budeliams

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Žiauriai sumuštas berniukas mirė 2017 metų sausį Kauno klinikose.

Vaikas į ligoninę sausio 25 dieną dėl daugybinių kūno sumušimų pristatytas iš namų Kėdainiuose. Ekspertai nustatė, kad vaikui suduoti ne mažiau kaip 135 smūgiai. Turima duomenų, kad vaikas prieš mirtį muštas tris dienas.

Šis nusikaltimas sulaukė didelio atgarsio visuomenėje: buvo rengiamos pilietinės akcijos, kurių metu buvo raginama skirti daugiau dėmesio kovai su smurtu prieš vaikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

kokiu dar jam salygu reikia,vaikzudis

supisti teismai su visais grybes

susodintais teisejais ......galejo tiesiai isskyrt siam zudikuj 30 euru virvei nusipirkt kalejimo larioky....kad galetu ant grotu pasikabint...

Kas per teisėjai Lietuvoje ???

"Tačiau konstatuota, kad sanitarinis mazgas įrengtas pagal taisykles, jo neprivaloma atskirti nuo kameros duryse įrengtų stebėjimo akučių. " ir priteisia 30 eurų. Tai b.... jeigu nori tai imk iš savo kišenės teisėjau ir duok vargšui. Būk geras savo asmenine sąskaita.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS