Karmėlavos budeliai bus teisiami už dar vieną sunkų nusikaltimą | KaunoDiena.lt

KARMĖLAVOS BUDELIAI BUS TEISIAMI UŽ DAR VIENĄ SUNKŲ NUSIKALTIMĄ

Vadinamiesiems Karmėlavos budeliams, užpernai vasarą Kaune pagrobusiems ir nusivežus į Karmėlavos apylinkes seksualiai prievartavusiems keturiolikmetį, pakvipo ir atsakomybe už pasikėsinimą jį nužudyti. Aukos tėvų atstovui pateikus prašymą teisti juos ir už tai, ši didelio atgarsio sulaukusi byla iš Kauno apylinkės teismo buvo perduota Kauno apygardos teismui.

Laisvėje teliko du

Tokią nekasdienišką nutartį Kauno apylinkės teismas priėmė, nepaisant to, kad ši byla jame jau buvo beveik išnagrinėta. Tebuvo likę baigiamosios kalbos.

Kaip jau rašyta, dėl aukos amžiaus ji nagrinėta uždaruose posėdžiuose. O bylą perdavus Kauno apygardos teismui, paaiškėjo, kad šiuo metu už grotų – jau penki iš septynių jos teisiamųjų. Nors prieš ją atverčiant Kauno apylinkės teisme, buvo suimti tik trys: abu jauniausieji kaltinamieji bei vyriausiasis. Pastarasis – netrukus 50-ies sulauksiantis Artūras Liutkevičius, bylos duomenimis, vienintelis seksualiai prievartavęs pagrobtą nepilnametį. Tačiau kiti teisiamieji padėję jam įveikti aukos pasipriešinimą.

A.Liutkevičius jau teistas ir už nužudymą. Tačiau buvo paleistas lygtinai anksčiau laiko, likus daugiau kaip metams iki jam skirtos 11 metų laisvės atėmimo bausmės už sugyventinės meilužio užtalžymą metaliniu strypu.

Vos išsigelbėjo

Kauno apygardos teismui perduotoje byloje, A.Liutkevičiui, kaip ir Valerijui Kulikovui, Edvinui Gurskui, Marijonui Tarailai ir Sauliui Juozaičiui, jaunesniems beveik 20 metų, bei nusikaltimo metu dar nepilnamečiais buvusiems Domantui Rudžioniui bei Laurynui S. (pastarasis dar neturi 18-kos iki šiol) yra pareikšti kaltinimai ir dėl neteisėto 14-mečio laisvės atėmimo bei jo seksualinio ir turto prievartavimo. Dabar visi dar bus teisiami ir dėl pasikėsinimo jį nužudyti.

Tokiu būdu jie išliejo pyktį dingus 15 eurų, už kuriuos ketino per tarpininkus Kaune nusipirkti „žolės“.

Kaip jau rašyta, 2015-ųjų liepos 26-osios vakarą teisiamųjų 14-mečiui surengta egzekucija buvo spontaniškas nusikaltimas. Tokiu būdu jie išliejo pyktį dingus 15 eurų, už kuriuos ketino per tarpininkus Kaune nusipirkti „žolės“.

Atpirkimo ožiu tapęs 14-metis buvo pagrobtas apie 22 val. iš vieno Kalniečių mikrorajono, kuriame gyveno, kiemo. Kartu buvusiam jo draugui pavyko pabėgti. Keliais automobiliai atvykę pagrobėjai, dalį kurių 14-metis pažinojo iš matymo, įgrūdo jį prievarta į „VW Golf“ bagažinę ir nurūko Karmėlavos link. Pakeliui jų automobilis dar partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusią moterį ir pasišalino iš įvykio vietos.

Nusivežus pagrobtąjį į nuošalią vietą, prieš jį naudotas fizinis bei psichologinis smurtas. Galiausiai 14-metis buvo nustumtas nuo aukšto skardžio į Nerį, kurią sugebėjo perplaukti ir paprašyti kitame krante gyvenančių žmonių pagalbos. Nukentėjusiojo motina yra pareiškusi sūnaus skriaudikams 210 tūkst. eurų ieškinį. Didžiąją jo dalį sudaro prašomas moralinis atlygis.

Besislapstydamas nužudė močiutę

Prieš pat atverčiant Kauno apylinkės teisme šią bylą, pagaliau už grotų, nepaisant to, kad jau buvo ne kartą teisti, atsidūrė ir nusikaltimo metu dar nepilnamečiais buvę D.Rudžionis bei Laurynas S. Jie buvo nuteisti už Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos apvogimą, įvykdytą likus dviems dienoms iki 14-mečiui surengtos egzekucijos.

Vos atvertus šią bylą, buvo suimtas ir nuo jos nagrinėjimo pasislėpęs D.Kulikovas - už tai, kad negyvai žarstekliu užtalžė Karmėlavos seniūnijoje esančios sodininkų bendrijos „Rykštynė“ 65-erių metų gyventoją, kuri, sūnaus prašymu, buvo suteikusi jam laikinąją pastogę. Vėliau už prastą teismo posėdžių lankymą buvo suimtas ir M.Taraila.

Tačiau Kauno apygardos teismas antradienį šios bylos taip pat neatvertė – dėl teisiamųjų advokatų užimtumo kitose bylose. Nepaisant to, jų ginamieji, sužinoję, kad dabar jau jiems gresianti maksimali bausmė - ne dešimties metų laisvės atėmimas, kas numatyta už seksualinį nepilnamečio prievartavimą, o jau penkiolikos (už pasikėsinimą jį nužudyti), pareiškė norą, kad iš naujo į teismą būtų kviečiami visi liudytojai.

GALERIJA

  • Karmėlavos budeliai bus teisiami už dar vieną sunkų nusikaltimą
  • Karmėlavos budeliai bus teisiami už dar vieną sunkų nusikaltimą
  • Karmėlavos budeliai bus teisiami už dar vieną sunkų nusikaltimą
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

nesvarbu

gerai butu jiem mirties bausme, arba prikalt prie stulpo miesto centre ir tegu visa liaudis jiem teisma padaro. O ka teismas duos kelis metus ir vel paleis anksciau tuos išgamas, vel zudys ir prievartaus zmones. Ir bijoti reikes del savo vaiku.

viskas aisku

lagerio pituhai

adidas bachurai

Visi pasipuose adidas. O kas toliau? Akivaizdu, kad pinigu neturi, advokatai ismels paskutinius is ju seimu nariu. O zonoj? Ilgi metai be pinigu. Dabar patys sutiktu buti isprievartauti, kad tik i zona nereiktu, bet, saukstai po pietu. Na, gris jie is zonos( jeigu gris??) po 5-10 metu, bet niekam jie nereikalingi, be jokiu socialiniu igudziu, vel darys nusikaltimus, zodziu, beviltiski islaikytiniai.Aisku, labai gaila to vaikino, kuriam teko patirti prievarta, laikas viska gydo, isvaziuos i uzsieni, pamirs, gyvens savo gyvenima, sekmes jam.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS