Kaune rasta mirusi moteris ir apsinuodiję trys jos vaikai: jau gautos pirmosios specialistų išvados | KaunoDiena.lt

KAUNE RASTA MIRUSI MOTERIS IR APSINUODIJĘ TRYS JOS VAIKAI: JAU GAUTOS PIRMOSIOS SPECIALISTŲ IŠVADOS

Vėlų antradienio vakarą į vieną Žemųjų Šančių namą skubėjo greitosios medikai, policija bei budintys vaiko teisių apsaugos specialistai. Gautas pranešimas apie negaluojančius kažkuo apsinuodijusius mažamečius ir rastą negyvą jų mamą.

Apie nelaimę pranešė vaikai

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, apie šį įvykį pranešė netoliese gyvenantys mažamečių artimieji, kuriems vaikai paskambino patys ir ėmė skųstis, kad juos labai pykina.

Panašu, kad mamos pagalbos jie jau neprisišaukė, nes šią specialiosios tarnybos rado nebegyvą vonioje, kurioje ji, pirminiais duomenimis, ketino išsimaudyti.

Policijos suvestinėse pranešama, kad šios 43-ejų metų moters kūnas be išorinių smurto žymių aptiktas apie 23.30 val. O namuose rasti du vienuolikmečiai bei trylikametis berniukai dėl negalavimų, būdingų neaiškios kilmės apsinuodijimui, skubiai išvežti į Kauno klinikas, kur paguldyti stebėjimui.

Pirminiais duomenimis, nepilnamečių būklė nebuvo labai sunki.

Pagal pirminius vaikų negalavimo požymius, pirmiausiai buvo iškelta versija apie galimą jų apsinuodijimą smalkėmis. Vėliau patikslinta,  kad įvykio vietoje buvo įrengtas tik dujų katilas, kuris šildė ir vandenį, ir namus.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mažamečių mamos mirties priežasties nustatymo.

Tarnyboms šeima nebuvo žinoma

Vaiko teisių apsaugos specialistų, atskubėjusių į įvykio vietą kartu su policija ir greitosios medikais, pagalbos kol kas neprireikė. Jiems nereikėjo rūpintis mamos netekusių mažamečių globa ir dėl to, kad šiais rūpinosi jau minėti į įvykio vietą atskubėję jų artimieji, ir dėl to, kad negaluojantys berniukai buvo perduoti Kauno klinikų specialistų globai.

Pasak Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausiosios specialistės Ramunės Liubinaitės, nebuvo šiai šeimai teiktos jokios jų tarnybos socialinės paslaugos ir anksčiau. Todėl po šio įvykio galėta tik patikslinti, kad mamos netekę mažamečiai dar turi tėvą. Tačiau šis su jais negyveno. 

Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Karolina Račkauskienė portalui kauno.diena.lt patikslino, kad naktį į šią gydymo įstaigą atvežti trys vaikai paguldyti į Skubios pagalbos skyrių. Jų gyvybei pavojus negresia. „Gerbiant artimųjų valią, detalesnės informacijos suteikti negalime“, – akcentavo Kauno klinikų atstovė.

Jų būklė stabili, bet dar atliekami detalesni tyrimai.

Žemųjų Šančių kvartalo, kuriame įsikūrusi nelaimės ištikta šeima, gyventojai portalui kauno.diena.lt teigė, kad velionė buvo labai šviesi moteris ir nepaprastai gera mama, kuri labai rūpinosi savo vaikais.

Be to, dar tebelaukiant skrodimo išvadų, jie tikino, kad įvyko nelaimingas atsitikimas. Ir paneigė kai kurias galimas versijas, teigdami, kad nelaimės ištikta šeima dar nesikūreno ir nevalgė nei tądien, nei išvakarėse grybų. Paneigti ir kiti gandai, kuriais labai greitai apaugo ši nelaimė. Anot portalo kauno.diena.lt pašnekovų, išgyveno šį įvykį ir šeimos katinas, ir šuo. 

Sugedo dujų katilas?

Kaimynų žodžius patvirtino ir Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus, besispecializuojančio įvykių, susijusių su nepilnamečiais, tyrimu, vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė.

Daiva Brudnienė/Vilmanto Raupelio nuotr.

Per trumpą spaudos konferenciją, surengtą šiandien po pietų žiniasklaidai, D.Brudnienė pasidalijo jau žinomomis pirminėmis specialistų išvadomis, kas atsitiko mamai ir jos vaikams. Pirminiais duomenimis, mažamečių mama paskendo vonioje, o, ar tai buvo jos apsinuodijimo galimai anglies monoksidu pasekmė, dar išvadų nėra. Tačiau mažamečių apsinuodijimas yra siejamas su dujų katilo gedimu.

D.Brudnienė patikslino, kad vaikai tebėra Kauno klinikose. „Jų būklė stabili, bet dar atliekami detalesni tyrimai“, – teigė prokurorė. Jai teigiant, kad nepaisant gautų pirmųjų specialistų išvadų, tiriamos visos galimos nelaimės priežastys, žiniasklaidos atstovai pasiteiravo, ar nėra duomenų apie kai kurių interneto komentatorių eskaluojamą galimą savižudybę. „Tokių duomenų mes neturime“, – atsakė prokurorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Amerikoj iki 21 m. dar paauglys. O pas rusus per karą tokie jau pulkams vadovavo.

Kokioj

Gatvėj ?

Anonimui

mažametis iki 14 metų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS